PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI |
BİLGİ |
Amaç |
Hedef | T |
% |
Kuramsal ve/veya olgusal bilgi sınıflandırmasına göre düzenlenmiştir. |
1 | 2 | 3 | 1 | 2 |
1 |
Alanı ile ilgili kuramlar, olgular, kavramlar ve ilkeler hakkında bilgi sahibidir. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
2 |
Mutfak hakkında temel bilgilere sahiptir. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
3 |
Yiyecek-içecek işletmelerinin yönetimi ve organizasyonlar konusunda temel bilgilere sahip olur. | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 20 | 80.00 |
4 |
Gastronomi uzmanlarının sorumlulukları ve davranışları hakkında önemli bir farkındalık kazanır. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
5 |
Temel pişirme ve servis teknikleri ile ilgili ön bilgiye ve altyapıya sahip olur. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
6 |
Çiğ ya da ham yiyeceklerin ve içeceklerin hazırlanmadan sunum sürecine kadar geçen prosesler konusunda uzmanlaşır. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
7 |
Yerli ve yabancı mutfaklar hakkında önemli prensipleri öğrenir. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
8 |
Ham, yardımcı ve mamül gıda maddelerinin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerini bilir. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
9 |
Yiyecek ve içeceklerin hazırlanmasında hammadde seçiminden tabağa kadar olan süreçlere hakimdir. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
10 |
Ülke ve dünyanın belli mutfaklarının temel prensiplerini bilir. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
BECERİLER |
Amaç |
Hedef | T |
% |
Bilişsel ve/veya uygulama becerileri olarak tanımlanmıştır. |
1 | 2 | 3 | 1 | 2 |
1 |
Alanı ile ilgili hizmet süreçlerini, müşteri ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda ve müşteriyi tatmin edecek biçimde yerine getirir, değerlendirir, geliştirir. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
2 |
Alanındaki konularda stratejik yaklaşım gösterebilir, hizmet sürecini etkileyecek sorunlara analitik yaklaşır ve çözüm üretebilir. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
3 |
Alanı ile ilgili fiziksel ortamı planlayabilir, araç gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
4 |
Sağlıklı, hijyenik ve besleyici malzemeler kullanarak her türlü yiyecek ve içeceği hazırlayabilir, sunabilir ve yeni ürünler tasarlayabilir; farklı beslenme şekillerine göre menü hazırlayabilir. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
5 |
Çalıştığı ve sorumluluğu altındaki alanlarda gıda hijyeni ve güvenliği açısından gerekli önlemleri alır ve kontrol edebilir; kalite kontrolünü yapabilir. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
6 |
Mesleklerini icra ederken kültür ve sanat üzerine edindikleri bilgilerden yararlanabilir. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
7 |
Mutfak organizasyonunu yapar; ikram etkinliklerini yönetir. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
KİŞİSEL VE MESLEKİ YETKİNLİKLER |
Amaç |
Hedef | T |
% |
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği |
1 | 2 | 3 | 1 | 2 |
1 |
Ekip üyesi olarak çalışır ve ekibine önderlik edebilir. Alanı ile ilgili ileri düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilir. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
2 |
Alanı ile ilgili gelişmeleri ve uygulamaları takip eder; bilgi ve becerilerinin katma değeri yüksek düşünceye/yaklaşıma/teknolojiye/ürüne dönüştürülmesinde sorumluluk alır. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
Öğrenme Yetkinliği |
1 | 2 | 3 | 1 | 2 | T | % |
1 |
Alanı ve mesleği ile ilgili güncel gelişmeleri takip eder; . en uygun üretim/hizmet yöntemlerini araştırır ve uygular. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
2 |
Alanı ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri yaşam boyu öğrenme bilinciyle sürekli günceller ve geliştirir. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
İletişim ve Sosyal Yetkinlik |
1 | 2 | 3 | 1 | 2 | T | % |
1 |
Düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarabilir; ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilir. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
2 |
İçinde bulunduğu ortamlarda diğer bireylerle ve meslekdaşları ile iyi iletişim kurar; kendi alanındaki etik ve toplumsal değerlere uygun davranır. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
3 |
Alanı ile ilgili konularda proje hazırlayabilir; tartışmalara katılabilir, rapor hazırlayabilir; alanı ile ulusal ve uluslararası etkinliklere katılabilir | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
Alana Özgü Yetkinlik |
1 | 2 | 3 | 1 | 2 | T | % |
1 |
Alanı ile ilgili faaliyetleri, sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında edindiği bilinç doğrultusunda yürütür. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
İlişkili Program Öğrenme Çıktısı Sayısı/ 25 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - |
---|
İlişki Ağırlığı | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | - | - |
*Katkı Düzeyi (0-5): 0-Yok, 1- Çok Az, 2- Az, 3- Orta, 4- Yüksek, 5- Çok Yüksek |