GIDA MÜHENDİSLİĞİ
Gıda Mühendisliği bütünleşik doktora programı 240 AKTS'lik bir program olup, normal tamamlama süresi 8 sömestrden oluşan 4 akademik yıldır. Öğrencinin eğitim-öğretim iş yükünün 120 AKTS'lik kısmını ders yükü (en az 42 yerel kredilik en az 14 ders) ve kalan 120 AKTS'lik kısmını ise yüksek lisans tezi oluşturmaktadır. Alan dışından gelen öğrenciler için bölüm başkanının önerisi anabilim dalı ve ilgili enstitü kararı ile bilimsel hazırlık programı uygulanarak gıda mühendisliği yüksek lisans programına alt yapı oluşturması amacıyla ilave destekleyici dersler verilir.
Gıda mühendisliği yüksek lisans programı kimya mühendisliği, çevre ve ziraat mühendisliği gibi yakın mühendislik branşları ve biyoteknoloji ve biyomühendislik, malzeme mühendisliği gibi disiplinler arası branşlardan gelen öğrenciler için yüksek eğitim imkanı sunmaktadır. Mezun öğrenciler gıda kimyası, gıda mikrobiyolojisi ve gıda mühendisliği ve prosesi ile ilgili derinlemesine eğitim alırlar.