|
|
INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES-FOOD ENGINEERING (DOCTORATE)(BASED ON BSC)
|
---|
İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ISTANBUL AYDIN UNIVERSITY | INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES-FOOD ENGINEERING (DOCTORATE)(BASED ON BSC) | SINIF: 1 - DÖNEM: 1 | Ders Kodu | Ders Adı | DT | T | P | K | ECTS | H.S. | İçerik TR | İçerik ING | FBE501 | BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ SCIENTIFIC RESEARCH METHODS | Z | 3 | 0 | 3.0 | 6.0 | 3 | Bu ders araştırma sürecinde yürütülmesi gereken faaliyetleri, araştırma modeli kurmayı, bilgi toplamayı, toplanan bilgileri analiz edip yorumlamayı ve araştırma raporunun biçimini kapsamaktadır. | This course is in the process of research activities that should be executed, to establish a research model, collecting information, analyze and interpret the collected information, and the format of the research report covers. | FBE502 | İSTATİSTİK ANALİZ YÖNTEMLERİ VE UYGULAMALARI STATISTICAL ANALYSIS METHODS AND APPLICATIONS | Z | 3 | 0 | 3.0 | 6.0 | 3 | Bu ders araştırma sürecinde yürütülmesi gereken faaliyetleri, araştırma modeli kurmayı, bilgi toplamayı, toplanan bilgileri analiz edip yorumlamayı ve araştırma raporunun biçimini kapsamaktadır. | This course covers the activities to be carried out in the research process, establishing a research model, collecting information, analyzing and collecting the collected information, and the format of the research report. | GDM503 | İLERİ GIDA PROSESLERİ ADVANCED FOOD PROCESSES | Z | 3 | 0 | 3.0 | 9.0 | 3 | Isıl sterilizasyon ve mikroorganizma ilişkileri, Fo ve Do değerleri, ısısal işlem sonrası bozulmalar, devamlı sterilizasyon sistemleri, gıdaların bozulma olasılıkları, konu ile ilgili problem çözümü | The relationship between thermal sterilization and microorganism,Fo and Do values,, Spoilage after thermal processes, continuous sterilization systems, spoilage possibilities of food products, problems connected with the topic | GDM507 | MODERN GIDA MİKROBİYOLOJİSİ MODERN FOOD MICROBIOLOGY | Z | 3 | 0 | 3.0 | 9.0 | 3 | Mikroorganizmalar ve gıda, gıdalarda indikatör ve patojen mikroorganizmalar, gıda muhafaza ilkeleri, gıdalarda mikrobiyolojik bozulmalar, fermentasyon mikrobiyolojisi ve fermente gıdalar, gıda güvenliği mikrobiyolojik kriterler | Microorganisms and food, indicator and pathogen microorganisms in foods, food preservation techniques, microbial spoilage of foods, fermentation microbiology, food safety and microbiologic criteria. | GDM508 | İLERİ GIDA KİMYASI ADVANCED FOOD CHEMISTRY | Z | 3 | 0 | 3.0 | 9.0 | 3 | Gıda bileşenlerinin fonksiyonel özellikleri ve reaksiyonları, hayvansal ve bitkisel kökenli gıda maddelerinin kimyasal yapılarının incelenmesi gibi konuların detaylı olarak işlenmesini kapsamaktadır. | Water (structure of water, chemical physical properties of water and ice, water activity, freezing, food spoilage), microorganisms and water activity, enzymes effects of enzymes on food, melanin reactions, proteins (aminoacids, classifications, biological values), lipids (chemical structures, fatty acids), food colors and flavanoids | GDM514 | FONKSİYONEL GIDALAR FUNCTIONAL FOODS | Z | 3 | 0 | 3.0 | 9.0 | 3 | Fonksiyonel gıdalar ve nutrasötikler, prebiyotikler, Probiyotikler ve Fonksiyonel gıdalar: metabolizmaları, fitokimyasallar ve fonksiyonel gıdalar, lifli besinler, soya, deniz ürünleri, uzun zincirli