BESLENME VE DİYETETİK
BÖLÜM MİSYONU
Misyonumuz; Beslenme ve Diyetetik bölümü olarak, toplumun sağlıklı beslenmesini desteklemeyi amaçlayan bir misyona sahibiz. Amacımız, mesleki ulusal ve uluslararası özgün araştırma ve geliştirme faaliyetlerine odaklanarak, yaşam boyu yeterli ve dengeli beslenmenin sağlığın korumasına, iyileştirmesine, geliştirilmesine ve yaşam kalitesinin artırılmasına nasıl katkı sağlayabileceğini anlamış, içselleştirmiş sağlık meslek profesyoneli, diyetisyenler yetiştirmektir.
HEDEFLERİMİZ
Misyonumuz doğrultusunda; öğrencilerimize yarının diyetisyenlerine sağlık, beslenme, diyetetik ve ilintili her türlü konuda derinlemesine bilgi ve pratiğe dayalı beceriler sunarak, onları ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan diyetisyenler olarak yetiştirme hedefine yöneliyoruz. Aynı zamanda, araştırma ve inovasyonu teşvik ederek, sağlık alanında yeni yaklaşımların geliştirilmesine destek olmayı amaçlıyoruz.
BÖLÜM VİZYONU
Vizyonumuz; Dünya vatandaşı olarak, farklı kültürleri ve ülkeleri anlayan, saygı duyan ve beslenme konusunda global bir perspektife sahip bireyler yetiştirmeyi vizyonumuz olarak benimsiyoruz. Bu şekilde, toplumun genel sağlık durumuna olumlu etkiler sağlamak, sağlıklı yaşam biçimlerini yaygınlaştırmak ve beslenme alanında kalıcı katkılarda bulunmak istiyoruz.
DEĞERLERİMİZ
Diyetisyen adaylarını, etik değerlere, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, bilimin nesnelliğini özümsemiş, insan odaklı ve toplumsal sorumluluklarının farkında olan bireyler olarak yetiştirmeyi önemsiyoruz. Aynı zamanda, iletişim becerilerinin kuvvetli olduğu, eleştirel düşünme yeteneğine sahip, yenilikçi ve girişimci ruha sahip bireylerin toplumun sağlığını ilerletme sürecine liderlik eden birer diyetisyen olmasını hedefliyoruz.
Bölüm Olanakları
- Yan dal
- Çift ana dal
- Uluslararası değişim programları ile yurt dışında eğitim (1 veya 2 yarıyıl)
Kariyer Olanakları
- Tedavi kurumları (özel ve kamuya bağlı hastaneler, poliklinikler, sağlık merkezleri, diyaliz üniteleri...),
- Toplu beslenme sistemleri ve hizmet alanları (yemek fabrikaları, otel yiyecek ve içecek bölümleri, toplu beslenme yapılan tüm özel ve kamu kuruluşları),
- Halk sağlığı hizmeti verilen kurumlar (ana-çocuk sağlığı merkezleri, sağlık ocakları, çocuk ve yaşlı bakımevleri, spor okulları...)
- Besin/gıda sanayi,
- Araştırma kurumları,
- Eğitim kurumları,
- Basın ve medya kuruluşları,
- Danışmanlık,
- Bakanlıklar, federasyonlar ve kulüpler...
"İlaçlar yiyecekleriniz, yiyecekler ilaçlarınız olsun."
Hipokrat