|
|
03080 GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI - |
DÜZEYİ: Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey |
Programın yukarıda belirtilen amaç ve hedefleri doğrultusunda programı başarı ile tamamlayan öğrenci aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve yetkinlikleri gösterir.
|
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI |
BİLGİ |
Kuramsal ve/veya olgusal bilgi sınıflandırmasına göre düzenlenmiştir. |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Alanı ile ilgili kuramlar, olgular, kavramlar ve ilkeler hakkında bilgi sahibidir. |
%82.75 |
2 |
Alanındaki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar, etik değerler, İş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları vb hakkında bilgi sahibidir |
%82.75 |
3 |
İşletme yönetimi ve organizasyonlar konusunda temel bilgilere sahip olur |
%84.00 |
4 |
Gastronominin kültür ve sanat ile etkileşimlerini tanır |
%85.75 |
4 |
|
%85.75 |
4 |
|
%85.75 |
4 |
|
%85.75 |
4 |
|
%85.75 |
4 |
|
%85.75 |
4 |
|
%85.75 |
5 |
Ham, yardımcı ve mamül gıda maddelerinin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerini bilir |
%83.00 |
6 |
Yiyecek ve içeceklerin hazırlanması sırasındaki süreçlere hakimdir. |
%84.75 |
7 |
Ülke ve dünyanın belli mutfaklarının temel prensiplerini bilir |
%85.25 |
7 |
|
%85.25 |
7 |
|
%85.25 |
7 |
|
%85.25 |
7 |
|
%85.25 |
7 |
|
%85.25 |
7 |
|
%85.25 |
7 |
|
%85.25 |
|
BECERİLER |
Bilişsel ve/veya uygulama becerileri olarak tanımlanmıştır. |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Hizmet süreçlerini gereği şekilde yerine getirir, değerlendirir, geliştirir |
%83.25 |
2 |
Stratejik yaklaşım gösterir |
%82.50 |
3 |
Sorunlara analitik yaklaşır ve çözüm üretebilir |
%82.75 |
3 |
|
%82.75 |
3 |
|
%82.75 |
3 |
|
%82.75 |
3 |
|
%82.75 |
3 |
|
%82.75 |
3 |
|
%82.75 |
3 |
|
%82.75 |
4 |
Çalışma alanı ile ilgili fiziksel ortamı planlayabilir |
%84.00 |
5 |
Her türlü yiyecek ve içeceği hazırlayabilir, yeni ürünler tasarlayabilir |
%85.00 |
6 |
Kalite yönetimi ve kontrolünü yapabilir |
%83.25 |
7 |
Mutfak organizasyonunu yapar |
%84.50 |
8 |
İkram etkinliklerini yönetir |
%83.25 |
8 |
|
%83.25 |
8 |
|
%83.25 |
8 |
|
%83.25 |
8 |
|
%83.25 |
8 |
|
%83.25 |
|
KİŞİSEL VE MESLEKİ YETKİNLİKLER |
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Ekip üyesi olarak çalışır ve ekibine önderlik edebilir. |
%82.00 |
2 |
Bilgi ve becerilerin ürüne dönüştürülmesinde sorumluluk alır |
%83.25 |
2 |
|
%83.25 |
2 |
|
%83.25 |
2 |
|
%83.25 |
2 |
|
%83.25 |
2 |
|
%83.25 |
2 |
|
%83.25 |
2 |
|
%83.25 |
2 |
|
%83.25 |
|
Öğrenme Yetkinliği |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Alanı ile ilgili gelişmeleri takip eder |
%81.50 |
2 |
En uygun yöntemleri araştırır ve uygular |
%82.00 |
2 |
|
%82.00 |
2 |
|
%82.00 |
2 |
|
%82.00 |
2 |
|
%82.00 |
2 |
|
%82.00 |
2 |
|
%82.00 |
2 |
|
%82.00 |
2 |
|
%82.00 |
|
İletişim ve Sosyal Yetkinlik |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Görüş ve önerilerini yazılı veya sözlü olarak aktarabilir |
%81.00 |
2 |
Çalışma arkadaşlarıyla ve diğer bireylerle iyi iletişim kurar |
%82.50 |
3 |
Etik ve toplumsal değerlere uygun davranır |
%81.75 |
3 |
|
%81.75 |
3 |
|
%81.75 |
3 |
|
%81.75 |
3 |
|
%81.75 |
3 |
|
%81.75 |
3 |
|
%81.75 |
3 |
|
%81.75 |
|
Alana Özgü Yetkinlik |
Başarı Yüzdesi |
1 |
İnsan hakları, adalet, kültürel değerler, çevre, iş sağlığı ve halk sağlığı konularında bilinçlidir |
%82.25 |
1 |
|
%82.25 |
1 |
|
%82.25 |
1 |
|
%82.25 |
1 |
|
%82.25 |
1 |
|
%82.25 |
1 |
|
%82.25 |
1 |
|
%82.25 |
1 |
|
%82.25 |
1 |
|
%82.25 |
|
|