çoklu doymamış yağ asitleri, konjuge linoleik asit, yapılandırılmış lipidler, sarımsak, Ginseng metabolizmaları, Regülasyonlar, Değerlendirmeler ve standartlar | Functional foods and nutraceuticals, prebiotics and probiotics and nutritional foods, phytochemicals, metabolic aspects of fiber, soy, marine products, long chain polyunsaturated lipids, conjugated linoleic acid, garnic, Ginseng, regulations/Rules, assessments and standards | SINIF: 1 - DÖNEM: 2 | Ders Kodu | Ders Adı | DT | T | P | K | ECTS | H.S. | İçerik TR | İçerik ING | GDM622 | MODERN GIDA MİKROBİYOLOJİSİ MODERN FOOD MICROBIOLOGY | Z | 3 | 0 | 3.0 | 8.0 | 3 | Mikroorganizmalar ve gıda, gıdalarda indikatör ve patojen mikroorganizmalar, gıda muhafaza ilkeleri, gıdalarda mikrobiyolojik bozulmalar, fermentasyon mikrobiyolojisi ve fermente gıdalar, gıda güvenliği mikrobiyolojik kriterler | Microorganisms and food, indicator and pathogen microorganisms in foods, food preservation techniques, microbial spoilage of foods, fermentation microbiology, food safety and microbiologic criteria. | GDM632 | MODERN GIDA GÜVENİLİRLİĞİ MODERN FOOD SAFETY | Z | 3 | 0 | 3.0 | 8.0 | 3 | Gıdalarda patojenler, bulaşanlar ve kalıntılar;gıda güvenilirliği yönetim sistemleri, hijyen ve sanitasyon, HACCP sistemi ve uygulama örnekleri, ulusal ve uluslararası mevzuatlar | | GDM510 | GIDA GÜVENLİĞİ FOOD SAFETY | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.0 | 3 | Gıda güvenligi, toplam kalite kontrol ve HACCP, HACCP sisteminin örnek bir işlem üzerine hazırlanması | Food safety, total quality control and HACCP, preparation of HACCP system in a sample process. | GDM511 | İLERİ BİTKİ KİMYASI ADVANCED PHYTO CHEMISTRY | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.0 | 3 | Doğal bileşikler kimyasına giriş, toksikolojinin temelleri, bitkilerdeki etkin maddelerin sınıflandırılması, etkin maddelerin etki mekanizması, fenolik bileşikler (monofenoller, flavonoidler, fenolik asitler, hydrosinamik asitler, alkaloidler, bitkisel östrojenler), organosülfitler, indoller ve glukosiyonatlar, protein inhibitörleri, antibiyotikler, interferonlar, hormonlar, terponoidler, koagülasyonu inhibe eden ve artıran biyogenler, immün sisteme giriş. | Introduction to The Chemistry of Natural Compunds, introduction to toxicology, the groups of phytochemical substances, metabolic path way of different kinds of phytochemicals, phenolic compounds (monophenols, flavonoids, phenolic acids, hyroxycinamic acids, alkaloids, phytoostrogens), organosulfids, indols and glucosinolates, protein inhibitors, antibiotics, interferons, hormons, terpenoids, biogens of coagulation inhibitors and its agonists, introduction to immunology. | GDM518 | NANOTEKNOLOJİ VE GIDA NANOTECHNOLOGY AND FOOD | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.0 | 3 | Nanoaraçların fabrikasyonu ve modern analizleri, nanoparçacıkların fabrikasyonu, işlemi ve bilimsel temelleri, biyonanosistemlerin karekterizasyonunda kullanılan deneysel teknikler, biyoaktif bileşenleri kontrollü salım modelleri ve kinetikleri | Nanotools for fabrication and analyses that currently to be used, scientific principles involved in the processing fabrications and manipulations of nanoparticles, experimental techniques used to characterize bionanosystems, controlled release models and kinetics of bioactive compounds | GDM520 | İSTATİSTİKSEL KALİTE KONTROL STATISTICAL QUALITY CONTROL | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.0 | 3 | İstatistiğin tarihcesi, temel tanımlar ve veri tipleri, verilerin sınıflandırılması, merkezi eğilim ölçüleri, dağılım ölçüleri, betimsel istatistikler ile ilgili uygulamalar, elemanter olasılık, rassal değişkenler, binom, poisson dağılımları, normal dağılım, Ki-kare dağılımı, olasılık dağılımları ve özellikleri, bilgisayar çözüm araçları | History of statistics, data, frequency tables, graphics, grouping data, central tendency measures, distributions, mode, arithmetical mean, mode median, quantiles, quartiles, moments, skewness, kurtosis, discrete probability functions, continuous probability functions, binomial, poisson, normal distributions and applications, exponential distribution, computer applications | GDM521 | ENZİM KARAKTERİZASYONU VE KİNETİĞİ ENZYME CHARACTERIZATION AND KINETICS | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.0 | 3 | Proteinler, proteinlerin yapıları, enzimler,enzimlerin sınıflandırılması, enzim testleri ve enzim kinetiği. | Proteins, structure of proteins, enzymes, classifications of enzymes, enzyme assays, enzyme kinetics. | GDM522 | PROBİYOTİKLER VE PREBİYOTİKLER PROBIOTICS AND PREBIOTICS | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.0 | 3 | Gıda endüstrisinde probiyotikler ve prebiyotiklerin yeri, probiyotikler, fizyolojik ve sağlık üzerine etkileri, prebiyotikler, fizyolojik ve sağlık üzerine etkileri, sinbiyotikler fizyolojik ve sağlık üzerine etkileri, probiyotik, prebiyotik ve sinbiyotik mekanizması, gıda kaynakları ve uygulama alanları | Probiotics and prebiotics in food Industry, probiotics, physiology and health, prebiotics, physiology and health, sinbiotics, physiology and health, probiotic, prebiotic and sinbiotic mechanism, food sources and applications | GDM528 | SÜT TEKNOLOJİSİNDE YENİ UYGULAMALAR RECENT APPLICATIONS IN DAIRY TECHNOLOGY | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.0 | 3 | Sütün eldesi, sütlerin bileşimleri ve temel bileşenleri, sütün fiziksel ve mikrobiyolojik özellikleri, süt enzimleri, sütün fabrikaya ulaştırılması ve uygulanan ön işlemler, pastörizasyon ve ısıl işlemler, içme sütü, tereyağ, peynir ve yoğurt üretim teknikleri, süt endüstrisi artıkları ve değerlendirilmesi, süt endüstrisi ve teknolojisi, üretim akım şemaları, ekipmanlar ve prosesler, otomasyon ve üretim kontrol ekipmanları. biyosensör kullanım olanakları, süt ve ürünlerinin ambalajlanması, otomatik temizleme sistemleri. | Milk: source, basic composition; basic physical and microbiological properties of milk; milk enzymes; handling of milk to the plant and pre-treatment; pausterization and heat operations in milk; Milk for daily consumption and milk mased products; waste management in the milk industry;milk industry and technology, process flow diagrams-automation and control systems; packaging, automatic CIP-cleaning in place systems. | GDM531 | BİYOAYRIM İŞLEMLERİ BIOSEPARATION PROCESSES | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.0 | 3 | Başarılı ve verimli bir biyoprosesin ardından katma değer yaratabilmek için kullanım alanları ile ilgili olarak biyoayırım işlemleridir. Makro-mikro moleküllerin boyut-şekil, polarite, iyonik güç, diffüzivite, yoğunluk, çöznürlük ve uçuculuk özellikleri bakımından ayırım süreçlerinin irdelenmesidir. | After successfull bioprocessing the purification steps is vital for value added bioproducts in accordance with their usage area. The