Türkçe

80020 GIDA TEKNOLOJİSİ -
DÜZEYİ: Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey

İlişki Düzeyi Sayısal İlişki Düzeyi Sözel İlişki Varlığı
Dersin Program Çıktıları İle Olan İlişkileri
Zorunlu Dersler
S.No Ders Adı Program Öğrenme Çıktıları
12345678910111213141516171819202122232425262728T%
1 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I00000000400303500324000000002417.14
2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II00000000000300020404020300302115.00
3 BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ-I000000000000000000000000000000.00
4 BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ-II000000000000000000000000000000.00
5 GİRİŞİMCİLİK00000000500505300404450440044733.57
6 İNGİLİZCE-I000000000000000000000000000000.00
7 İNGİLİZCE-II000000000000000000000000000000.00
8 İSTATİSTİK40300004340000000000000000001812.86
9 PAZARLAMA YÖNETİMİ0000300020020200000000000010107.14
10 MATEMATİK-II5000300300000000002000000000139.29
11 MATEMATİK-I5000300300000000002000000000139.29
12 SOSYAL SORUMLULUK VE ETİK11110200410504525505054040005539.29
13 TÜRK DİLİ-I11111111220001403452220010003625.71
14 TÜRK DİLİ-II11111111220001403452220010003625.71
15 GENEL KİMYA 52421134313311111111111113225237.14
16 GIDA KİMYASI 55544445445444142200300344449265.71
17 GENEL MİKROBİYOLOJİ 24545455333343333111331344349064.29
18 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ 455543454354442442224203444410071.43
19 GIDA TEKNOLOJİSİNE GİRİŞ555554453533342542134315555510977.86
20 BESLENME24323222233302133202300433336345.00
21 MESLEKİ İNGİLİZCE I00000000000000123301305300002115.00
22 MESLEKİ İNGİLİZCE II000000000000000030000050000085.71
23 ENZİM VE BİYOTEKNOLOJİ00200004420300020000000000001712.14
24 BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ33333320300300020000000020003021.43
25 SU ÜRÜNLERİ VE TEKNOLOJİSİ33333303323300020000200022004028.57
26 ENSTRÜMENTAL ANALİZ00250025105151012000000000223424.29
27 SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ03333023333333023000000222204834.29
28 HUBUBAT TEKNOLOJİSİ1330000000030000000000000000107.14
29 ET VE ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ0100000011030003000030000000128.57
30 MEYVE-SEBZE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ040000003000000000000000000075.00
31 GIDA ANALİZLERİ433543353353543344044344555510675.71
32 GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ01133332344444333304400444447956.43
33 FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ30200002302300000000300000001812.86
34 GIDA HİJYENİ VE SANİTASYON00535400102202011000100135314028.57
35 GIDA KATKI MADDELERİ05020101312200020000000010002014.29
36 GIDA KALİTE KONTROL31145543315342333304330344558762.14
37 ENDÜSTRİYEL YEMEK ÜRETİMİ000000000004000000000000000042.86
38 UYGULAMA ATÖLYESİ22222221512505555505340544448661.43
39 BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ00000003050000435451550200004230.00
40 BİTİRME TEZİ00000005050304545454540300005640.00
41 YERİNDE UYGULAMA-I054444355555555455054404444411179.29
42 YERİNDE UYGULAMA-II054444355555555455054404444411179.29
43 YERİNDE UYGULAMA-III25344543404545535405000044449064.29
İlişkili Ders Sayısı / 432023252222201826302319301323212623221121221671922161816--
İlişki Ağırlığı617274707359528894666910151747073807431687052216170616259--
*Katkı Düzeyi (0-5): 0-Yok, 1- Çok Az, 2- Az, 3- Orta, 4- Yüksek, 5- Çok Yüksek
Bölüm Seçmeli Dersler
S.No Ders Adı Program Öğrenme Çıktıları
12345678910111213141516171819202122232425262728T%
1 GIDA ENDÜSTRİSİNDE AMBALAJLAMA00124000000200020000000023001611.43
2 TIBBİ VE FONKSİYONEL GIDALAR00000001510500050000000500002215.71
3 ÖZEL GIDALAR030040000000000000000000000075.00
4 GIDA TOKSİKOLOJİSİ32342433333444444403330335538963.57
5 DUYUSAL ANALİZ22534224445444344304400444449165.00
6 GIDA GÜVENLİĞİ VE MEVZUAT04453330403434344303300455558460.00
7 İÇECEK TEKNOLOJİSİ03224133333424244304300433337352.14
8 ENDÜSTRİYEL GIDA ATIKLARI01123300400404430404000030304330.71
9 GELENEKSEL GIDALAR04011110500504543503210322225640.00
10 GIDA MAKİNALARI00001300500505440404000004434632.86
11 ORGANİK GIDA VE TARIM01034000522504500505000043215136.43
12 GIDA İŞLETMELERİNDE ORGANİZASYON00043520501515533505000333336747.86
İlişkili Ders Sayısı / 1228691186410561159910690952079998--
İlişki Ağırlığı5201626332214114313174714383537223603515402629323124--
*Katkı Düzeyi (0-5): 0-Yok, 1- Çok Az, 2- Az, 3- Orta, 4- Yüksek, 5- Çok Yüksek
Fakülte Seçmeli Dersler
S.No Ders Adı Program Öğrenme Çıktıları
12345678910111213141516171819202122232425262728T%
1 TÜRKİYE EKONOMİSİ000000000000004003000000000075.00
2 SOSYAL MEDYA000000000000000000500400000096.43
