Türkçe

03080-GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI-
DÜZEYİ: Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
DERS PLANI
Her hangi bir dersin amaç, öğrenme çıktıları, içerik, değerlendirme ve iş yükü AKTS gibi detay bilgilerini görmek için dersin isminin üzerine tıklamanız yeterlidir.

1. Sınıf Güz ( Birinci ) Dönemi Dersleri
ID Kodu Ders Adı Dersin Türü Süresi (T+U) Kredisi AKTS Kredisi
1029 ATA101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu 2 + 0 2.0 2.0
14122 GMS111 GASTRONOMİYE GİRİŞ Zorunlu 3 + 0 3.0 6.0
14123 GMS113 MUTFAK KÜLTÜRÜ Zorunlu 3 + 0 3.0 6.0
86342 GMS123 KÜLTÜR TARİHİ Zorunlu 2 + 0 2.0 4.0
86344 GMS125 SANAT TARİHİ Zorunlu 2 + 0 2.0 4.0
88739 ING121 İNGİLİZCE-I Zorunlu 2 + 0 2.0 4.0
8827 SSE101 SOSYAL SORUMLULUK VE ETİK Zorunlu 0 + 2 1.0 2.0
1010 TUR101 TÜRK DİLİ-I Zorunlu 2 + 0 2.0 2.0
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):30 AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :0 AKTS Kredi Toplamı :30

1. Sınıf Bahar ( İkinci ) Dönemi Dersleri
ID Kodu Ders Adı Dersin Türü Süresi (T+U) Kredisi AKTS Kredisi
1039 ATA102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Zorunlu 2 + 0 2.0 2.0
88729 BIL121 BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ-I Zorunlu 2 + 0 2.0 2.0
14126 GMS114 TEMEL GIDA BİLGİSİ Zorunlu 3 + 0 3.0 6.0
86532 GMS124 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Zorunlu 2 + 0 2.0 4.0
86533 GMS126 BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE SUNUM TEKNİKLERİ Zorunlu 2 + 0 2.0 4.0
86530 GMS128 BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ VE GIDA KİMYASI Zorunlu 3 + 0 3.0 6.0
88740 ING122 İNGİLİZCE-II Zorunlu 2 + 0 2.0 4.0
2116 TUR102 TÜRK DİLİ-II Zorunlu 2 + 0 2.0 2.0
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):30 AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :0 AKTS Kredi Toplamı :30

2. Sınıf Güz ( Üçüncü ) Dönemi Dersleri
ID Kodu Ders Adı Dersin Türü Süresi (T+U) Kredisi AKTS Kredisi
14127 GMS211 SOĞUK MUTFAK Zorunlu 2 + 2 3.0 5.0
14129 GMS213 GIDA İŞLEME VE MUHAFAZA TEKNİKLERİ Zorunlu 2 + 0 2.0 4.0
14130 GMS215 MUTFAK UYGULAMALARI-I Zorunlu 2 + 4 4.0 8.0
86349 GMS219 GASTRONOMİ İÇİN MATEMATİK Zorunlu 2 + 0 2.0 4.0
86345 GMS221 GASTRONOMİ İÇİN İNGİLİZCE Zorunlu 3 + 0 3.0 3.0
11240 GSF224 MİTOLOJİ Zorunlu 2 + 0 2.0 3.0
  Detay
SEÇMELİ DERS MODÜLÜ Seçmeli -  - - 3
0001 UNSEC Üniversite Seçmeli - + - - -
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):27 AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :3 AKTS Kredi Toplamı :30

2. Sınıf Bahar ( Dördüncü ) Dönemi Dersleri
ID Kodu Ders Adı Dersin Türü Süresi (T+U) Kredisi AKTS Kredisi
14132 GMS214 UNLU MAMULLER VE TATLILAR Zorunlu 1 + 2 2.0 4.0
14133 GMS216 MUTFAK UYGULAMALARI-II Zorunlu 2 + 4 4.0 8.0
14131 GMS218 GIDA HİJYENİ VE GÜVENLİĞİ Zorunlu 2 + 0 2.0 4.0
89224 GMS220 YEMEK SOSYOLOJİSİ Zorunlu 2 + 0 2.0 3.0
89212 GMS226 MENÜ PLANLAMA VE MALİYET KONTROL Zorunlu 3 + 0 3.0 3.0
11236 ISL192 İŞLETMEYE GİRİŞ Zorunlu 3 + 0 3.0 5.0
  Detay
SEÇMELİ DERS MODÜLÜ Seçmeli -  - - 3
0001 UNSEC Üniversite Seçmeli - + - - -
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):27 AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :3 AKTS Kredi Toplamı :30

3. Sınıf Güz ( Beşinci ) Dönemi Dersleri
ID Kodu Ders Adı Dersin Türü Süresi (T+U) Kredisi AKTS Kredisi
14134 GMS315 MUTFAK UYGULAMALARI-III Zorunlu 2 + 4 4.0 8.0
11251 ISL392 ÖRGÜTSEL DAVRANIŞA GİRİŞ Zorunlu 2 + 0 2.0 4.0
8765 YUM301 YERİNDE UYGULAMA-I Zorunlu 0 + 0 0.0 4.0
  Detay
SEÇMELİ DERS MODÜLÜ Seçmeli -  - - 14
0001 BLMSEC Bölüm Seçmeli - + - - -
0002 BLMSEC Bölüm Seçmeli - + - - -
0001 FKSEC Fakülte Seçmeli - + - - -
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):16 AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :14 AKTS Kredi Toplamı :30

