Bölüm Olanakları
İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı öğrencileri teorik olarak gördüğü dersleri uygulamalı olarak pekiştirmek için laboratuvar imkanlarına sahiptir.
Gıda analiz laboratuvarında temel cam malzemeler ve cihazlarla bazı kimyasal ve mikrobiyolojik gıda analizleri yaptırılarak, gıda işleme laboratuvarında ise (süt ürünleri,meyve ve sebze işleme,tahıl işleme, sofralık zeytin, reçel, salça, ve turşu gibi) gıdalarda temel işlemler yaptırılarak öğrencilerin teorik bilgilerinin uygulamaya geçirilmesi sağlanmaktadır.
|
Program mezunları; Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Orman Bakanlığı Kontrol Laboratuvarları, Hıfzısıhha Enstitüsü, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri, Gıda Üreten Fabrikaların Gıda Laboratuvarları, Özel Gıda Laboratuvarları, Gıda üretimi yapan tüm gıda işletmeleri, Gıda depolaması ve paketlemesi yapan firmalar, Gıda katkı maddeleri üretimi ve pazarlaması yapan firmalar, Gıda ambalajı üreten firmalar, Hazır yemek işletmeleri, Fast food gıda üretimi ve satışı yapan firmalar mezunlarımızın çalışma alanlarını kapsamaktadır.
Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları:
Beslenme ve Diyetetik, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Kimya, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Tarımsal Biyoteknoloji.
|