Her hangi bir dersin amaç, öğrenme çıktıları, içerik, değerlendirme ve iş yükü AKTS gibi detay bilgilerini görmek için dersin isminin üzerine tıklamanız yeterlidir.
1. Sınıf Güz ( Birinci ) Dönemi Dersleri
ID
Kodu
Ders Adı
Dersin Türü
Süresi (T+U)
Kredisi
AKTS Kredisi
12489
AGK105
GENEL KİMYA
Zorunlu
2 + 0
2.0
3.0
12490
ALT103
LABORATUVAR TEKNİKLERİ
Zorunlu
2 + 2
3.0
5.0
12504
AMB105
GENEL MİKROBİYOLOJİ
Zorunlu
2 + 2
3.0
5.0
9356
AMT101
MATEMATİK-I
Zorunlu
2 + 0
2.0
3.0
11066
ASG108
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Zorunlu
2 + 0
2.0
2.0
1029
ATA101
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I
Zorunlu
2 + 0
2.0
2.0
88729
BIL121
BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ-I
Zorunlu
2 + 0
2.0
2.0
88739
ING121
İNGİLİZCE-I
Zorunlu
2 + 0
2.0
4.0
8827
SSE101
SOSYAL SORUMLULUK VE ETİK
Zorunlu
0 + 2
1.0
2.0
1010
TUR101
TÜRK DİLİ-I
Zorunlu
2 + 0
2.0
2.0
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):
30
AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :
0
AKTS Kredi Toplamı :
30
1. Sınıf Bahar ( İkinci ) Dönemi Dersleri
ID
Kodu
Ders Adı
Dersin Türü
Süresi (T+U)
Kredisi
AKTS Kredisi
12436
ABI108
BESLENME İLKELERİ
Zorunlu
2 + 0
2.0
2.0
12074
AGK106
GIDA KİMYASI
Zorunlu
2 + 2
3.0
4.0
12075
AMB106
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ
Zorunlu
2 + 2
3.0
5.0
9415
AMT102
MATEMATİK-II
Zorunlu
2 + 0
2.0
3.0
1039
ATA102
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II
Zorunlu
2 + 0
2.0
2.0
88730
BIL122
BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ-II
Zorunlu
2 + 0
2.0
2.0
12076
GKK114
MEYVE SEBZE ÜRÜNLERİNDE KALİTE
Zorunlu
2 + 0
2.0
2.0
88740
ING122
İNGİLİZCE-II
Zorunlu
2 + 0
2.0
4.0
2116
TUR102
TÜRK DİLİ-II
Zorunlu
2 + 0
2.0
2.0
9062
YUM102
YERİNDE UYGULAMA-I
Zorunlu
0 + 0
0.0
4.0
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):
30
AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :
0
AKTS Kredi Toplamı :
30
2. Sınıf Güz ( Üçüncü ) Dönemi Dersleri
ID
Kodu
Ders Adı
Dersin Türü
Süresi (T+U)
Kredisi
AKTS Kredisi
12471
AGK201
GIDA KODEKSİ VE STANDARTLARI
Zorunlu
1 + 0
1.0
2.0
12470
AGS203
GIDA HİJYENİ VE SANİTASYONU
Zorunlu
2 + 0
2.0
3.0
12485
GKK211
MEYVE SEBZE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ
Zorunlu
2 + 2
3.0
4.0
12486
GKK223
SÜT VE ÜRÜNLERİNDE KALİTE
Zorunlu
2 + 0
2.0
4.0
12510
GKK225
ET VE ÜRÜNLERİNDE KALİTE
Zorunlu
2 + 0
2.0
4.0
1019
ING201
MESLEKİ İNGİLİZCE-I
Zorunlu
3 + 0
3.0
3.0
10369
YUM201
YERİNDE UYGULAMA-II
Zorunlu
0 + 0
0.0
4.0
Detay
SEÇMELİ DERS MODÜLÜ
Seçmeli
- -
-
6
0001
BLMSEC
Bölüm Seçmeli
- + -
-
-
12473
GDT225
GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ
Bölüm Seçmeli
2 + 0
2.0
2.0
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):
24
AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :
6
AKTS Kredi Toplamı :
30
2. Sınıf Bahar ( Dördüncü ) Dönemi Dersleri
ID
Kodu
Ders Adı
Dersin Türü
Süresi (T+U)
Kredisi
AKTS Kredisi
12468
AGA204
GIDA ANALİZLERİ VE KATKI MADDELERİ
Zorunlu
1 + 2
2.0
4.0
12469
AOG202
ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ
Zorunlu
2 + 0
2.0
3.0
12472
GKK214
SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ
Zorunlu
1 + 2
2.0
4.0
12511
GKK216
ET VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ
Zorunlu
1 + 2
2.0
4.0
12512
GKK218
TAHIL VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ
Zorunlu
1 + 2
2.0
4.0
10376
GRI201
GİRİŞİMCİLİK
Zorunlu
2 + 0
2.0
2.0
1027
ING202
MESLEKİ İNGİLİZCE-II
Zorunlu
3 + 0
3.0
3.0
10375
YUM202
YERİNDE UYGULAMA-III
Zorunlu
0 + 0
0.0
4.0
Detay
SEÇMELİ DERS MODÜLÜ
Seçmeli
- -
-
2
0001
BLMSEC
Bölüm Seçmeli
- + -
-
-
12467
GDT224
BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ
Bölüm Seçmeli
2 + 0
2.0
2.0
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):
28
AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :
2
AKTS Kredi Toplamı :
30
EBS : İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
İstanbul Aydın Üniversitesi AKTS Bilgi Paketi
AKTS Bilgi Paketi
ECTS Information Package
Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS/ECTS), Avrupa Yükseköğretim Alanı (Bologna Süreci) hedeflerini destekleyen iş yükü ve öğrenme çıktılarına dayalı öğrenci/öğrenme merkezli öğretme ve öğrenme yaklaşımı çerçevesinde yükseköğretimde uluslarası saydamlığı arttırmak ve öğrenci hareketliliği ile öğrencilerin yurtdışında gördükleri öğrenimleri kendi ülkelerinde tanınmasını kolaylaştırmak amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından 1989 yılında Erasmus Programı (günümüzde Yaşam Boyu Öğrenme Programı) kapsamında geliştirilmiş ve Avrupa ülkeleri tarafından yaygın olarak kabul görmüş bir kredi sistemidir. AKTS, aynı zamanda, yükseköğretim kurumlarına, öğretim programları ve ders içeriklerinin iş yüküne bağlı olarak kolay anlaşılabilir bir yapıda tasarlanması, uygulanması, gözden geçirilmesi, iyileştirilmesi ve bu sayede yükseköğretim programlarının kalitesinin geliştirilmesine ve kalite güvencesine önemli katkı sağlayan bir sistematik yaklaşım sunmaktadır.
ETIS : İstanbul Aydın University Education & Training System
Istanbul Aydin University ECTS Information Package
ECTS Information Package
European Credit Transfer and Accumulation System (ECTS) which was introduced by the European Council in 1989, within the framework of Erasmus, now part of the Life Long Learning Programme, is a student-centered credit system based on the student workload required to achieve the objectives of a programme specified in terms of learning outcomes and competences to be acquired. The implementation of ECTS has, since its introduction, has been found wide acceptance in the higher education systems across the European Countries and become a credit system and an indispensable tool supporting major aims of the Bologna Process and, thus, of European Higher Education Area as it makes teaching and learning in higher education more transparent across Europe and facilitates the recognition of all studies. The system allows for the transfer of learning experiences between different institutions, greater student mobility and more flexible routes to gain degrees. It also offers a systematic approach to curriculum design as well as quality assessment and improvement and, thus, quality assurance.