purification processes relevant with the macro/micromolecules' size-shape, polarity, ionic strength, diffusivity, density, solubility, volatility will be discussed. | GDM532 | FONKSİYONEL GIDALAR FUNCTIONAL FOODS | S | 3 | 0 | 3.0 | 8.0 | 3 | Fonksiyonel gıdalar ve nutrasötikler, prebiyotikler, Probiyotikler ve Fonksiyonel gıdalar: metabolizmaları, fitokimyasallar ve fonksiyonel gıdalar, lifli besinler, soya, deniz ürünleri, uzun zincirli çoklu doymamış yağ asitleri, konjuge linoleik asit, yapılandırılmış lipidler, sarımsak, Ginseng metabolizmaları, Regülasyonlar, Değerlendirmeler ve standartlar | Probiotics and prebiotics in food Industry, probiotics, physiology and health, prebiotics, physiology and health, sinbiotics, physiology and health, probiotic, prebiotic and sinbiotic mechanism, food sources and applications | GDM533 | İLERİ GIDA PROSESLERİ ADVANCED FOOD PROCESSES | S | 3 | 0 | 3.0 | 8.0 | 3 | Isıl sterilizasyon ve mikroorganizma ilişkileri, Fo ve Do değerleri, ısısal işlem sonrası bozulmalar, devamlı sterilizasyon sistemleri, gıdaların bozulma olasılıkları, konu ile ilgili problem çözümü | The relationship between thermal sterilization and microorganism,Fo and Do values,, Spoilage after thermal processes, continuous sterilization systems, spoilage possibilities of food products, problems connected with the topic | GDM534 | MODERN GIDA MİKROBİYOLOJİSİ MODERN FOOD MICROBIOLOGY | S | 3 | 0 | 3.0 | 8.0 | 3 | Mikroorganizmalar ve gıda, gıdalarda indikatör ve patojen mikroorganizmalar, gıda muhafaza ilkeleri, gıdalarda mikrobiyolojik bozulmalar, fermentasyon mikrobiyolojisi ve fermente gıdalar, gıda güvenliği mikrobiyolojik kriterler | Microorganisms and food, indicator and pathogen microorganisms in foods, food preservation techniques, microbial spoilage of foods, fermentation microbiology, food safety and microbiologic criteria. | GDM615 | BİYOAYRIM İŞLEMLERİ BIOSEPARATION PROCESSES | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.0 | 3 | Başarılı ve verimli bir biyoprosesin ardından katma değer yaratabilmek için kullanım alanları ile ilgili olarak biyoayırım işlemleridir. Makro-mikro moleküllerin boyut-şekil, polarite, iyonik güç, diffüzivite, yoğunluk, çöznürlük ve uçuculuk özellikleri bakımından ayırım süreçlerinin irdelenmesidir. | After successfull bioprocessing the purification steps is vital for value added bioproducts in accordance with their usage area. The purification processes relevant with the macro/micromolecules' size-shape, polarity, ionic strength, diffusivity, density, solubility, volatility will be discussed. | GDM616 | GIDA GÜVENLİĞİ FOOD SAFETY | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.0 | 3 | Gıda güvenligi, toplam kalite kontrol ve HACCP, HACCP sisteminin örnek bir işlem üzerine hazırlanması | Food safety, total quality control and HACCP, preparation of HACCP system in a sample process. | GDM618 | PROBİYOTİKLER VE PREBİYOTİKLER PROBIOTICS AND PREBIOTICS | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.0 | 3 | Gıda endüstrisinde probiyotikler ve prebiyotiklerin yeri, probiyotikler, fizyolojik ve sağlık üzerine etkileri, prebiyotikler, fizyolojik ve sağlık üzerine etkileri, sinbiyotikler fizyolojik ve sağlık üzerine etkileri, probiyotik, prebiyotik ve sinbiyotik mekanizması, gıda kaynakları ve uygulama alanları | Probiotics and prebiotics in food Industry, probiotics, physiology and health, prebiotics, physiology