|
|
09080 BESLENME VE DİYETETİK - |
DÜZEYİ: Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey |
İlişki Düzeyi Sayısal |
İlişki Düzeyi Sözel |
İlişki Varlığı |
|
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI |
BİLGİ |
Amaç |
Hedef | T |
% |
Kuramsal ve/veya olgusal bilgi sınıflandırmasına göre düzenlenmiştir. |
1 | 2 | 3 | 4 | 1 | 2 | 3 |
1 |
Beslenme ve diyetetik alanında sahip olunan gerekli bilgiler ile güncel yaşantıda karşılaşılan ve/veya ulusal-uluslararası alanda rastlanılan gelişmeleri ilişkilendirebilir, bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür ve ekip üyesi olarak sorumluluk alır. | 4 | 5 | 3 | 2 | 2 | 5 | 5 | 26 | 74.29 |
2 |
Beslenme ve Diyetetik alanında edindiği; güncel bilgi ve becerileri kullanarak bireylerin beslenme durumunu saptar, değerlendirir, yorumlar, çözüm yolları üretir, tıbbi beslenme tedavisi uygular, toplumun ve dünyanın gündemindeki olayları/gelişmeleri izler, değerlendirir, sağlıkta etik kurallarını uygular ve çözüm önerileri getirir. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
BECERİLER |
Amaç |
Hedef | T |
% |
Bilişsel ve/veya uygulama becerileri olarak tanımlanmıştır. |
1 | 2 | 3 | 4 | 1 | 2 | 3 |
1 |
Edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri, sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve gerektiğinde tedavisi için kullanır. | 5 | 4 | 5 | 3 | 5 | 5 | 4 | 31 | 88.57 |
2 |
Beslenme bilimlerinde bilgisayar, istatistik, bilişim ve iletişim teknolojilerini ve araştırma yapabilme yeterliliklerini kullanır. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
KİŞİSEL VE MESLEKİ YETKİNLİKLER |
Amaç |
Hedef | T |
% |
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği |
1 | 2 | 3 | 4 | 1 | 2 | 3 |
1 |
Beslenme ve Diyetetik alanıyla ilgili temel bilgileri detaylı olarak düşünüp uygulamaya geçirme, özellikle problem çözme ve karar verme becerisine sahip olur, eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilir, farklı yaş gruplarındaki hasta bireylere uygun tıbbi beslenme tedavisini planlayabilir, uygulayabilir, izleyebilir, değerlendirebilir ve klinik araştırmalara katılabilir. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
Öğrenme Yetkinliği |
1 | 2 | 3 | 4 | 1 | 2 | 3 | T | % |
1 |
Kişisel gelişimi sağlamayı ve yaşam boyu öğrenmeyi benimser; kalite anlayışını benimser, alanı ve farklı disiplinler ile ilgili bilgiyi değerlendirebilme becerisine sahip olur ve alanıyla ilgili eğitim tanıtım ve bilgilendirme programlarına destek verir. | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 34 | 97.14 |
İletişim ve Sosyal Yetkinlik |
1 | 2 | 3 | 4 | 1 | 2 | 3 | T | % |
1 |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki uygulamaların doğruluğunu göstermek için bilgilerini kullanır, gerekçeler ve kanıtlar sunarak düşünce ve görüşlerini sözlü ve yazılı olarak açık bir şekilde ifade eder ve tüm paydaşlarla etik ilkeler doğrultusunda etkili iletişim kurar. | 5 | 2 | 5 | 3 | 5 | 5 | 5 | 30 | 85.71 |
2 |
Çalışmalarının her aşamasında hastalarıyla ve tedavinin gerektirdiği diğer disiplinlerle etkin iletişim kurar, ekip çalışmasının koordineli bir şekilde yürütülmesini sağlar. | 4 | 3 | 5 | 4 | 5 | 4 | 3 | 28 | 80.00 |
3 |
Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyinde kullanarak beslenme ve diyetetik alanındaki bilgileri izler ve meslektaşları ile iletişim kurabilir ve kültürlerarası iletişim kurma becerisine sahip olur. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
Alana Özgü Yetkinlik |
1 | 2 | 3 | 4 | 1 | 2 | 3 | T | % |
1 |
Diyetisyenlik mesleğinin gelişimine katkıda bulunabilmek için güncel tedavi yaklaşımlarını takip eder, kanıta dayalı bilimsel araştırmaları takip eder, etik değerlere uygun hareket eder, kalite kültürü konusunda bilince sahip olmanın yanı sıra sosyal adalet ve çevrenin sürdürülebilirliğinin önemini benimser, bu doğrultularda eğitim materyalleri geliştirir. | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 32 | 91.43 |
İlişkili Program Öğrenme Çıktısı Sayısı/ 10 | 10 | 10 | 10 | 10 | 10 | 10 | 10 | - | - |
---|
İlişki Ağırlığı | 46 | 41 | 46 | 35 | 46 | 49 | 46 | - | - |
*Katkı Düzeyi (0-5): 0-Yok, 1- Çok Az, 2- Az, 3- Orta, 4- Yüksek, 5- Çok Yüksek |
|