PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI |
ÖĞRENME-ÖĞRETME YÖNTEMİ |
ÖLÇME-DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ |
BİLGİ |
Kuramsal ve/veya olgusal bilgi sınıflandırmasına göre düzenlenmiştir. |
   1 |
Alanı ile ilgili kuramlar, olgular, kavramlar ve ilkeler hakkında bilgi sahibidir. |
   2 |
Alanındaki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar, etik değerler, İş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları vb hakkında bilgi sahibidir |
   3 |
İşletme yönetimi ve organizasyonlar konusunda temel bilgilere sahip olur |
   4 |
Gastronominin kültür ve sanat ile etkileşimlerini tanır |
   4 |
|
   4 |
|
   4 |
|
   4 |
|
   4 |
|
   4 |
|
   5 |
Ham, yardımcı ve mamül gıda maddelerinin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerini bilir |
   6 |
Yiyecek ve içeceklerin hazırlanması sırasındaki süreçlere hakimdir. |
   7 |
Ülke ve dünyanın belli mutfaklarının temel prensiplerini bilir |
   7 |
|
   7 |
|
   7 |
|
   7 |
|
   7 |
|
   7 |
|
   7 |
|
|
- Ders
- Grup Çalş. / Ödevi
- Laboratuar
- Okuma
- Ödev
- Seminer
- Staj
- Teknik Gezi
- Uygulama
- Yerinde Uygulama
- Mesleki Faaliyet
- Tez Hazırlama
- Alan Çalışması
|
- Ara Sınav
- Final Sınavı
- Kısa Sınav
- Rapor Sunma
- Ödev Değerlendirme
|
BECERİLER |
Bilişsel ve/veya uygulama becerileri olarak tanımlanmıştır.
|
   1 |
Hizmet süreçlerini gereği şekilde yerine getirir, değerlendirir, geliştirir |
   2 |
Stratejik yaklaşım gösterir |
   3 |
Sorunlara analitik yaklaşır ve çözüm üretebilir |
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   4 |
Çalışma alanı ile ilgili fiziksel ortamı planlayabilir |
   5 |
Her türlü yiyecek ve içeceği hazırlayabilir, yeni ürünler tasarlayabilir |
   6 |
Kalite yönetimi ve kontrolünü yapabilir |
   7 |
Mutfak organizasyonunu yapar |
   8 |
İkram etkinliklerini yönetir |
   8 |
|
   8 |
|
   8 |
|
   8 |
|
   8 |
|
|
- Ders
- Okuma
- Ödev
- Staj
- Yerinde Uygulama
|
- Ara Sınav
- Final Sınavı
- Ödev Değerlendirme
|
KİŞİSEL VE MESLEKİ YETKİNLİKLER |
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği |
   1 |
Ekip üyesi olarak çalışır ve ekibine önderlik edebilir. |
   2 |
Bilgi ve becerilerin ürüne dönüştürülmesinde sorumluluk alır |
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
|
- Grup Çalş. / Ödevi
- Proje Hazırlama
- Uygulama
- Yerinde Uygulama
- Tez Hazırlama
|
- Ara Sınav
- Final Sınavı
- Kısa Sınav
- Rapor Sunma
|
Öğrenme Yetkinliği |
   1 |
Alanı ile ilgili gelişmeleri takip eder |
   2 |
En uygun yöntemleri araştırır ve uygular |
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
|
- Laboratuar
- Okuma
- Ödev
- Proje Hazırlama
- Seminer
- Sosyal Faaliyet
- Tez Hazırlama
|
|
İletişim ve Sosyal Yetkinlik |
   1 |
Görüş ve önerilerini yazılı veya sözlü olarak aktarabilir |
   2 |
Çalışma arkadaşlarıyla ve diğer bireylerle iyi iletişim kurar |
   3 |
Etik ve toplumsal değerlere uygun davranır |
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
|
- Ders
- Okuma
- Ödev
- Proje Hazırlama
- Uygulama
- Tez Hazırlama
- Rapor Yazma
|
- Bilg.Des. Sunum
- Rapor Sunma
- Ödev Değerlendirme
- Tez Sunma
|
Alana Özgü Yetkinlik |
   1 |
İnsan hakları, adalet, kültürel değerler, çevre, iş sağlığı ve halk sağlığı konularında bilinçlidir |
   1 |
|
   1 |
|
   1 |
|
   1 |
|
   1 |
|
   1 |
|
   1 |
|
   1 |
|
   1 |
|
|
- Ders
- Grup Çalş. / Ödevi
- Okuma
- Staj
- Yerinde Uygulama
|
- Bilg.Des. Sunum
- Rapor Sunma
|