|
|
16050 BESLENME VE DİYETETİK - Tezli Programlar |
DÜZEYİ: Yüksek Lisans , TYYÇ: 7. Düzey , EQF-LLL: 7. Düzey , QF-EHEA: 2. Düzey |
Amaç |
1 | Beslenmeye ilişkin bireysel ve toplumsal sorunları belirleyebilen, analiz edebilen, çözüm önerileri getirebilen, gerekli beslenme politikaları geliştirebilen, |
2 | Besin seçimi ve beslenme konusunda bireylere fizyolojik, psikolojik, sosyo-kültürel ve ekonomik koşullara dayalı danışmanlık yapabilen, beslenme eğitimi verebilen, sağlığı geliştirici, hastalıklardan koruyucu ve tedavide etkin diyet faktörleri için gerekli alt yapıyı oluşturabilen, bilgi, beceri ve duyarlılık sahibi, |
3 | Bilimsel literatürü takip eden, yorumlayan, disiplinler arası çalışmalara açık, bağımsız ya da ekip olarak proje planlayıp yürütebilen, sonuçları yorumlayabilen, bilimsel toplantılarda sunabilen, ulusal ve/veya uluslararası düzeylerdeki dergilerde yayımlayabilen, kalite yönetimi ve süreçleri çerçevesinde sorumluluk alan, |
4 | Mesleki etik kurallara uygun davranan, bilgisayar ve diğer teknolojik araçları etkin kullanan, istatistik yöntemlere ilişkin ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip uzman diyetisyenler yetiştirmektir. |
5 | |
6 | |
7 | |
8 | |
9 | |
10 | |
Hedef |
1 | Bu lisansüstü program, bu başlıklar kapsamında var olan bilgilerin güncellenerek, sağlığın geliştirilmesi başta olmak üzere pek çok alanda kullanılmasını sağlamayı hedeflemektedir. |
2 | |
3 | |
4 | |
5 | |
6 | |
7 | |
8 | |
9 | |
10 | |
|