İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ISTANBUL AYDIN UNIVERSITY |
INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES-FOOD ENGINEERING (DOC) |
SINIF: 1 - DÖNEM: 1 |
Ders Kodu | Ders Adı | DT | T | P | K | ECTS | H.S. | İçerik TR | İçerik ING |
FBE613 | İLERİ ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ İLERİ ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ | Z | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | | |
GIM652 | İLERİ GIDA PROSESLERİ ADVANCED FOOD PROCESSES | Z | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | Isıl sterilizasyon ve mikroorganizma ilişkileri, Fo ve Do değerleri, ısısal işlem sonrası bozulmalar, devamlı sterilizasyon sistemleri, gıdaların bozulma olasılıkları, konu ile ilgili problem çözümü | |
GIM657 | İLERİ GIDA KİMYASI ADVANCED FOOD CHEMISTRY | Z | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | İleri Gıda Kimyası Dersinde Bu derste, gıdaların bileşiminde başlıca bulunan su, karbonhidratlar, proteinler, lipitler, vitaminler ve mineraller ,kimyasal yapıları ve katıldıkları reaksiyonlar ile proses esnasında gerçekleşen değişimler ve gıdalarda bulunan doğal renk maddeleri ve aroma maddeleri, gıda kontaminatları ve toksik maddelerin öğretilmesi amaçlanmıştır. | |
SINIF: 1 - DÖNEM: 2 |
Ders Kodu | Ders Adı | DT | T | P | K | ECTS | H.S. | İçerik TR | İçerik ING |
FBE606 | SEMİNER SEMİNER | Z | 0 | 0 | 0.0 | 7.5 | 0 | | |
GIM650 | İLERİ BESLENME İLKELERİ PRINCIPLES OF ADVANCED NUTRITION | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | | |
GIM654 | GIDA ÜRETİM TEKNİKLERİ FOOD PRODUCTION TECHNIQUES | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | Kütle ve enerji denklikleri, gıdaların tekstür ve fiziksel özellikleri, ekstraksiyon, kurutma, emülsiyon yöntemleri, gıda reolojisi, sterilizasyon ve gıdaların depolanması | |
GIM655 | KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ QUALITY MANAGEMENT SYSTEMS | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | Rekabet ve kalite kavramları, kalitenin tarihsel gelişimi ve kalite guruları, Toplam Kalite Yönetimi Felsefesi ve İlkeleri, Organizasyonlarda kalite kültürü ve faaliyetlerdeki kalite sorumlulukları, sürekli iyileştirme (Kaizen), kalite maliyetleri, Toplam Kalite Yönetiminde Tedarikçiler, EFQM Mükemmellik Modeli, ISO 9000:2008 Kalite Yönetim Sistemleri, HACCP sistemleri, gıda işletmeleride HACCP sistemlerinin uygulamaları | |
GIM659 | GIDA GÜVENLİĞİ FOOD SAFETY | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | | |
GIM661 | DENEYSEL TASARIM EXPERIMENTAL DESIGN | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | | |
GIM663 | FONKSİYONEL GIDALAR FUNCTIONAL FOODS | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | | |
GIM665 | BİYOTEKNOLOJİDE ÖZEL KONULAR SPECIAL TOPICS IN BIOTECHNOLOGY | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | | |
GIM670 | ENZİM KİNETİĞİ VE KARAKTERİZASYONU ENZYME KINETICS AND CHARACTERIZATION | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | Proteinler, proteinlerin yapıları, enzimler,enzimlerin sınıflandırılması, enzim testleri ve enzim kinetiği. | |