3. Sınıf Bahar ( Altıncı ) Dönemi Dersleri
ID Kodu Ders Adı Dersin Türü Süresi (T+U) Kredisi AKTS Kredisi
14140 GMS316 MUTFAK UYGULAMALARI-IV Zorunlu 2 + 4 4.0 8.0
16415 GMS326 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİ YÖNETİMİ Zorunlu 3 + 0 3.0 4.0
8768 YUM302 YERİNDE UYGULAMA-II Zorunlu 0 + 0 0.0 4.0
  Detay
SEÇMELİ DERS MODÜLÜ Seçmeli -  - - 14
0001 BLMSEC Bölüm Seçmeli - + - - -
0002 BLMSEC Bölüm Seçmeli - + - - -
0001 FKSEC Fakülte Seçmeli - + - - -
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):16 AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :14 AKTS Kredi Toplamı :30

4. Sınıf Güz ( Yedinci ) Dönemi Dersleri
ID Kodu Ders Adı Dersin Türü Süresi (T+U) Kredisi AKTS Kredisi
14148 GMS411 DÜNYA MUTFAKLARI Zorunlu 2 + 4 4.0 7.0
9031 ISL232 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Zorunlu 3 + 0 3.0 5.0
8771 YUM401 YERİNDE UYGULAMA-III Zorunlu 0 + 0 0.0 4.0
  Detay
SEÇMELİ DERS MODÜLÜ Seçmeli -  - - 14
0001 BLMSEC Bölüm Seçmeli - + - - -
0002 BLMSEC Bölüm Seçmeli - + - - -
0001 FKSEC Fakülte Seçmeli - + - - -
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):16 AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :14 AKTS Kredi Toplamı :30

4. Sınıf Bahar ( Sekizinci ) Dönemi Dersleri
ID Kodu Ders Adı Dersin Türü Süresi (T+U) Kredisi AKTS Kredisi
14154 GMS402 BİTİRME PROJESİ Zorunlu 2 + 2 3.0 8.0
14155 GMS412 TÜRK MUTFAĞI Zorunlu 2 + 2 3.0 6.0
8818 GRI401 GİRİŞİMCİLİK Zorunlu 2 + 0 2.0 2.0
  Detay
SEÇMELİ DERS MODÜLÜ Seçmeli -  - - 14
0001 BLMSEC Bölüm Seçmeli - + - - -
0002 BLMSEC Bölüm Seçmeli - + - - -
0001 FKSEC Fakülte Seçmeli - + - - -
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):16 AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :14 AKTS Kredi Toplamı :30
EBS : İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi İstanbul Aydın Üniversitesi AKTS Bilgi Paketi AKTS Bilgi Paketi ECTS Information Package Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS/ECTS), Avrupa Yükseköğretim Alanı (Bologna Süreci) hedeflerini destekleyen iş yükü ve öğrenme çıktılarına dayalı öğrenci/öğrenme merkezli öğretme ve öğrenme yaklaşımı çerçevesinde yükseköğretimde uluslarası saydamlığı arttırmak ve öğrenci hareketliliği ile öğrencilerin yurtdışında gördükleri öğrenimleri kendi ülkelerinde tanınmasını kolaylaştırmak amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından 1989 yılında Erasmus Programı (günümüzde Yaşam Boyu Öğrenme Programı) kapsamında geliştirilmiş ve Avrupa ülkeleri tarafından yaygın olarak kabul görmüş bir kredi sistemidir. AKTS, aynı zamanda, yükseköğretim kurumlarına, öğretim programları ve ders içeriklerinin iş yüküne bağlı olarak kolay anlaşılabilir bir yapıda tasarlanması, uygulanması, gözden geçirilmesi, iyileştirilmesi ve bu sayede yükseköğretim programlarının kalitesinin geliştirilmesine ve kalite güvencesine önemli katkı sağlayan bir sistematik yaklaşım sunmaktadır. ETIS : İstanbul Aydın University Education & Training System Istanbul Aydin University ECTS Information Package ECTS Information Package European Credit Transfer and Accumulation System (ECTS) which was introduced by the European Council in 1989, within the framework of Erasmus, now part of the Life Long Learning Programme, is a student-centered credit system based on the student workload required to achieve the objectives of a programme specified in terms of learning outcomes and competences to be acquired. The implementation of ECTS has, since its introduction, has been found wide acceptance in the higher education systems across the European Countries and become a credit system and an indispensable tool supporting major aims of the Bologna Process and, thus, of European Higher Education Area as it makes teaching and learning in higher education more transparent across Europe and facilitates the recognition of all studies. The system allows for the transfer of learning experiences between different institutions, greater student mobility and more flexible routes to gain degrees. It also offers a systematic approach to curriculum design as well as quality assessment and improvement and, thus, quality assurance.