|
|
10015 AŞÇILIK - |
DÜZEYİ: Önlisans , TYYÇ: 5. Düzey , EQF-LLL: 5. Düzey , QF-EHEA:Kısa Düzey |
Amaç |
1 | Aşçılık bölümünün temel amacı, ulusal ve uluslararası mutfaklardan kaliteli yiyecek ve içecek üretmek için yeterli bilgi ve becerilere sahip, girişimci, yenilikçi, liderlik ve yöneticilik yapabilecek nitelikli profesyonellere olan talebi karşılamaktır. |
2 | Otel, lokanta, hazır yemek, pastane gibi yerlerde yiyecek içecek hazırlayan ve sunumunu yapabilen, yurt içi ve dışı işletmelerde aranan elemanları yetiştirmektir. |
3 | İş planı uygulayabilen, çabuk ve düzenli çalışabilen, titiz, sorumluluk duygusu yüksek, hijyen ve sanitasyon kurallarına bağlı bireyler yetiştirmektir. |
4 | |
5 | |
6 | |
7 | |
8 | |
9 | |
10 | |
Hedef |
1 | Uygulama dersleri bünyesinde, öğrencilerin ufuklarını açmak ve farklı mutfakları görmelerini sağlamak üzere zaman zaman İstanbul’da yer alan otel mutfaklarına, yöresel tatlı üreticilerine, catering firmalarına ve pastanelere geziler yapılmaktadır. Bu geziler sayesinde öğrenciler hem işletmelerin çalışma sistemlerini hem de farklı alet ekipmanları görme imkanına sahip olmaktadırlar. Ayrıca gruplar halinde küçük uygulamalar yapabilmekte ve işletme sahipleri ile aşçılardan püf noktalarını öğrenebilmektedirler. |
2 | Uygulanan eğitim programı süresince öğrencilerin kazanımları; Aşçılık mesleğinin temel kavramlarını kurallarını anlama becerisi, bu kavram ve kuralları kullanarak yeme-içme ile ilgili olguları açıklama ve analiz etme becerisi, menü planlama, pişirme yöntemleri, ülkemizin yöresel mutfakları bilgi ve kullanma becerisi, gastronomi terminolojisine hakimiyet, yeterli düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmak ve uygulayabilmek. |
3 | |
4 | |
5 | |
6 | |
7 | |
8 | |
9 | |
10 | |
|