PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI |
BİLGİ |
Amaç |
Hedef | T |
% |
Kuramsal ve/veya olgusal bilgi sınıflandırmasına göre düzenlenmiştir. |
1 | 1 |
1 |
İleri seviyede karmaşık mühendislik problemlerini tanımlar ve cozer | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
2 |
Gıda kimyası, gıda mikrobiyolojisi ve gıda teknolojisi üzerine araştırma geliştirir | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
3 |
Matematik, Fen Bilimleri ve Gıda Mühendisliğindeki bilgilerini derinleştirir | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
BECERİLER |
Amaç |
Hedef | T |
% |
Bilişsel ve/veya uygulama becerileri olarak tanımlanmıştır. |
1 | 1 |
1 |
Gıda işleme fabrikalarının dizaynı ve işletiminde tipik mühendislik yaklaşımlarını uygular | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
2 |
Gıda mühendisliği problemlerinin çözümünde mühendislik problem çözümü bilgilerini uygular | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
3 |
Yeni proje planlaması için bilimsel literatür araştırması yürütür | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
4 |
Gıda mühendisliğindeki mdern teknolojileri uygular | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
5 |
Gıda mühendisliğinde denyler yürütür ve cihazları kullanır | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
6 |
Tüm gıda mühendisliği uygulamalarını (üretim, işleme, saklama, paketleme kalite yönetimi) yürütür | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
KİŞİSEL VE MESLEKİ YETKİNLİKLER |
Amaç |
Hedef | T |
% |
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği |
1 | 1 |
1 |
Başladığı bir işi tamamlama ve karşılaşabileceği olası karmaşık durumlarda sorumluluk alarak çözüm üretme becerisi kazanır. | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
2 |
Sorumluluk alma özgüveni gelistirir | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
3 |
Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlarda etkin çalışabilme becerisi kazanır | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
Öğrenme Yetkinliği |
1 | 1 | T | % |
1 |
Gıda Mühendisligi alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye genişlemesine ve derinlemesine ulaşır | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
2 |
Bilgiyi değerlendirme ve yorumlama becerisi kazanır. | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
İletişim ve Sosyal Yetkinlik |
1 | 1 | T | % |
1 |
Toplumu gıdaların bilincli kullanımı konusunda bilinclendirir,ve onları yapılanları yerinde gormek amacıyla universiteye davet eder | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
2 |
Uzman ya da uzman olmayan dinleyici gruplarını mühendislik problemleri ve çözüm önerileri ile ilgili konularda yazılı ve sözlü olarak bilgilendirir | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
Alana Özgü Yetkinlik |
1 | 1 | T | % |
1 |
Gıdaların hammadde halinden tuketım asamasına kadar suregelen zıncırde yer alır | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
2 |
İnsanlıgın yararına guvenli yuksek kaliteli katma degeri yuksek gıda maddelerinin tasarımında ,uretiminde ve dagıtımında yer alır | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
3 |
Sut endustrisi,konserve endustrısı,makarna endustrisi,yag endustrisi,mesrubat endustrısi ,sarap endustrisi ,farmosetik proses endustrisi ve dondurulmus gıdaların soguk zıncırı ve tasınmasında gorev alır | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
İlişkili Program Öğrenme Çıktısı Sayısı/ 19 | | | - | - |
---|
İlişki Ağırlığı | | | - | - |
*Katkı Düzeyi (0-5): 0-Yok, 1- Çok Az, 2- Az, 3- Orta, 4- Yüksek, 5- Çok Yüksek |