Türkçe

16005 GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI - Tezsiz Programlar
DÜZEYİ: Yüksek Lisans , TYYÇ: 7. Düzey , EQF-LLL: 7. Düzey , QF-EHEA: 2. Düzey

İlişki Düzeyi Sayısal İlişki Düzeyi Sözel İlişki Varlığı
Dersin Program Çıktıları İle Olan İlişkileri
Zorunlu Dersler
S.No Ders Adı Program Öğrenme Çıktıları
1T%
1 SANAT VE TASARIMDA ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ000.00
2 DÖNEM PROJESİ DERSİ000.00
İlişkili Ders Sayısı / 20--
İlişki Ağırlığı0--
*Katkı Düzeyi (0-5): 0-Yok, 1- Çok Az, 2- Az, 3- Orta, 4- Yüksek, 5- Çok Yüksek
Bölüm Seçmeli Dersler
S.No Ders Adı Program Öğrenme Çıktıları
1T%
1 GASTRONOMİDE İSTATİSTİK000.00
2 GASTRONOMİDE ARGE VE ÜRGE2240.00
3 YEMEK VE KİMYA000.00
4 GASTRONOMİDE YENİ EĞİLİMLER000.00
5 YEMEK SOSYOLOJİSİ VE ANTROPOLOJİSİ55100.00
6 AROMA VE LEZZET BİLİMİ3360.00
7 SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ000.00
8 GIDA KATKI MADDELERİ000.00
9 ASYA MUTFAĞI000.00
10 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ000.00
11 YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜNDE TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ3360.00
12 YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜNDE TÜKETİCİ DAVRANIŞI55100.00
13 AMERİKA MUTFAĞI000.00
14 DENEYSEL MUTFAK000.00
15 İLERİ MUTFAK TEKNOLOJİLERİ4480.00
16 AVRUPA MUTFAĞI000.00
17 BUTİK PASTACILIK000.00
18 ORTA DOĞU VE KUZEY AFRİKA MUTFAĞI000.00
19 GASTRONOMİDE DENİZ ÜRÜNLERİ000.00
20 YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE HİZMET PAZARLAMASI000.00
21 GASTRONOMİ TARİHİ ARAŞTIRMALARI2240.00
İlişkili Ders Sayısı / 217--
İlişki Ağırlığı24--
*Katkı Düzeyi (0-5): 0-Yok, 1- Çok Az, 2- Az, 3- Orta, 4- Yüksek, 5- Çok Yüksek
EBS : İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi İstanbul Aydın Üniversitesi AKTS Bilgi Paketi AKTS Bilgi Paketi ECTS Information Package Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS/ECTS), Avrupa Yükseköğretim Alanı (Bologna Süreci) hedeflerini destekleyen iş yükü ve öğrenme çıktılarına dayalı öğrenci/öğrenme merkezli öğretme ve öğrenme yaklaşımı çerçevesinde yükseköğretimde uluslarası saydamlığı arttırmak ve öğrenci hareketliliği ile öğrencilerin yurtdışında gördükleri öğrenimleri kendi ülkelerinde tanınmasını kolaylaştırmak amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından 1989 yılında Erasmus Programı (günümüzde Yaşam Boyu Öğrenme Programı) kapsamında geliştirilmiş ve Avrupa ülkeleri tarafından yaygın olarak kabul görmüş bir kredi sistemidir. AKTS, aynı zamanda, yükseköğretim kurumlarına, öğretim programları ve ders içeriklerinin iş yüküne bağlı olarak kolay anlaşılabilir bir yapıda tasarlanması, uygulanması, gözden geçirilmesi, iyileştirilmesi ve bu sayede yükseköğretim programlarının kalitesinin geliştirilmesine ve kalite güvencesine önemli katkı sağlayan bir sistematik yaklaşım sunmaktadır. ETIS : İstanbul Aydın University Education & Training System Istanbul Aydin University ECTS Information Package ECTS Information Package European Credit Transfer and Accumulation System (ECTS) which was introduced by the European Council in 1989, within the framework of Erasmus, now part of the Life Long Learning Programme, is a student-centered credit system based on the student workload required to achieve the objectives of a programme specified in terms of learning outcomes and competences to be acquired. The implementation of ECTS has, since its introduction, has been found wide acceptance in the higher education systems across the European Countries and become a credit system and an indispensable tool supporting major aims of the Bologna Process and, thus, of European Higher Education Area as it makes teaching and learning in higher education more transparent across Europe and facilitates the recognition of all studies. The system allows for the transfer of learning experiences between different institutions, greater student mobility and more flexible routes to gain degrees. It also offers a systematic approach to curriculum design as well as quality assessment and improvement and, thus, quality assurance.