3 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ00000500302300300303000000502719.29
4 ÇOK ÖLÇÜTLÜ KARAR VERME400000000000000000400000000085.71
5 İLERİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ02331134335333343303400343457654.29
6 YATIRIM PROJELERİ HAZIRLAMA VE DEĞERLENDİRME000000000000000000000000000000.00
7 GÖRSEL İLETİŞİM30000003023020433454330200004431.43
İlişkili Ders Sayısı / 72111121222322142243322021121--
İlişki Ağırlığı723316376510653147613141077054395--
*Katkı Düzeyi (0-5): 0-Yok, 1- Çok Az, 2- Az, 3- Orta, 4- Yüksek, 5- Çok Yüksek
Üniversite Seçmeli Dersler
S.No Ders Adı Program Öğrenme Çıktıları
12345678910111213141516171819202122232425262728T%
1 KADIN VE EGZERSİZ000000000000003000000000000032.14
2 E-SPOR EKONOMİSİ000000000000000000000000000000.00
3 KONUŞMA TEKNİKLERİ00000000000000500540000000001410.00
4 SİBER GÜVENLİK0000000000000030043000000000107.14
5 AKRAN REHBERLİĞİ000000000000000000000000000000.00
6 RİTİM DANS VE ORFF EĞİTİMİ000000000000000000000000000000.00
7 BİLGİSAYAR OYUNU İLE EĞİTİM000000000000000000000000000000.00
8 ÇOKLU ORTAM TASARİMİ VE ÜRETİMİ000000000000000000000000000000.00
9 ÖĞRETİM TASARİMİ000000000000000000000000000000.00
10 ÖĞRETİMDE TEKNOLOJİK UYGULAMALAR000000000000000000000000000000.00
11 MODERNLEŞME VE SANAT000000000000000000000000000000.00
12 HERKES İÇİN TASARIM000000000000003000000200000053.57
13 FOTOĞRAFA GİRİŞ000000000000003000000000000032.14
14 KİŞİLERARASI İLETİŞİM000000000000004004000000000085.71
15 İNSAN HAKLARI (AİHM VE İÇTİHATLARI)000000000000000000000000000000.00
16 TÜKETİCİ HUKUKU000000000000000000000000000000.00
17 KARİYER PLANLAMA000000000000000000000000000000.00
18 FİNANSAL OKURYAZARLIK000000000000000000000000000000.00
19 AVRUPA SARAY BAHÇELERİ000000000000000000000000000000.00
20 TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI000000000000000000000000000000.00
21 SOSYOLOJİ000000000000000000000000000000.00
22 BARIŞ ÇALIŞMALARINDA ÇAĞDAŞ YAKLAŞIMLAR000000000000000000000000000000.00
23 DİJİTAL HABERCİLİK0000000000000030045000000000128.57
İlişkili Ders Sayısı / 230000000000000070043001000000--
İlişki Ağırlığı0000000000000024001712002000000--
*Katkı Düzeyi (0-5): 0-Yok, 1- Çok Az, 2- Az, 3- Orta, 4- Yüksek, 5- Çok Yüksek
EBS : İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi İstanbul Aydın Üniversitesi AKTS Bilgi Paketi AKTS Bilgi Paketi ECTS Information Package Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS/ECTS), Avrupa Yükseköğretim Alanı (Bologna Süreci) hedeflerini destekleyen iş yükü ve öğrenme çıktılarına dayalı öğrenci/öğrenme merkezli öğretme ve öğrenme yaklaşımı çerçevesinde yükseköğretimde uluslarası saydamlığı arttırmak ve öğrenci hareketliliği ile öğrencilerin yurtdışında gördükleri öğrenimleri kendi ülkelerinde tanınmasını kolaylaştırmak amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından 1989 yılında Erasmus Programı (günümüzde Yaşam Boyu Öğrenme Programı) kapsamında geliştirilmiş ve Avrupa ülkeleri tarafından yaygın olarak kabul görmüş bir kredi sistemidir. AKTS, aynı zamanda, yükseköğretim kurumlarına, öğretim programları ve ders içeriklerinin iş yüküne bağlı olarak kolay anlaşılabilir bir yapıda tasarlanması, uygulanması, gözden geçirilmesi, iyileştirilmesi ve bu sayede yükseköğretim programlarının kalitesinin geliştirilmesine ve kalite güvencesine önemli katkı sağlayan bir sistematik yaklaşım sunmaktadır. ETIS : İstanbul Aydın University Education & Training System Istanbul Aydin University ECTS Information Package ECTS Information Package European Credit Transfer and Accumulation System (ECTS) which was introduced by the European Council in 1989, within the framework of Erasmus, now part of the Life Long Learning Programme, is a student-centered credit system based on the student workload required to achieve the objectives of a programme specified in terms of learning outcomes and competences to be acquired. The implementation of ECTS has, since its introduction, has been found wide acceptance in the higher education systems across the European Countries and become a credit system and an indispensable tool supporting major aims of the Bologna Process and, thus, of European Higher Education Area as it makes teaching and learning in higher education more transparent across Europe and facilitates the recognition of all studies. The system allows for the transfer of learning experiences between different institutions, greater student mobility and more flexible routes to gain degrees. It also offers a systematic approach to curriculum design as well as quality assessment and improvement and, thus, quality assurance.