GIM673 | BİYOBOZUNUR AMBALAJ MALZEMELERİ BIODEGRADABLE PACKAGING MATERIALS | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | Malzeme ile ilgili olarak üç farklı alan: Polimerler, biyobozunurluk, gıda paketlemesi, polimer tipleri ve yapıları, biyobozunma konsepti, kimyasal stabilite, termal özellik, geçirgenlik, kütle transferi, özel amaçlara yönelik gıda paketleme malzemesi dizaynı | |
GIM674 | İLERİ FERMANTASYON TEKNOLOJİLERİ ADVANCED FERMANTATION TECHNOLOGIES | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | | |
GIM675 | BİYOMALZEMELER BIOMATERIALS | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | | |
GIM677 | SÜT TEKNOLOJİSİNDE YENİ UYGULAMALAR NEW APPLICATIONS IN DAIRY TECHNOLOGY | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | | |
GIM678 | ET TEKNOLOJİSİNDE YENİ UYGULAMALAR NEW APPLICATIONS IN MEAT TECHNOLOGY | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | | |
GIM679 | GIDA TEKNOLOJİSİ FOOD TECHNOLOGY | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | | |
GIM680 | GIDA TOKSİKOLOJİSİ FOOD TOXICOLOGY | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | Tanımlar, zehirlerin sınıflandırılması ve özellikleri, toksisite ve toksisiteyi etkileyen faktörler, gıdalardaki toksik ögeler, özellikleri, miktarları, tolerans değerleri, yasal düzenlemeler | |
SINIF: 2 - DÖNEM: 1 |
Ders Kodu | Ders Adı | DT | T | P | K | ECTS | H.S. | İçerik TR | İçerik ING |
FBE600-YTR | DOKTORA YETERLİK DOCTORAL PROFICIENCY | Z | 0 | 0 | 0.0 | 30.0 | 0 | Doktora yeterlilik sınavı, yazılı ve sözlü olarak iki bölümden oluşmaktadır. Doktora tez jürisi öğrencinin yazılı ve sözlü sınavlardaki başarı durumunu değerlendirerek öğrencinin başarılı veya başarısız olduğuna salt çoğunlukla karar vermektedir. | The PhD qualification examination consists of two parts, written and oral. The doctoral thesis jury evaluates the success of the student in written and oral exams and decides by absolute majority whether the student is successful or unsuccessful. |
SINIF: 2 - DÖNEM: 2 |
Ders Kodu | Ders Adı | DT | T | P | K | ECTS | H.S. | İçerik TR | İçerik ING |
FBE600-ONR | DOKTORA TEZ ÖNERİSİ DOCTORAL THESIS PROPOSAL | Z | 0 | 0 | 0.0 | 30.0 | 0 | Bu derste öğrenci çalışmak istediği tez konusunu jüri önünde savunur. | |
SINIF: 3 - DÖNEM: 1 |
Ders Kodu | Ders Adı | DT | T | P | K | ECTS | H.S. | İçerik TR | İçerik ING |
FBE600-1 | TEZ THESIS | Z | 0 | 0 | 0.0 | 30.0 | 0 | Doktora Tez Çalışması | Doctoral Thesis |
SINIF: 3 - DÖNEM: 2 |
Ders Kodu | Ders Adı | DT | T | P | K | ECTS | H.S. | İçerik TR | İçerik ING |
FBE600-2 | TEZ THESIS | Z | 0 | 0 | 0.0 | 30.0 | 0 | Yüksek lisans tez çalışması. | Doctoral Studies |
SINIF: 4 - DÖNEM: 1 |
Ders Kodu | Ders Adı | DT | T | P | K | ECTS | H.S. | İçerik TR | İçerik ING |
FBE600-3 | TEZ THESIS | Z | 0 | 0 | 0.0 | 30.0 | 0 | Doktora tez çalışmaıs | Doctoral thesis study |
SINIF: 4 - DÖNEM: 2 |
Ders Kodu | Ders Adı | DT | T | P | K | ECTS | H.S. | İçerik TR | İçerik ING |
FBE600-4 | TEZ THESIS | Z | 0 | 0 | 0.0 | 30.0 | 0 | Doktora tez çalışması | Doctoral thesis study |