PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI |
ÖĞRENME-ÖĞRETME YÖNTEMİ |
ÖLÇME-DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ |
BİLGİ |
Kuramsal ve/veya olgusal bilgi sınıflandırmasına göre düzenlenmiştir. |
   1 |
Matematik, kimya ve gıda teknolojisi ile ilgili konularda yeterli altyapıya sahip olarak bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri problem çözmek için kullanabilir. |
   2 |
Gıdalardaki besin değerleri, ürün bileşimleri ve katkı maddeleri hakkında gerekli bilgiye sahip olarak öğrendiklerini çalışma ortamına aktarabilirler. |
   3 |
Gıda mikrobiyolojisi ve gıda kimyası bilgisi ile mikrobiyolojik ve kimyasal analizleri deneysel araştırmalarla yorumlayabilir ve bir gıdanın insan sağlığı açısından risk oluşturup oluşturmadığını tespit edebilir. |
   4 |
Gıda işleme, üretim ve laboratuvar çalışmalarının yürütümü ile ilgili mevzuat bilgisi doğrultusunda risk yönetimi becerisine sahip olabilirler. |
   5 |
Gıda işleme, üretim, depolama ve satış yöntemleri ile hijyen ve sanitasyon koşulları hakkında bilgi sahibi olurlar. |
   6 |
Çalışma ortamındaki iş sağlığı ve güvenliği şartlarının yeterli ölçüde uygulanmasını sağlayabilirler. |
   7 |
Uygun metot seçimi yapabilecek düzeyde gıda işletme ve laboratuvar çalışma tekniklerindeki güncel gelişmeleri, bilişim teknolojilerini kullanarak takip edebilir ve Ar-ge çalışmalarını yürütebilirler. |
   7 |
|
   7 |
|
   7 |
|
   7 |
|
   7 |
|
   7 |
|
   7 |
|
   7 |
|
   7 |
|
   7 |
|
   7 |
|
   7 |
|
   7 |
|
|
- Ders
- Grup Çalş. / Ödevi
- Laboratuar
- Okuma
- Ödev
- Seminer
- Staj
- Teknik Gezi
- Yerinde Uygulama
- Rapor Yazma
|
- Ara Sınav
- Final Sınavı
- Kısa Sınav
- Ödev Değerlendirme
- Sözlü Değerlendirme
|
BECERİLER |
Bilişsel ve/veya uygulama becerileri olarak tanımlanmıştır.
|
   1 |
Gıda bilimi ile ilgili deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi |
   2 |
Çok disiplinli alanlarda bireysel çalışabilmenin yanı sıra takım içerisinde de etkin çalışabilme becerisi, sorumluluk alma özgüveni, |
   3 |
Gıda bilimi ile ilgili bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilme becerisi, |
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
|
- Ders
- Laboratuar
- Okuma
- Ödev
- Seminer
- Staj
- Teknik Gezi
- Yerinde Uygulama
- Tez Hazırlama
|
- Ara Sınav
- Final Sınavı
- Kısa Sınav
- Rapor Sunma
- Ödev Değerlendirme
- Tez Sunma
|
KİŞİSEL VE MESLEKİ YETKİNLİKLER |
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği |
   1 |
Sağlıklı ve güvenilir üretimin sürekliliğini sağlayabilecek düzeyde bilgiye sahip olup, laboratuvar ve kalite kontrol çalışmalarında aktif rol alabilir. |
   2 |
Gıda endüstrisinde üretimin çeşitli kademelerinde sorumluluk alabilir. |
   3 |
Gıda sektöründeki laboratuvarlarda gerekli cihazları tanır ve kullanır. |
   4 |
Gıda endüstrisinde verilen bir görevi edindiği temel bilgileri kullanarak bağımsız olarak yürütür. |
   4 |
|
   4 |
|
   4 |
|
   4 |
|
   4 |
|
   4 |
|
|
- Ders
- Laboratuar
- Okuma
- Ödev
- Seminer
- Staj
- Teknik Gezi
- Uygulama
- Yerinde Uygulama
- Mesleki Faaliyet
- Tez Hazırlama
|
- Ara Sınav
- Final Sınavı
- Kısa Sınav
- Ödev Değerlendirme
- Tez Sunma
|
Öğrenme Yetkinliği |
   1 |
Yaşam boyu öğrenme kültürüne sahip olur. |
   2 |
Gıda alanı ile ilgili eğitim, seminer, fuar v.b. etkinliklere katılır. |
   3 |
Mesleki gelişimi için gündemi takip edebilme, bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleyebilme yetkinliğine sahip olur. |
   4 |
Kendini sürekli yenileme becerisi kazanır. |
   4 |
|
   4 |
|
   4 |
|
   4 |
|
   4 |
|
   4 |
|
|
- Ders
- Laboratuar
- Okuma
- Ödev
- Seminer
- Staj
- Teknik Gezi
- Web Tab. Öğrenme
- Yerinde Uygulama
|
- Ara Sınav
- Final Sınavı
- Kısa Sınav
- Ödev Değerlendirme
|
İletişim ve Sosyal Yetkinlik |
   1 |
Bilişim teknolojisini etkin bir şekilde kullanarak sunumlar (sözlü ve yazılı olarak) hazırlar. |
   2 |
Meslek etiği ve sorumluluk bilinci kazanır. |
   3 |
Güncel araştırma literatürünü kullanarak gıda bilimi ile ilgili proje hazırlayıp uygulamaya katılabilir. |
   4 |
Sosyal sorumluluk projeleri hazırlayabilir. |
   5 |
Gıda bilimi ile ilgili literatürü takip edebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek yabancı dil bilgisine sahip olur. |
   6 |
Alanı ile ilgili fuarları ve mesleki gelişmeleri takip eder. |
   6 |
|
   6 |
|
   6 |
|
   6 |
|
|
- Ders
- Laboratuar
- Okuma
- Ödev
- Proje Hazırlama
- Seminer
- Staj
- Teknik Gezi
- Yerinde Uygulama
- Sosyal Faaliyet
|
- Ara Sınav
- Bilg.Des. Sunum
- Final Sınavı
- Kısa Sınav
- Ödev Değerlendirme
|
Alana Özgü Yetkinlik |
   1 |
Gıda alanında yürütülen çalışmaların mevzuat ile uyumlaştırılması yetkinliğine sahip olur. |
   2 |
Gıda sektöründe sağlıklı çalışma ortamının oluşturulabilmesi için hijyen ve sanitasyon eğitimlerini planlayarak uygulayabilirler. |
   3 |
Çalışma alanlarında kritik kontrol noktalarına yönelik önlemler alabilirler. |
   4 |
Sektöre yönelik kalite güvencesi ile çalışmaların yürütümünü destekler ve dokümantasyon takibi yapabilirler. |
   4 |
|
   4 |
|
   4 |
|
   4 |
|
   4 |
|
   4 |
|
|
- Ders
- Laboratuar
- Okuma
- Ödev
- Seminer
- Staj
- Teknik Gezi
- Yerinde Uygulama
- Tez Hazırlama
|
- Ara Sınav
- Final Sınavı
- Kısa Sınav
- Ödev Değerlendirme
- Tez Sunma
|