Her hangi bir dersin amaç, öğrenme çıktıları, içerik, değerlendirme ve iş yükü AKTS gibi detay bilgilerini görmek için dersin isminin üzerine tıklamanız yeterlidir.
1. Sınıf Güz ( Birinci ) Dönemi Dersleri
ID
Kodu
Ders Adı
Dersin Türü
Süresi (T+U)
Kredisi
AKTS Kredisi
79148
FBE613
İLERİ ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ
Zorunlu
3 + 0
3.0
7.5
17786
GGB649
BESLENME VE SAĞLIK
Zorunlu
3 + 0
3.0
7.5
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):
14
AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :
0
AKTS Kredi Toplamı :
14
1. Sınıf Bahar ( İkinci ) Dönemi Dersleri
ID
Kodu
Ders Adı
Dersin Türü
Süresi (T+U)
Kredisi
AKTS Kredisi
77003
FBE606
SEMİNER
Zorunlu
0 + 0
0.0
7.5
46662
GGB640
GIDA GÜVENLİĞİ VE BESLENME
Zorunlu
3 + 0
3.0
7.5
33650
GGB668
İLERİ GIDA GÜVENLİĞİ VE KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ
Zorunlu
3 + 0
3.0
7.5
Detay
SEÇMELİ DERS MODÜLÜ
Seçmeli
- -
-
9
0001
BLMSEC
Bölüm Seçmeli
- + -
-
-
0002
BLMSEC
Bölüm Seçmeli
- + -
-
-
0003
BLMSEC
Bölüm Seçmeli
- + -
-
-
42407
GGB629
HALK SAĞLIĞI
Bölüm Seçmeli
3 + 0
3.0
7.5
46665
GGB646
ANTİOKSİDANLAR VE ÖNEMİ
Bölüm Seçmeli
3 + 0
3.0
7.5
46666
GGB648
NUTRİGENOMİK
Bölüm Seçmeli
3 + 0
3.0
7.5
57290
GGB650
İLERİ GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ
Bölüm Seçmeli
3 + 0
3.0
7.5
46667
GGB656
GIDA GÜVENLİĞİ
Bölüm Seçmeli
3 + 0
3.0
7.5
33648
GGB663
BESLENME VE SAĞLIK
Bölüm Seçmeli
3 + 0
3.0
7.5
33647
GGB665
İLERİ PROBİYOTİKLER VE PREBİYOTİKLER
Bölüm Seçmeli
3 + 0
3.0
7.5
81630
GGB670
GIDA GÜVENLİĞİNDE ENSTRÜMENTAL ANALİZ TEKNİKLERİ
Bölüm Seçmeli
3 + 0
3.0
7.5
81631
GGB672
İLERİ NUTRİGENOMİK
Bölüm Seçmeli
3 + 0
3.0
7.5
46664
GGB644
İSTATİSTİKSEL YÖNTEMLER
Bölüm Seçmeli
3 + 0
3.0
7.5
46663
GGB642
GIDA GÜVENLİĞİNDE İLERİ ANALİZ YÖNTEMLERİ
Bölüm Seçmeli
3 + 0
3.0
7.5
17785
GGB647
İLERİ GIDA TOKSİKOLOJİSİ
Bölüm Seçmeli
3 + 0
3.0
7.5
17787
GGB651
İLERİ GIDA GÜVENLİĞİ VE KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ
Bölüm Seçmeli
3 + 0
3.0
7.5
17788
GGB653
İLERİ PROBİYOTİKLER VE PREBİYOTİKLER
Bölüm Seçmeli
3 + 0
3.0
7.5
42408
GGB655
FONKSİYONEL GIDALAR VE ÖNEMİ
Bölüm Seçmeli
3 + 0
3.0
7.5
42409
GGB657
GIDA KONTROL VE SİSTEMLERİ
Bölüm Seçmeli
3 + 0
3.0
7.5
42410
GGB659
GIDA KORUMA YÖNTEMLERİ
Bölüm Seçmeli
3 + 0
3.0
7.5
42411
GGB661
GIDA ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ
Bölüm Seçmeli
3 + 0
3.0
7.5
33649
GGB664
İLERİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ
Bölüm Seçmeli
3 + 0
3.0
7.5
81629
GGB674
İLERİ GIDA GÜVENCESİ, GIDA GÜVENLİĞİ VE İKLİM DEĞİŞİMİ
Bölüm Seçmeli
3 + 0
3.0
7.5
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):
21
AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :
9
AKTS Kredi Toplamı :
30
2. Sınıf Güz ( Üçüncü ) Dönemi Dersleri
ID
Kodu
Ders Adı
Dersin Türü
Süresi (T+U)
Kredisi
AKTS Kredisi
33620
FBE600-YTR
DOKTORA YETERLİK
Zorunlu
0 + 0
0.0
30.0
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):
30
AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :
0
AKTS Kredi Toplamı :
30
2. Sınıf Bahar ( Dördüncü ) Dönemi Dersleri
ID
Kodu
Ders Adı
Dersin Türü
Süresi (T+U)
Kredisi
AKTS Kredisi
33621
FBE600-ONR
DOKTORA TEZ ÖNERİSİ
Zorunlu
0 + 0
0.0
30.0
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):
30
AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :
0
AKTS Kredi Toplamı :
30
3. Sınıf Güz ( Beşinci ) Dönemi Dersleri
ID
Kodu
Ders Adı
Dersin Türü
Süresi (T+U)
Kredisi
AKTS Kredisi
6624