and health, sinbiotics, physiology and health, probiotic, prebiotic and sinbiotic mechanism, food sources and applications | GDM619 | FONKSİYONEL GIDALAR FUNCTIONAL FOODS | S | 3 | 0 | 3.0 | 9.0 | 3 | Fonksiyonel gıdalar ve nutrasötikler, prebiyotikler, Probiyotikler ve Fonksiyonel gıdalar: metabolizmaları, fitokimyasallar ve fonksiyonel gıdalar, lifli besinler, soya, deniz ürünleri, uzun zincirli çoklu doymamış yağ asitleri, konjuge linoleik asit, yapılandırılmış lipidler, sarımsak, Ginseng metabolizmaları, Regülasyonlar, Değerlendirmeler ve standartlar | Probiotics and prebiotics in food Industry, probiotics, physiology and health, prebiotics, physiology and health, sinbiotics, physiology and health, probiotic, prebiotic and sinbiotic mechanism, food sources and applications | GDM623 | İLERİ BİTKİ KİMYASI ADVANCED PHYTOCHEMISTRY | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.0 | 3 | Doğal bileşikler kimyasına giriş, toksikolojinin temelleri, bitkilerdeki etkin maddelerin sınıflandırılması, etkin maddelerin etki mekanizması, fenolik bileşikler (monofenoller, flavonoidler, fenolik asitler, hydrosinamik asitler, alkaloidler, bitkisel östrojenler), organosülfitler, indoller ve glukosiyonatlar, protein inhibitörleri, antibiyotikler, interferonlar, hormonlar, terponoidler, koagülasyonu inhibe eden ve artıran biyogenler, immün sisteme giriş. | The Chemistry of Natural Compunds, introduction to toxicology, the groups of phytochemical substances, metabolic path way of different kinds of phytochemicals, phenolic compounds (monophenols, flavonoids, phenolic acids, hyroxycinamic acids, alkaloids, phytoostrogens), organosulfids, indols and glucosinolates, protein inhibitors, antibiotics, interferons, hormons, terpenoids, biogens of coagulation inhibitors and its agonists, introduction to immunology. | GDM624 | MODERN ANALİZ YÖNTEMLERİ MODERN ANALYSIS METHODS | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.0 | 3 | UV-VIS spektrofotometre, IR spektrofotometre, refraktometre, kalorimetre, gaz kromotografisi, yüksek performans sıvı kromatografisi ve elektroanalitik analiz metotları. | | GDM626 | FONKSİYONEL GIDALAR FUNCTIONAL FOODS | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.0 | 3 | Fonksiyonel gıdalar ve nutrasötikler, prebiyotikler, Probiyotikler ve Fonksiyonel gıdalar: metabolizmaları, fitokimyasallar ve fonksiyonel gıdalar, lifli besinler, soya, deniz ürünleri, uzun zincirli çoklu doymamış yağ asitleri, konjuge linoleik asit, yapılandırılmış lipidler, sarımsak, Ginseng metabolizmaları, Regülasyonlar, Değerlendirmeler ve standartlar | Functional foods and nutraceuticals, prebiotics and probiotics and nutritional foods, phytochemicals, metabolic aspects of fiber, soy, marine products, long chain polyunsaturated lipids, conjugated linoleic acid, garnic, Ginseng, regulations/Rules, assessments and standards | GDM633 | PÜSKÜRTMELİ KURUTMA SPRAY DRYING | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.0 | 3 | | | GDM634 | BİYOBOZUNUR AMBALAJ MALZEMELERİ BIODEGREDABLE PACKAGING MATERIALS | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.0 | 3 | Malzeme ile ilgili olarak üç farklı alan: Polimerler, biyobozunurluk, gıda paketlemesi, polimer tipleri ve yapıları, biyobozunma konsepti, kimyasal stabilite, termal özellik, geçirgenlik, kütle transferi, özel amaçlara yönelik gıda paketleme malzemesi dizaynı | Three areas of module materials: polymers, biodegradable and food packaging, polymer types and their structure, biodegradable concept, chemical stability, thermal property, permeability, mass transfer, design of food packaging material for a specific purposes. | GDM642 | MOLEKÜLER HESAPLAMALAR MOLECULAR CALCULATIONS | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.0 | 3 | 1. Moleküler Modelleme prensiplerini kavrar ve ayrıt edebilir
