BÖLÜM KADROSU |
AKTS & ERASMUS Koordinatörü : E-mail : Dahili Tel : CV : |
BU BÖLÜMDE DERS VEREN ÖĞRETİM ELEMANLARI |
Dr. Öğr. Üyesi KADİR ŞENGÜN E-mail : Dahili Tel : CV : |
Dr. Öğr. Üyesi OUIAME CHAKKOR E-mail : Dahili Tel : 40802 CV : |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ
Gıda Mühendisliği tezli yüksek lisans programı 120 AKTS'lik bir program olup, normal tamamlama süresi 4 sömestrden oluşan 2 akademik yıldır. Öğrencinin eğitim-öğretim iş yükünün 60 AKTS'lik kısmını ders yükü(en az 21 yerel kredilik en az 7 ders ve bir seminer dersi) ve kalan 60 AKTS'lik kısmını ise yüksek lisans tezi oluşturmaktadır. Alan dışından gelen öğrenciler için bölüm başkanının önerisi anabilim dalı ve ilgili enstitü kararı ile bilimsel hazırlık programı uygulanarak gıda mühendisliği yüksek lisans programına alt yapı oluşturması amacıyla ilave destekleyici dersler verilir.
Gıda mühendisliği yüksek lisans programı kimya mühendisliği, çevre ve ziraat mühendisliği gibi yakın mühendislik branşları ve biyoteknoloji ve biyomühendislik, malzeme mühendisliği gibi disiplinler arası branşlardan gelen öğrenciler için yüksek eğitim imkanı sunmaktadır. Mezun öğrenciler gıda kimyası, gıda mikrobiyolojisi ve gıda mühendisliği ve prosesi ile ilgili derinlemesine eğitim alırlar.
|
|||||||||||