DÜZEYİ: Yüksek Lisans , TYYÇ: 7. Düzey , EQF-LLL: 7. Düzey , QF-EHEA: 2. Düzey
Programın yukarıda belirtilen amaç ve hedefleri doğrultusunda programı başarı ile tamamlayan öğrenci aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve yetkinlikleri gösterir.
Sınıflandırılmış
Sıralı
TYYÇ Düzey / TYYÇ Temel Alan / İAÜ Program
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI
ÖĞRENME-ÖĞRETME YÖNTEMİ
ÖLÇME-DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ
BİLGİ
Kuramsal ve/veya olgusal bilgi sınıflandırmasına göre düzenlenmiştir.
   1
İleri seviyede karmaşık gıda güvenliği problemlerini tanımlar ve çözer
   2
Gıda güvenliği üzerine araştırma geliştirir
   3
Gıda güvenliği üzerine mültidisipliner bakış açısıyla bilgilerini derinleştirir
İleri seviyede karmaşık gıda güvenliği problemlerini tanımlar ve çözer
   5
   5
   5
   5
   5
   5
   5
   5
   5
Ders
Arazi Çalışması
Grup Çalş. / Ödevi
Laboratuar
Okuma
Ödev
Proje Hazırlama
Seminer
Teknik Gezi
Web Tab. Öğrenme
Uygulama
Yerinde Uygulama
Mesleki Faaliyet
Sosyal Faaliyet
Tez Hazırlama
Alan Çalışması
Rapor Yazma
Ara Sınav
Bilg.Des. Sunum
Final Sınavı
Kısa Sınav
Rapor Sunma
Ödev Değerlendirme
Sözlü Değerlendirme
Tez Sunma
Belge Sunma
Uzman Değerlendirmesi
Kurul Sınavı
Uygulama Sınavı
Yıl Sonu Final Sınavı
Staj Sınavı
BECERİLER
Bilişsel ve/veya uygulama becerileri olarak tanımlanmıştır.
   1
Gıda güvenliği problemlerinin çözümünde mültidisipliner problem çözme becerilerini uygular
   2
Gıda güvenliğinde modern teknolojileri ve teknikleri uygular
   3
Yeni gıda güvenliği projeleri için bilimsel literatür araştırması yürütür
   3
   3
   3
   3
   3
   3
   3
   4
Matematik, fen bilimleri ve gıda mühendisliğinde arka plan genişletin.
   4
   4
   4
   4
   4
   4
   4
   4
   4
Ders
Arazi Çalışması
Grup Çalş. / Ödevi
Laboratuar
Okuma
Ödev
Proje Hazırlama
Seminer
Teknik Gezi
Web Tab. Öğrenme
Uygulama
Yerinde Uygulama
Mesleki Faaliyet
Sosyal Faaliyet
Tez Hazırlama
Alan Çalışması
Rapor Yazma
Ara Sınav
Bilg.Des. Sunum
Final Sınavı
Kısa Sınav
Rapor Sunma
Ödev Değerlendirme
Sözlü Değerlendirme
Tez Sunma
Belge Sunma
Uzman Değerlendirmesi
Kurul Sınavı
Uygulama Sınavı
Yıl Sonu Final Sınavı
Staj Sınavı
KİŞİSEL VE MESLEKİ YETKİNLİKLER
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
   1
Başladığı bir işi tamamlama ve karşılaşabileceği olası karmaşık durumlarda sorumluluk alarak çözüm üretme becerisi kazanır.
   2
Sorumluluk alma özgüveni geliştirir
   3
Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlarda etkin çalışabilme becerisi kazanır
   3
   3
   3
   3
   3
   3
   3
Ders
Arazi Çalışması
Grup Çalş. / Ödevi
Laboratuar
Okuma
Ödev
Proje Hazırlama
Seminer
Teknik Gezi
Web Tab. Öğrenme
Uygulama
Yerinde Uygulama
Mesleki Faaliyet
Sosyal Faaliyet
Tez Hazırlama
Alan Çalışması
Rapor Yazma
Ara Sınav
Bilg.Des. Sunum
Final Sınavı
Kısa Sınav
Rapor Sunma
Ödev Değerlendirme
Sözlü Değerlendirme
Tez Sunma
Belge Sunma
Uzman Değerlendirmesi
Kurul Sınavı
Uygulama Sınavı
Yıl Sonu Final Sınavı
Öğrenme Yetkinliği
   1
Gıda Güvenliği alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye genişlemesine ve derinlemesine ulaşır
   2
Bilgiyi değerlendirme ve yorumlama becerisi kazanır.
