BÖLÜM KADROSU |
BU BÖLÜMDE DERS VEREN ÖĞRETİM ELEMANLARI |
Dr. Öğr. Üyesi ESRA EMİR E-mail : Dahili Tel : CV : |
Öğr. Gör. Dr. MEHMET HARUN SONGÜN E-mail : Dahili Tel : CV : |
Öğr. Gör. NİHAL AYDIN E-mail : Dahili Tel : CV : |
GIDA TEKNOLOJİSİ
Özgörev (Misyon): Gıda Teknolojisi Lisans Programının özgörevi; özellikle gıdanın işlenmesi başta olmak üzere üretim yöntemlerinde ve tüketici davranışlarında meydana gelen değişimleri yakından izleyebilen; sağlıklı yaşamak için beslenme ve besin maddelerine olan ilgiyi üst düzeyde tutarak, gıdanın hammadde aşamasından tüketim sürecine uzanan (hammadde temin ve kontrolü, üretim, pazarlama ve dağıtım, ambalajlama, koruma, depolama, taşıma ve gıda güvenliği gibi) her kademesinde bilimsel yöntemleri kullanabilen, kaliteli ve sağlıklı gıdayı tüketiciyle buluşturmayı hedefleyen; bu hedefe ulaşmada araştırma geliştirme ve ürün geliştirme faaliyetlerini önemseyen; tüm bu konularda meydana gelebilecek problemleri çözebilme yeteneğine sahip nitelikli “Gıda Teknoloğu” yetiştirmektir.
Bölüm Olanakları İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda teknolojisi bölümü öğrencileri, gıda analizleri, gıda mikrobiyolojisi, gıda işleme teknikleri et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, su ürünleri, içecek teknolojisi gibi) derslerinden elde ettikleri bilgi birikimini, İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde bulunan Türkiye’nin tek bir alanda kurulu en büyük üniversite teknoloji merkezi olan 'Prof. Dr. Aziz Sancar Techno Center' laboratuvarları ile uygulamaya geçirme imkanı bulmaktadır. Kariyer olanakları: Gıda Teknolojisi Bölümü mezunları; “Gıda Teknoloğu” unvanı ile Gıda, Tarım, Köy işleri, Orman, Sağlık, Maliye, Ekonomi ve Avrupa Birliği gibi Bakanlıkların ve Belediyelerin gıda kontrol ve analiz laboratuvarlarında, bu kamu kurum ve kuruluşlarının araştırma ve geliştirme birimleri ile proje ve denetim birimlerinde, ayrıca gıda endüstrisi ile ilgili özel sektöre ait işletmelerde ve özellikle bu işletmelerin hammadde kabulden tüketimin son aşamasına kadar geçen sürece ilişkin her kademesinde, özel sektör kontrol ve gıda laboratuvarlarında, gıdaların ambalajlanması, paketlenmesi, depolanması, pazarlanması faaliyetlerini yürüten işletmeler ile yiyecek-içecek üretim ve satışı yapan firmalarda çalışabilecek yeterlilik ve niteliğe sahiptirler.
|
|||||||||||