PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI |
BİLGİ |
Amaç |
Hedef | T |
% |
Kuramsal ve/veya olgusal bilgi sınıflandırmasına göre düzenlenmiştir. |
1 | 2 | 3 | 1 | 2 | 3 |
1 |
Teorik alan bilgilerini uygulamada kullanabilme | 5 | 1 | 3 | 0 | 0 | 0 | 9 | 30.00 |
2 |
Alan terminolojisini etkin kullanabilme | 2 | 0 | 0 | 0 | 2 | 1 | 5 | 16.67 |
3 |
Alanıyla ilgili temel mesleki yasal mevzuata uygun davranabilme | 4 | 1 | 1 | 2 | 0 | 4 | 12 | 40.00 |
4 |
Ameliyat odasını cerrahi işlem için hazırlayabilme | 4 | 2 | 1 | 0 | 0 | 0 | 7 | 23.33 |
5 |
Hastanın ameliyat odasına alınmasına ve ameliyat sonrası nakline yardımcı olabilme | 4 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 4 | 13.33 |
6 |
Ameliyat sonrası cerrahi alet ve malzemeleri yeniden kullanıma hazır hale getirebilme | 4 | 2 | 0 | 0 | 0 | 1 | 7 | 23.33 |
BECERİLER |
Amaç |
Hedef | T |
% |
Bilişsel ve/veya uygulama becerileri olarak tanımlanmıştır. |
1 | 2 | 3 | 1 | 2 | 3 |
1 |
Cerrahi işlem sırasında hekimin uygun gördüğü şekilde cerrahi ekibe dahil olabilme | 4 | 2 | 5 | 2 | 0 | 0 | 13 | 43.33 |
2 |
Her hastayı bireysel olaraktakip etme ve değerlendirebilme | 3 | 3 | 0 | 0 | 3 | 0 | 9 | 30.00 |
3 |
Ameliyat sonrası cerrahi alet ve malzemeleri yeniden kullanıma hazır hale getirebilme | 3 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 4 | 13.33 |
4 |
Uygulamada yeterli el becerisine ve pratik yapma fırsatına sahip olma | 4 | 3 | 4 | 3 | 0 | 0 | 14 | 46.67 |
5 |
İlgili sorunları bilimsel veriler/kanıtlar doğrultusunda tesbit edip çözüm üretebilme | 1 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 | 6.67 |
KİŞİSEL VE MESLEKİ YETKİNLİKLER |
Amaç |
Hedef | T |
% |
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği |
1 | 2 | 3 | 1 | 2 | 3 |
1 |
Diğer sağlık disiplinleri ile çalışabilme | 2 | 4 | 4 | 0 | 3 | 0 | 13 | 43.33 |
2 |
Sorumluluklarını layıkıyla yerine getire bilmektedir | 4 | 5 | 4 | 3 | 1 | 5 | 22 | 73.33 |
Öğrenme Yetkinliği |
1 | 2 | 3 | 1 | 2 | 3 | T | % |
1 |
Alanıyla ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri yaşam boyu öğrenme bilinciyle güncelleyip kendini kişisel ve mesleki olarak geliştirebilme | 4 | 4 | 2 | 0 | 2 | 0 | 12 | 40.00 |
2 |
Kalite yönetimi ve süreçlerine uygun davranıp bu süreçlere katılabilme | 2 | 3 | 0 | 0 | 0 | 0 | 5 | 16.67 |
İletişim ve Sosyal Yetkinlik |
1 | 2 | 3 | 1 | 2 | 3 | T | % |
1 |
Toplumsal, bilimsel, kültürel ve mesleki etik değerleri ifade edebilme | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | 5 | 16.67 |
Alana Özgü Yetkinlik |
1 | 2 | 3 | 1 | 2 | 3 | T | % |
1 |
Gelişen teknolojiye bağlı olarak değişik teknikleri kullanabilme, yeni araç ve cihazları kullanabilme | 3 | 2 | 3 | 5 | 0 | 0 | 13 | 43.33 |
2 |
Alanıyla ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri yaşam boyu öğrenme bilinciyle güncelleyip kendini kişisel ve mesleki olarak geliştirebilme | 3 | 1 | 0 | 3 | 2 | 0 | 9 | 30.00 |
İlişkili Program Öğrenme Çıktısı Sayısı/ 18 | 18 | 15 | 9 | 6 | 6 | 5 | - | - |
---|
İlişki Ağırlığı | 58 | 35 | 27 | 18 | 13 | 14 | - | - |
*Katkı Düzeyi (0-5): 0-Yok, 1- Çok Az, 2- Az, 3- Orta, 4- Yüksek, 5- Çok Yüksek |