FBE600-1
TEZ
Zorunlu
0 + 0
0.0
30.0
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):
30
AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :
0
AKTS Kredi Toplamı :
30
3. Sınıf Bahar ( Altıncı ) Dönemi Dersleri
ID
Kodu
Ders Adı
Dersin Türü
Süresi (T+U)
Kredisi
AKTS Kredisi
6622
FBE600-2
TEZ
Zorunlu
0 + 0
0.0
30.0
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):
30
AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :
0
AKTS Kredi Toplamı :
30
4. Sınıf Güz ( Yedinci ) Dönemi Dersleri
ID
Kodu
Ders Adı
Dersin Türü
Süresi (T+U)
Kredisi
AKTS Kredisi
6623
FBE600-3
TEZ
Zorunlu
0 + 0
0.0
30.0
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):
30
AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :
0
AKTS Kredi Toplamı :
30
4. Sınıf Bahar ( Sekizinci ) Dönemi Dersleri
ID
Kodu
Ders Adı
Dersin Türü
Süresi (T+U)
Kredisi
AKTS Kredisi
6621
FBE600-4
TEZ
Zorunlu
0 + 0
0.0
30.0
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):
30
AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :
0
AKTS Kredi Toplamı :
30
EBS : İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
İstanbul Aydın Üniversitesi AKTS Bilgi Paketi
AKTS Bilgi Paketi
ECTS Information Package
Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS/ECTS), Avrupa Yükseköğretim Alanı (Bologna Süreci) hedeflerini destekleyen iş yükü ve öğrenme çıktılarına dayalı öğrenci/öğrenme merkezli öğretme ve öğrenme yaklaşımı çerçevesinde yükseköğretimde uluslarası saydamlığı arttırmak ve öğrenci hareketliliği ile öğrencilerin yurtdışında gördükleri öğrenimleri kendi ülkelerinde tanınmasını kolaylaştırmak amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından 1989 yılında Erasmus Programı (günümüzde Yaşam Boyu Öğrenme Programı) kapsamında geliştirilmiş ve Avrupa ülkeleri tarafından yaygın olarak kabul görmüş bir kredi sistemidir. AKTS, aynı zamanda, yükseköğretim kurumlarına, öğretim programları ve ders içeriklerinin iş yüküne bağlı olarak kolay anlaşılabilir bir yapıda tasarlanması, uygulanması, gözden geçirilmesi, iyileştirilmesi ve bu sayede yükseköğretim programlarının kalitesinin geliştirilmesine ve kalite güvencesine önemli katkı sağlayan bir sistematik yaklaşım sunmaktadır.
ETIS : İstanbul Aydın University Education & Training System
Istanbul Aydin University ECTS Information Package
ECTS Information Package
European Credit Transfer and Accumulation System (ECTS) which was introduced by the European Council in 1989, within the framework of Erasmus, now part of the Life Long Learning Programme, is a student-centered credit system based on the student workload required to achieve the objectives of a programme specified in terms of learning outcomes and competences to be acquired. The implementation of ECTS has, since its introduction, has been found wide acceptance in the higher education systems across the European Countries and become a credit system and an indispensable tool supporting major aims of the Bologna Process and, thus, of European Higher Education Area as it makes teaching and learning in higher education more transparent across Europe and facilitates the recognition of all studies. The system allows for the transfer of learning experiences between different institutions, greater student mobility and more flexible routes to gain degrees. It also offers a systematic approach to curriculum design as well as quality assessment and improvement and, thus, quality assurance.