|
|
80020 GIDA TEKNOLOJİSİ - |
DÜZEYİ: Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey |
Programın yukarıda belirtilen amaç ve hedefleri doğrultusunda programı başarı ile tamamlayan öğrenci aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve yetkinlikleri gösterir.
|
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI |
BİLGİ |
Kuramsal ve/veya olgusal bilgi sınıflandırmasına göre düzenlenmiştir. |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Matematik, kimya ve gıda teknolojisi ile ilgili konularda yeterli altyapıya sahip olarak bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri problem çözmek için kullanabilir. |
%83.25 |
2 |
Gıdalardaki besin değerleri, ürün bileşimleri ve katkı maddeleri hakkında gerekli bilgiye sahip olarak öğrendiklerini çalışma ortamına aktarabilirler. |
%85.50 |
3 |
Gıda mikrobiyolojisi ve gıda kimyası bilgisi ile mikrobiyolojik ve kimyasal analizleri deneysel araştırmalarla yorumlayabilir ve bir gıdanın insan sağlığı açısından risk oluşturup oluşturmadığını tespit edebilir. |
%84.50 |
4 |
Gıda işleme, üretim ve laboratuvar çalışmalarının yürütümü ile ilgili mevzuat bilgisi doğrultusunda risk yönetimi becerisine sahip olabilirler. |
%85.00 |
5 |
Gıda işleme, üretim, depolama ve satış yöntemleri ile hijyen ve sanitasyon koşulları hakkında bilgi sahibi olurlar. |
%85.50 |
6 |
Çalışma ortamındaki iş sağlığı ve güvenliği şartlarının yeterli ölçüde uygulanmasını sağlayabilirler. |
%85.50 |
7 |
Uygun metot seçimi yapabilecek düzeyde gıda işletme ve laboratuvar çalışma tekniklerindeki güncel gelişmeleri, bilişim teknolojilerini kullanarak takip edebilir ve Ar-ge çalışmalarını yürütebilirler. |
%85.00 |
7 |
|
%85.00 |
7 |
|
%85.00 |
7 |
|
%85.00 |
7 |
|
%0 |
7 |
|
%0 |
7 |
|
%0 |
7 |
|
%0 |
7 |
|
%0 |
7 |
|
%0 |
7 |
|
%0 |
7 |
|
%0 |
7 |
|
%0 |
7 |
|
%0 |
|
BECERİLER |
Bilişsel ve/veya uygulama becerileri olarak tanımlanmıştır. |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Gıda bilimi ile ilgili deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi |
%85.00 |
2 |
Çok disiplinli alanlarda bireysel çalışabilmenin yanı sıra takım içerisinde de etkin çalışabilme becerisi, sorumluluk alma özgüveni, |
%85.25 |
3 |
Gıda bilimi ile ilgili bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilme becerisi, |
%86.00 |
3 |
|
%86.00 |
3 |
|
%86.00 |
3 |
|
%86.00 |
3 |
|
%86.00 |
3 |
|
%86.00 |
3 |
|
%86.00 |
3 |
|
%86.00 |
3 |
|
%0 |
3 |
|
%0 |
3 |
|
%0 |
3 |
|
%0 |
3 |
|
%0 |
3 |
|
%0 |
3 |
|
%0 |
3 |
|
%0 |
3 |
|
%0 |
3 |
|
%0 |
|
KİŞİSEL VE MESLEKİ YETKİNLİKLER |
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Sağlıklı ve güvenilir üretimin sürekliliğini sağlayabilecek düzeyde bilgiye sahip olup, laboratuvar ve kalite kontrol çalışmalarında aktif rol alabilir. |
%85.00 |
2 |
Gıda endüstrisinde üretimin çeşitli kademelerinde sorumluluk alabilir. |
%85.25 |
3 |
Gıda sektöründeki laboratuvarlarda gerekli cihazları tanır ve kullanır. |
%85.50 |
4 |
Gıda endüstrisinde verilen bir görevi edindiği temel bilgileri kullanarak bağımsız olarak yürütür. |
%85.50 |
4 |
|
%85.50 |
4 |
|
%85.50 |
4 |
|
%85.50 |
4 |
|
%85.50 |
4 |
|
%85.50 |
4 |
|
%85.50 |
|
Öğrenme Yetkinliği |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Yaşam boyu öğrenme kültürüne sahip olur. |
%86.00 |
2 |
Gıda alanı ile ilgili eğitim, seminer, fuar v.b. etkinliklere katılır. |
%85.75 |
3 |
Mesleki gelişimi için gündemi takip edebilme, bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleyebilme yetkinliğine sahip olur. |
%86.50 |
4 |
Kendini sürekli yenileme becerisi kazanır. |
%85.25 |
4 |
|
%85.25 |
4 |
|
%85.25 |
4 |
|
%85.25 |
4 |
|
%85.25 |
4 |
|
%85.25 |
4 |
|
%85.25 |
|
İletişim ve Sosyal Yetkinlik |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Bilişim teknolojisini etkin bir şekilde kullanarak sunumlar (sözlü ve yazılı olarak) hazırlar. |
%86.00 |
2 |
Meslek etiği ve sorumluluk bilinci kazanır. |
%86.00 |
3 |
Güncel araştırma literatürünü kullanarak gıda bilimi ile ilgili proje hazırlayıp uygulamaya katılabilir. |
%85.50 |
4 |
Sosyal sorumluluk projeleri hazırlayabilir. |
%86.75 |
5 |
Gıda bilimi ile ilgili literatürü takip edebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek yabancı dil bilgisine sahip olur. |
%86.75 |
6 |
Alanı ile ilgili fuarları ve mesleki gelişmeleri takip eder. |
%85.50 |
6 |
|
%85.50 |
6 |
|
%85.50 |
6 |
|
%85.50 |
6 |
|
%85.50 |
|
Alana Özgü Yetkinlik |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Gıda alanında yürütülen çalışmaların mevzuat ile uyumlaştırılması yetkinliğine sahip olur. |
%85.50 |
2 |
Gıda sektöründe sağlıklı çalışma ortamının oluşturulabilmesi için hijyen ve sanitasyon eğitimlerini planlayarak uygulayabilirler. |
%86.00 |
3 |
Çalışma alanlarında kritik kontrol noktalarına yönelik önlemler alabilirler. |
%85.00 |
4 |
Sektöre yönelik kalite güvencesi ile çalışmaların yürütümünü destekler ve dokümantasyon takibi yapabilirler. |
%85.50 |
4 |
|
%85.50 |
4 |
|
%85.50 |
4 |
|
%85.50 |
4 |
|
%85.50 |
4 |
|
%85.50 |
4 |
|
%85.50 |
|
|