   2
   2
   2
   2
   2
   2
   2
   2
Ders
Arazi Çalışması
Grup Çalş. / Ödevi
Laboratuar
Okuma
Ödev
Proje Hazırlama
Seminer
Teknik Gezi
Web Tab. Öğrenme
Uygulama
Yerinde Uygulama
Mesleki Faaliyet
Sosyal Faaliyet
Tez Hazırlama
Alan Çalışması
Rapor Yazma
Ara Sınav
Bilg.Des. Sunum
Final Sınavı
Kısa Sınav
Rapor Sunma
Ödev Değerlendirme
Sözlü Değerlendirme
Tez Sunma
Belge Sunma
Uzman Değerlendirmesi
Kurul Sınavı
Uygulama Sınavı
Yıl Sonu Final Sınavı
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
   1
Toplumu gıdaların bilinçli kullanımı konusunda bilinçlendirir ve onları yapılanları yerinde görmek amacıyla üniversiteye davet eder
   2
Uzman ya da uzman olmayan dinleyici gruplarını gıda güvenliği problemleri ve çözüm önerileri ile ilgili konularda yazılı ve sözlü olarak bilgilendirir
   2
   2
   2
   2
   2
   2
   2
   2
Ders
Arazi Çalışması
Grup Çalş. / Ödevi
Laboratuar
Okuma
Ödev
Proje Hazırlama
Seminer
Teknik Gezi
Web Tab. Öğrenme
Uygulama
Yerinde Uygulama
Mesleki Faaliyet
Sosyal Faaliyet
Tez Hazırlama
Alan Çalışması
Rapor Yazma
Ara Sınav
Bilg.Des. Sunum
Final Sınavı
Kısa Sınav
Rapor Sunma
Ödev Değerlendirme
Sözlü Değerlendirme
Tez Sunma
Belge Sunma
Uzman Değerlendirmesi
Kurul Sınavı
Uygulama Sınavı
Yıl Sonu Final Sınavı
Alana Özgü Yetkinlik
   1
Gıdaların hammadde halinden tüketim aşamasına kadar süregelen zincirde yer alır
   1
   1
   1
   1
   1
   1
   1
   1
   1
Ders
Arazi Çalışması
Grup Çalş. / Ödevi
Laboratuar
Okuma
Ödev
Proje Hazırlama
Seminer
Staj
Teknik Gezi
Web Tab. Öğrenme
Uygulama
Yerinde Uygulama
Mesleki Faaliyet
Sosyal Faaliyet
Tez Hazırlama
Alan Çalışması
Rapor Yazma
Ara Sınav
Bilg.Des. Sunum
Final Sınavı
Kısa Sınav
Rapor Sunma
Ödev Değerlendirme
Sözlü Değerlendirme
Tez Sunma
Belge Sunma
Uzman Değerlendirmesi
Kurul Sınavı
Uygulama Sınavı
Yıl Sonu Final Sınavı
EBS : İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
İstanbul Aydın Üniversitesi AKTS Bilgi Paketi
AKTS Bilgi Paketi
ECTS Information Package
Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS/ECTS), Avrupa Yükseköğretim Alanı (Bologna Süreci) hedeflerini destekleyen iş yükü ve öğrenme çıktılarına dayalı öğrenci/öğrenme merkezli öğretme ve öğrenme yaklaşımı çerçevesinde yükseköğretimde uluslarası saydamlığı arttırmak ve öğrenci hareketliliği ile öğrencilerin yurtdışında gördükleri öğrenimleri kendi ülkelerinde tanınmasını kolaylaştırmak amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından 1989 yılında Erasmus Programı (günümüzde Yaşam Boyu Öğrenme Programı) kapsamında geliştirilmiş ve Avrupa ülkeleri tarafından yaygın olarak kabul görmüş bir kredi sistemidir. AKTS, aynı zamanda, yükseköğretim kurumlarına, öğretim programları ve ders içeriklerinin iş yüküne bağlı olarak kolay anlaşılabilir bir yapıda tasarlanması, uygulanması, gözden geçirilmesi, iyileştirilmesi ve bu sayede yükseköğretim programlarının kalitesinin geliştirilmesine ve kalite güvencesine önemli katkı sağlayan bir sistematik yaklaşım sunmaktadır.
ETIS : İstanbul Aydın University Education & Training System
Istanbul Aydin University ECTS Information Package
ECTS Information Package
European Credit Transfer and Accumulation System (ECTS) which was introduced by the European Council in 1989, within the framework of Erasmus, now part of the Life Long Learning Programme, is a student-centered credit system based on the student workload required to achieve the objectives of a programme specified in terms of learning outcomes and competences to be acquired. The implementation of ECTS has, since its introduction, has been found wide acceptance in the higher education systems across the European Countries and become a credit system and an indispensable tool supporting major aims of the Bologna Process and, thus, of European Higher Education Area as it makes teaching and learning in higher education more transparent across Europe and facilitates the recognition of all studies. The system allows for the transfer of learning experiences between different institutions, greater student mobility and more flexible routes to gain degrees. It also offers a systematic approach to curriculum design as well as quality assessment and improvement and, thus, quality assurance.