|
|
13650 GIDA MÜHENDİSLİĞİ - Yüksek Lisans Sonrası Program |
DÜZEYİ: Doktora , TYYÇ: 8. Düzey , EQF-LLL: 8. Düzey , QF-EHEA: 3. Düzey |
Programın yukarıda belirtilen amaç ve hedefleri doğrultusunda programı başarı ile tamamlayan öğrenci aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve yetkinlikleri gösterir.
|
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI |
BİLGİ |
Kuramsal ve/veya olgusal bilgi sınıflandırmasına göre düzenlenmiştir. |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Öğrencileri gıda işlemleri mühendisliğinde profesyonel deneyimlere hazırlar. |
%99.75 |
2 |
Gıda işlemler mühendisliği alanında özelleşerek gıda işlemleri ve Gıda Mühendisliğinin farklı alanlarında mühendisler ve bilim insanları yetiştirir. |
%99.75 |
3 |
Gıda mühendisliğinde karmaşık mühendislik problemlerini tanımlama ve cozme becerisi kazanır. |
%100.00 |
4 |
Matematik, fizik, kimya, organik/ inorganik bilgi teknolojisi, gıda mikrobiyolojisi ve gıda teknolojisinin metodolojik ve operasyonel bilgisine sahiptir. |
%98.75 |
4 |
|
%98.75 |
4 |
|
%98.75 |
4 |
|
%98.75 |
4 |
|
%98.75 |
4 |
|
%98.75 |
4 |
|
%98.75 |
5 |
Edinilen bilgi ve becerileri gıda mühendisliğinde yapılan araştırmalarda ve sanayii üretiminde karmaşık problemlerin çözümünde yeni fikirler geliştirmede kullanır. |
%100.00 |
6 |
Gıda mühendisliğinin yöntemsel ve operasyonel unsurlarını gıda üretim, proses, depolama, ambalajlama ve kalite kontrolünde kullanır |
%98.75 |
6 |
|
%98.75 |
6 |
|
%98.75 |
6 |
|
%98.75 |
6 |
|
%98.75 |
6 |
|
%98.75 |
6 |
|
%98.75 |
6 |
|
%98.75 |
6 |
|
%98.75 |
|
BECERİLER |
Bilişsel ve/veya uygulama becerileri olarak tanımlanmıştır. |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Muhendislik yontemlerini gıda proses ve operasyonlarının tasarımına uygular |
%100.00 |
2 |
Yeni gıda urunleri uretimi icin yenilikci prosesler gelistirir |
%99.75 |
2 |
|
%99.75 |
2 |
|
%99.75 |
2 |
|
%99.75 |
2 |
|
%99.75 |
2 |
|
%99.75 |
2 |
|
%99.75 |
2 |
|
%99.75 |
2 |
|
%99.75 |
3 |
Gıda Muhendisligi alanında uygun analitik yöntemler ve modelleme tekniklerini seçer ve uygular. |
%99.25 |
4 |
Veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi kazanır. |
%99.25 |
5 |
Gıda sanayiinde modern teknolojilere yönelik edinimlerini uygular. |
%99.50 |
5 |
|
%99.50 |
5 |
|
%99.50 |
5 |
|
%99.50 |
5 |
|
%99.50 |
5 |
|
%99.50 |
5 |
|
%99.50 |
5 |
|
%99.50 |
|
KİŞİSEL VE MESLEKİ YETKİNLİKLER |
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Gıda Mühendisliği alanında profesyonel olarak çalışır. |
%99.50 |
2 |
Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlarda etkin çalışabilme becerisi kazanır. |
%98.75 |
3 |
Yazılı-sözlü iletişim ve data analizinde en son yeni teknikleri değerlendirir. |
%99.00 |
3 |
|
%99.00 |
3 |
|
%99.00 |
3 |
|
%99.00 |
3 |
|
%99.00 |
3 |
|
%99.00 |
3 |
|
%99.00 |
3 |
|
%99.00 |
|
Öğrenme Yetkinliği |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Kimya, fizik, ekonomi, mühendislik mikrobiyolojisi, yöneticilik, beslenme ve toplum sağlığı gibi bir takım disiplinlere yönelik temel prensipleri ve teknikleri anlar. |
%98.25 |
2 |
Teorik ve uygulamalı olarak gıda sanayiinde çalışır. |
%98.25 |
2 |
|
%98.25 |
2 |
|
%98.25 |
2 |
|
%98.25 |
2 |
|
%98.25 |
2 |
|
%98.25 |
2 |
|
%98.25 |
2 |
|
%98.25 |
2 |
|
%98.25 |
|
İletişim ve Sosyal Yetkinlik |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Topluma ve çevreye karşı duyarlıdır. |
%99.25 |
2 |
Toplumla yakın çalışma içerisine girerek ilgili grupların davet edilmesi, fakülte öğretim üyeleri ve öğrenciler ile tanışmasının sağlanması ve güncel aktiviteleri üzerine görüşür. |
%98.50 |
2 |
|
%98.50 |
2 |
|
%98.50 |
2 |
|
%98.50 |
2 |
|
%98.50 |
2 |
|
%98.50 |
2 |
|
%98.50 |
2 |
|
%98.50 |
2 |
|
%98.50 |
|
Alana Özgü Yetkinlik |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Gıdaların hammadde halinden tuketım asamasına kadar suregelen zıncırde yer alır. |
%98.75 |
2 |
İnsanlıgın yararına guvenli yuksek kaliteli katma degeri yuksek gıda maddelerinin tasarımında ,uretiminde ve dagıtımında yer alır. |
%98.75 |
3 |
Sut endustrisi,konserve endustrısı,makarna endustrisi,yag endustrisi,mesrubat endustrısi ,sarap endustrisi ,farmosetik proses endustrisi ve dondurulmus gıdaların soguk zıncırı ve tasınmasında gorev alır |
%99.25 |
3 |
|
%99.25 |
3 |
|
%99.25 |
3 |
|
%99.25 |
3 |
|
%99.25 |
3 |
|
%99.25 |
3 |
|
%99.25 |
3 |
|
%99.25 |
|
|