|
|
80020 GIDA TEKNOLOJİSİ - |
DÜZEYİ: Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey |
Amaç |
1 | Gıda işleme tekniklerine hâkim; küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeler de üretimin her aşamasında bulunabilen, |
2 | Gıdaların kalite kontrolünü gerçekleştirmek için gerekli kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik analizleri yapabilen, |
3 | Yaptığı analizleri yorumlayıp, sorun halinde çözüm önerisi sunabilen, |
4 | Tüketiciye sağlıklı gıda ulaştırabilmek için gerekli koşulları bilen ve mevzuatla ilişkilendirebilen kişiler yetiştirmek amacımızdır. |
5 | |
6 | |
7 | |
8 | |
9 | |
10 | |
Hedef |
1 | Gıda analizleri ve işleme teknikleri hakkında uygulamalarla bilgi ve deneyim kazanmış, |
2 | Sektörde iletişim kabiliyeti yüksek, öz güvenli, iş ahlakı ve etiğine sahip, |
3 | Gıda ile ilgili literatüre, mevzuat bilgisine sahip, gelişmeleri takip edebilen, yeni fikirler üretebilen, |
4 | Gıda üretim tesisinde kritik kontrol noktalarını belirleyip, denetleme ve önlem alma konusunda sorumluluk sahibi mezunlar vermektir. |
5 | |
6 | |
7 | |
8 | |
9 | |
10 | |
|