|
|
05040 GIDA MÜHENDİSLİĞİ - |
DÜZEYİ: Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey |
Programın yukarıda belirtilen amaç ve hedefleri doğrultusunda programı başarı ile tamamlayan öğrenci aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve yetkinlikleri gösterir.
|
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI |
BİLGİ |
Kuramsal ve/veya olgusal bilgi sınıflandırmasına göre düzenlenmiştir. |
Başarı Yüzdesi |
1 |
PÇ1. Matematik, fen bilimleri ve Gıda Mühendisliği ile ilgili mühendislik konularında yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerini modelleme ve çözme için uygulayabilme becerisi. |
%80.25 |
2 |
PÇ2. Karmaşık mühendislik problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi. |
%82.00 |
2 |
|
%82.00 |
2 |
|
%82.00 |
2 |
|
%82.00 |
2 |
|
%82.00 |
2 |
|
%82.00 |
2 |
|
%82.00 |
2 |
|
%82.00 |
2 |
|
%82.00 |
3 |
PÇ3. Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi. |
%87.25 |
3 |
|
%87.25 |
3 |
|
%87.25 |
3 |
|
%87.25 |
3 |
|
%87.25 |
3 |
|
%87.25 |
3 |
|
%87.25 |
3 |
|
%87.25 |
3 |
|
%87.25 |
3 |
|
%87.25 |
|
BECERİLER |
Bilişsel ve/veya uygulama becerileri olarak tanımlanmıştır. |
Başarı Yüzdesi |
1 |
PÇ4. Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi. |
%82.00 |
2 |
PÇ5. Karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi. |
%83.50 |
2 |
|
%83.50 |
2 |
|
%83.50 |
2 |
|
%83.50 |
2 |
|
%83.50 |
2 |
|
%83.50 |
2 |
|
%83.50 |
2 |
|
%83.50 |
2 |
|
%83.50 |
3 |
PÇ6. Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi. |
%89.75 |
4 |
PÇ7. Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi. |
%80.25 |
4 |
|
%80.25 |
4 |
|
%80.25 |
4 |
|
%80.25 |
4 |
|
%80.25 |
4 |
|
%80.25 |
4 |
|
%80.25 |
4 |
|
%80.25 |
4 |
|
%80.25 |
|
KİŞİSEL VE MESLEKİ YETKİNLİKLER |
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği |
Başarı Yüzdesi |
1 |
PÇ8. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi. |
%84.75 |
1 |
|
%84.75 |
1 |
|
%84.75 |
1 |
|
%84.75 |
1 |
|
%84.75 |
1 |
|
%84.75 |
1 |
|
%84.75 |
1 |
|
%84.75 |
1 |
|
%84.75 |
1 |
|
%84.75 |
|
Öğrenme Yetkinliği |
Başarı Yüzdesi |
1 |
PÇ9. Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk bilinci; Gıda Mühendisliği uygulamalarında Kullanılan standartlar hakkında bilgi. |
%84.50 |
1 |
|
%84.50 |
1 |
|
%84.50 |
1 |
|
%84.50 |
1 |
|
%84.50 |
1 |
|
%84.50 |
1 |
|
%84.50 |
1 |
|
%84.50 |
1 |
|
%84.50 |
1 |
|
%84.50 |
|
İletişim ve Sosyal Yetkinlik |
Başarı Yüzdesi |
1 |
PÇ10. Proje yönetimi ile risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürebilir kalkınma hakkında bilgi. |
%86.00 |
1 |
|
%86.00 |
1 |
|
%86.00 |
1 |
|
%86.00 |
1 |
|
%86.00 |
1 |
|
%86.00 |
1 |
|
%86.00 |
1 |
|
%86.00 |
1 |
|
%86.00 |
1 |
|
%86.00 |
|
Alana Özgü Yetkinlik |
Başarı Yüzdesi |
1 |
PÇ11. Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ile çağın sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık. |
%84.25 |
1 |
|
%84.25 |
1 |
|
%84.25 |
1 |
|
%84.25 |
1 |
|
%84.25 |
1 |
|
%84.25 |
1 |
|
%84.25 |
1 |
|
%84.25 |
1 |
|
%84.25 |
1 |
|
%84.25 |
|
|