Türkçe

09081 BESLENME VE DİYETETİK (İNGİLİZCE) -
DÜZEYİ: Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Amaç
1Beslenme ve Diyetetik mesleğinin etik ve ahlaki sınırları çerçevesinde bireyselleştirilmiş klinik beslenme bakım hizmeti verebilir, beslenme eğitimi ve danışmanlık hizmeti sağlayabilir.
2Toplu beslenme sistemlerinde kuruma uygun menü planlayabilir, satın almadan servise kadar tüm aşamaları takip ederek gerekli tüm yönetim, denetim ve eğitim süreçlerini gerçekleştirebilir.
3Farklı beslenme gereksinimi olan gruplarda bireylerin beslenme durumunu uygun araçlar kullanarak saptayabilir ve toplumda sağlığın korunması ve geliştirilmesi ile beslenme ilintili hastalıklarda ya da beslenme müdahalesi gerektiren sorunlarda, konu ile ilgili araştırma, yorumlama, problem çözme, karar alma, uygulama ve izlem/takip çalışmaları içinde yer alabilir.
4Mesleki standartlar çerçevesinde belirlenen özelliklere uygun olarak akademik, mesleki ve kişisel gelişimlerini sürdürebilir.
Hedef
1Beslenme bilimleri kapsamına giren konuların incelemek.
2Beslenme ve diyetetik bölümüne ait tüm alanlarda, öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmek.
3 Beslenme alanına giren konulardan seçilmiş özel konularda araştırma yapmak ve bunları yayınlamak.
EBS : İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi İstanbul Aydın Üniversitesi AKTS Bilgi Paketi AKTS Bilgi Paketi ECTS Information Package Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS/ECTS), Avrupa Yükseköğretim Alanı (Bologna Süreci) hedeflerini destekleyen iş yükü ve öğrenme çıktılarına dayalı öğrenci/öğrenme merkezli öğretme ve öğrenme yaklaşımı çerçevesinde yükseköğretimde uluslarası saydamlığı arttırmak ve öğrenci hareketliliği ile öğrencilerin yurtdışında gördükleri öğrenimleri kendi ülkelerinde tanınmasını kolaylaştırmak amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından 1989 yılında Erasmus Programı (günümüzde Yaşam Boyu Öğrenme Programı) kapsamında geliştirilmiş ve Avrupa ülkeleri tarafından yaygın olarak kabul görmüş bir kredi sistemidir. AKTS, aynı zamanda, yükseköğretim kurumlarına, öğretim programları ve ders içeriklerinin iş yüküne bağlı olarak kolay anlaşılabilir bir yapıda tasarlanması, uygulanması, gözden geçirilmesi, iyileştirilmesi ve bu sayede yükseköğretim programlarının kalitesinin geliştirilmesine ve kalite güvencesine önemli katkı sağlayan bir sistematik yaklaşım sunmaktadır. ETIS : İstanbul Aydın University Education & Training System Istanbul Aydin University ECTS Information Package ECTS Information Package European Credit Transfer and Accumulation System (ECTS) which was introduced by the European Council in 1989, within the framework of Erasmus, now part of the Life Long Learning Programme, is a student-centered credit system based on the student workload required to achieve the objectives of a programme specified in terms of learning outcomes and competences to be acquired. The implementation of ECTS has, since its introduction, has been found wide acceptance in the higher education systems across the European Countries and become a credit system and an indispensable tool supporting major aims of the Bologna Process and, thus, of European Higher Education Area as it makes teaching and learning in higher education more transparent across Europe and facilitates the recognition of all studies. The system allows for the transfer of learning experiences between different institutions, greater student mobility and more flexible routes to gain degrees. It also offers a systematic approach to curriculum design as well as quality assessment and improvement and, thus, quality assurance.