PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI |
BİLGİ |
Amaç |
Hedef | T |
% |
Kuramsal ve/veya olgusal bilgi sınıflandırmasına göre düzenlenmiştir. |
1 | 1 |
1 |
Öğrencileri gıda güvenliği alanında profesyonel deneyimlere hazırlar. | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
2 |
Gıda güvenliği alanında alanında özelleşerek gıda güvenliğinde ve Beslenme alanında uzmanlar ve bilim insanları yetiştirir. | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
3 |
Gıda güvenliğinde karmaşık problemlerini tanımlama ve cozme becerisi kazanır. | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
4 |
Matematik, fizik, kimya, organik/ inorganik bilgi teknolojisi, gıda mikrobiyolojisi ve gıda teknolojisinin metodolojik ve operasyonel bilgisine sahiptir. | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
5 |
Edinilen bilgi ve becerileri gıda güvenliğinde yapılan araştırmalarda ve sanayii üretiminde karmaşık problemlerin çözümünde yeni fikirler geliştirmede kullanır. | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
6 |
Gıda güvenliğinin yöntemsel ve operasyonel unsurlarını gıda üretim, proses, depolama, ambalajlama ve kalite kontrolünde kullanır. | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
BECERİLER |
Amaç |
Hedef | T |
% |
Bilişsel ve/veya uygulama becerileri olarak tanımlanmıştır. |
1 | 1 |
1 |
Gıda güvenliği yontemlerini gıda proses ve operasyonlarının tasarımına uygular | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
2 |
Yeni gıda urunleri uretimi icin yenilikci prosesler gelistirir | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
3 |
Gıda güvenliği alanında uygun analitik yöntemler ve modelleme tekniklerini seçer ve uygular. | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
4 |
Veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi kazanır. | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
5 |
Gıda sanayiinde modern teknolojilere yönelik edinimlerini uygular. | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
KİŞİSEL VE MESLEKİ YETKİNLİKLER |
Amaç |
Hedef | T |
% |
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği |
1 | 1 |
1 |
Gıda güvenliği alanında profesyonel olarak çalışır. | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
2 |
Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlarda etkin çalışabilme becerisi kazanır. | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
3 |
Yazılı-sözlü iletişim ve data analizinde en son yeni teknikleri değerlendirir. | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
Öğrenme Yetkinliği |
1 | 1 | T | % |
1 |
Kimya, fizik, ekonomi, gıda güvenliği mikrobiyolojisi, yöneticilik, beslenme ve toplum sağlığı gibi bir takım disiplinlere yönelik temel prensipleri ve teknikleri anlar. | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
2 |
Teorik ve uygulamalı olarak gıda sanayiinde çalışır. | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
İletişim ve Sosyal Yetkinlik |
1 | 1 | T | % |
1 |
Topluma ve çevreye karşı duyarlıdır. | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
2 |
Toplumla yakın çalışma içerisine girerek ilgili grupların davet edilmesi, fakülte öğretim üyeleri ve öğrenciler ile tanışmasının sağlanması ve güncel aktiviteleri üzerine görüşür. | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
Alana Özgü Yetkinlik |
1 | 1 | T | % |
1 |
Gıdaların hammadde halinden tüketim aşamasına kadar süregelen zincirde yer alır. | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
2 |
İnsanlıgın yararına guvenli yuksek kaliteli katma degeri yuksek gıda maddelerinin tasarımında ,uretiminde ve dagıtımında yer alır. | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
3 |
Sut endustrisi,konserve endustrısı,makarna endustrisi,yag endustrisi,mesrubat endustrısi ,sarap endustrisi ,farmosetik proses endustrisi ve dondurulmus gıdaların soguk zıncırı ve tasınmasında gorev alır | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
İlişkili Program Öğrenme Çıktısı Sayısı/ 21 | | | - | - |
---|
İlişki Ağırlığı | | | - | - |
*Katkı Düzeyi (0-5): 0-Yok, 1- Çok Az, 2- Az, 3- Orta, 4- Yüksek, 5- Çok Yüksek |