2. Moleküler modelleme prensiplerinin atom ve moleküllere uygulamasını yapabilir
3. Teorik hesaplamalar yapan paket programları kullanabilir
4. Gıda alanında moleküler modelleme yapabilir | 1) Understand Molecular Modeling principles and can distinguish them
2) Ability to apply molecular modelling principles on atoms and molecules
3) Ability to perform theoretical calculations using software packages
4) Ability to perform molecular modelling in the filed of food engineering | GDM644 | İLERİ GIDA BİYOKİMYASI ADVANCED FOOD BIOCHEMISTRY | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.0 | 3 | | | SINIF: 2 - DÖNEM: 1 | Ders Kodu | Ders Adı | DT | T | P | K | ECTS | H.S. | İçerik TR | İçerik ING | GDM590 | SEMİNER SEMINAR | Z | 1 | 2 | 0.0 | 2.0 | 3 | Tez ile ilgili konu üzerine güncel kaynaklar toplanır | Developments of thesis | GDM621 | İLERİ GIDA PROSESLERİ ADVANCED FOOD PROCESSES | Z | 3 | 0 | 3.0 | 8.0 | 3 | Isıl sterilizasyon ve mikroorganizma ilişkileri, Fo ve Do değerleri, ısısal işlem sonrası bozulmalar, devamlı sterilizasyon sistemleri, gıdaların bozulma olasılıkları, konu ile ilgili problem çözümü | The relationship between thermal sterilization and microorganism,Fo and Do values,, Spoilage after thermal processes, continuous sterilization systems, spoilage possibilities of food products, problems connected with the topic | SINIF: 2 - DÖNEM: 2 | Ders Kodu | Ders Adı | DT | T | P | K | ECTS | H.S. | İçerik TR | İçerik ING | GDM597 | SEMİNER SEMINAR | Z | 0 | 0 | 0.0 | 2.0 | 0 | Tez ile ilgili konu üzerine güncel kaynaklar toplanır | Developments of thesis | GDM504 | MODERN ANALİZ YÖNTEMLERİ MODERN ANALYSIS METHODS | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.0 | 3 | UV-VIS spektrofotometre, IR spektrofotometre, refraktometre, kalorimetre, gaz kromotografisi, yüksek performans sıvı kromatografisi ve elektroanalitik analiz metotları. | UV-VIS spectrophotometer, IR spectrophotometer, refractometer, colorimeter, gas chromotography, high performance liquid chromotography and electroanalytical analysis methods | GDM506 | KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ QUALITY MANAGEMENT SYSTEMS | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.0 | 3 | Rekabet ve kalite kavramları, kalitenin tarihsel gelişimi ve kalite guruları, Toplam Kalite Yönetimi Felsefesi ve İlkeleri, Organizasyonlarda kalite kültürü ve faaliyetlerdeki kalite sorumlulukları, sürekli iyileştirme (Kaizen), kalite maliyetleri, Toplam Kalite Yönetiminde Tedarikçiler, EFQM Mükemmellik Modeli, ISO 9000:2008 Kalite Yönetim Sistemleri, HACCP sistemleri, gıda işletmeleride HACCP sistemlerinin uygulamaları | Competition and quality concepts, history of quality, quality gurus, philosophy and principles of TQM, quality culture in companies, and responsibilities in activities, continuous improvement (kaizen), Quality costs, suppliers in TQM, EFQM excellence model, self-assessment, TS-EN-ISO 9000:2008 Quality Management Systems, HACCP systems,application of HACCP in food companies. | GDM512 | DENEYSEL