PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI |
BİLGİ |
Amaç |
Hedef | T |
% |
Kuramsal ve/veya olgusal bilgi sınıflandırmasına göre düzenlenmiştir. |
1 | 2 | 3 | 4 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
1 |
Alanı ile ilgili kuramlar, olgular, kavramlar ve ilkeler hakkında bilgi sahibidir. | 2 | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 3 | 5 | 0 | 3 | 0 | 22 | 40.00 |
2 |
Alanındaki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar, etik değerler, İş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları vb hakkında bilgi sahibidir | 0 | 3 | 0 | 0 | 5 | 0 | 0 | 4 | 0 | 0 | 3 | 15 | 27.27 |
3 |
İşletme yönetimi ve organizasyonlar konusunda temel bilgilere sahip olur | 0 | 5 | 0 | 0 | 5 | 0 | 0 | 4 | 0 | 0 | 0 | 14 | 25.45 |
4 |
Gastronominin kültür ve sanat ile etkileşimlerini tanır | 0 | 0 | 5 | 0 | 0 | 0 | 0 | 5 | 5 | 3 | 0 | 18 | 32.73 |
5 |
Ham, yardımcı ve mamül gıda maddelerinin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerini bilir | 0 | 0 | 3 | 0 | 5 | 0 | 0 | 5 | 0 | 0 | 0 | 13 | 23.64 |
6 |
Yiyecek ve içeceklerin hazırlanması sırasındaki süreçlere hakimdir. | 5 | 0 | 3 | 3 | 5 | 0 | 0 | 5 | 0 | 0 | 0 | 21 | 38.18 |
7 |
Ülke ve dünyanın belli mutfaklarının temel prensiplerini bilir | 5 | 0 | 0 | 3 | 5 | 5 | 5 | 3 | 0 | 4 | 0 | 30 | 54.55 |
BECERİLER |
Amaç |
Hedef | T |
% |
Bilişsel ve/veya uygulama becerileri olarak tanımlanmıştır. |
1 | 2 | 3 | 4 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
1 |
Hizmet süreçlerini gereği şekilde yerine getirir, değerlendirir, geliştirir | 3 | 5 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 5 | 0 | 0 | 0 | 13 | 23.64 |
2 |
Stratejik yaklaşım gösterir | 0 | 5 | 3 | 0 | 3 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 11 | 20.00 |
3 |
Sorunlara analitik yaklaşır ve çözüm üretebilir | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
4 |
Çalışma alanı ile ilgili fiziksel ortamı planlayabilir | 5 | 0 | 2 | 0 | 5 | 0 | 0 | 5 | 0 | 0 | 0 | 17 | 30.91 |
5 |
Her türlü yiyecek ve içeceği hazırlayabilir, yeni ürünler tasarlayabilir | 5 | 0 | 0 | 0 | 5 | 0 | 0 | 5 | 0 | 0 | 0 | 15 | 27.27 |
6 |
Kalite yönetimi ve kontrolünü yapabilir | 0 | 3 | 0 | 0 | 5 | 0 | 0 | 5 | 0 | 0 | 0 | 13 | 23.64 |
7 |
Mutfak organizasyonunu yapar | 0 | 0 | 3 | 0 | 5 | 0 | 0 | 5 | 4 | 4 | 0 | 21 | 38.18 |
8 |
İkram etkinliklerini yönetir | 3 | 5 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 4 | 0 | 0 | 0 | 12 | 21.82 |
KİŞİSEL VE MESLEKİ YETKİNLİKLER |
Amaç |
Hedef | T |
% |
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği |
1 | 2 | 3 | 4 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
1 |
Ekip üyesi olarak çalışır ve ekibine önderlik edebilir. | 0 | 5 | 0 | 0 | 3 | 0 | 0 | 0 | 3 | 0 | 5 | 16 | 29.09 |
2 |
Bilgi ve becerilerin ürüne dönüştürülmesinde sorumluluk alır | 0 | 5 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | 0 | 8 | 14.55 |
Öğrenme Yetkinliği |
1 | 2 | 3 | 4 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | T | % |
1 |
Alanı ile ilgili gelişmeleri takip eder | 0 | 5 | 3 | 0 | 0 | 5 | 5 | 5 | 0 | 5 | 0 | 28 | 50.91 |
2 |
En uygun yöntemleri araştırır ve uygular | 2 | 5 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 3 | 0 | 11 | 20.00 |
İletişim ve Sosyal Yetkinlik |
1 | 2 | 3 | 4 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | T | % |
1 |
Görüş ve önerilerini yazılı veya sözlü olarak aktarabilir | 0 | 5 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 5 | 0 | 4 | 0 | 14 | 25.45 |
2 |
Çalışma arkadaşlarıyla ve diğer bireylerle iyi iletişim kurar | 0 | 5 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 4 | 4 | 2 | 15 | 27.27 |
3 |
Etik ve toplumsal değerlere uygun davranır | 0 | 5 | 0 | 0 | 0 | 0 | 4 | 5 | 0 | 0 | 2 | 16 | 29.09 |
Alana Özgü Yetkinlik |
1 | 2 | 3 | 4 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | T | % |
1 |
İnsan hakları, adalet, kültürel değerler, çevre, iş sağlığı ve halk sağlığı konularında bilinçlidir | 0 | 4 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 4 | 0 | 4 | 5 | 17 | 30.91 |
İlişkili Program Öğrenme Çıktısı Sayısı/ 23 | 8 | 16 | 7 | 2 | 12 | 3 | 4 | 18 | 5 | 11 | 6 | - | - |
---|
İlişki Ağırlığı | 30 | 73 | 22 | 6 | 54 | 13 | 17 | 80 | 21 | 42 | 21 | - | - |
*Katkı Düzeyi (0-5): 0-Yok, 1- Çok Az, 2- Az, 3- Orta, 4- Yüksek, 5- Çok Yüksek |