TASARIM EXPERIMENTAL DESIGN | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.0 | 3 | İstatistiğin tarihcesi, temel tanımlar ve veri tipleri, verilerin sınıflandırılması, merkezi eğilim ölçüleri, dağılım ölçüleri, betimsel istatistikler ile ilgili uygulamalar, elemanter olasılık, rassal değişkenler, binom, poisson dağılımları, normal dağılım , Ki-kare dağılımı, olasılık dağılımları ve özellikleri, bilgisayar çözümleri | History of statistics, data, ferquency tables, graphics, grouping data, central tendency measures, distributions, mode, arithmetical mean, mode median, quantiles, quartiles, moments, skewness, kurtosis, discrete probability functions, continuous probability functions, binomial, poisson, normal distributions and applications, exponential distribution, computer applications | GDM516 | BİYOTEKNOLOJİDE ÖZEL KONULAR SPECIAL TOPICS IN BIOTECHNOLOGY | S | 3 | 0 | 3.0 | 9.0 | 3 | Gıda mikrobiyolojisi, biyokimya ve moleküler biyoloji, moleküler biyolojik yöntemler, gıda ensdüstrisinde fermantasyon teknolojileri, enzimler, ekmek mayası üretimi, fermente et ürünleri, fermente süt ürünleri, fermente bitkisel ürünler, fermente alkollü içecekler, atık teknolojisinden uygulamalar, yağlarda uygulamalar, aroma biyoteknolojisi, bitki biyoteknolojisi, genetik modifiye gıdalar, alt akış işlemleri. | Food microbiology, biochemistry and molecular biology, molecular biological techniques, fermentation technologies in the food industry, enzymes, production of bread yeast, fermented meat and meat products, fermented dairy products, fermented plant products, fermented alcoholic beverages, biotechnology in waste water treatment technology, biotechnology in lipids, biotechnology in aromas, biotechnology in plants, genetically modified foods, downstream processing. | GDM526 | BİYOMALZEMELER BIOMATERIALS | S | 3 | 0 | 3.0 | 9.0 | 3 | malzeme mekaniği, polimerler ( doğal ve biyobozunur sentetik polimerler), seramikler, biyocam, zirkonya, aluminyum, biyomalzemelerin karakterizasyonu, karakterizasyon metodları, hücre- biyomalzeme interaksiyonları. | Mechanics of materials, polymers (natural and biodegradable synthetic polymers), ceramics, bioglass, zirconia and alumina, characterization of biomaterials, characterisation methods, cell-biomaterial interactions. | GDM652 | UZMANLIK ALANI-II SPECIAL STUDIES-II | S | 0 | 0 | 0.0 | 7.0 | 0 | Bilimsel makaleler, son yayınlar, modern gıda prosesleri, problemi tanımlama, kompleks problemlerin çözümü, proje geliştirme | Scientific papers, recent publications, modern food processes, problem statement, complex problem solving, project development | SINIF: 3 - DÖNEM: 1 | Ders Kodu | Ders Adı | DT | T | P | K | ECTS | H.S. | İçerik TR | İçerik ING | FBE600-1 | TEZ THESIS | Z | 0 | 0 | 0.0 | 30.0 | 0 | Doktora Tez Çalışması | Doctoral Thesis | SINIF: 3 - DÖNEM: 2 | Ders Kodu | Ders Adı | DT | T | P | K | ECTS | H.S. | İçerik TR | İçerik ING | FBE600-2 | TEZ THESIS | Z | 0 | 0 | 0.0 | 30.0 | 0 | Yüksek lisans tez çalışması. | Doctoral Studies | SINIF: 4 - DÖNEM: 1 | Ders Kodu | Ders Adı | DT | T | P | K | ECTS | H.S. | İçerik TR | İçerik ING | FBE600-3 | TEZ THESIS | Z | 0 | 0 | 0.0 | 30.0 | 0 | Doktora tez çalışmaıs | Doctoral thesis study | SINIF: 4 - DÖNEM: 2 | Ders Kodu | Ders Adı | DT | T | P | K | ECTS | H.S. | İçerik TR | İçerik ING | FBE600-4 | TEZ THESIS | Z | 0 | 0 | 0.0 | 30.0 | 0 | Doktora tez çalışması | Doctoral thesis study | |