|
|
05040 GIDA MÜHENDİSLİĞİ - |
DÜZEYİ: Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey |
İlişki Düzeyi Sayısal |
İlişki Düzeyi Sözel |
İlişki Varlığı |
|
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI |
BİLGİ |
Amaç |
Hedef | T |
% |
Kuramsal ve/veya olgusal bilgi sınıflandırmasına göre düzenlenmiştir. |
1 | 2 | 3 | 1 | 2 |
1 |
PÇ1. Matematik, fen bilimleri ve Gıda Mühendisliği ile ilgili mühendislik konularında yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerini modelleme ve çözme için uygulayabilme becerisi. | 0 | 0 | 3 | 0 | 2 | 5 | 20.00 |
2 |
PÇ2. Karmaşık mühendislik problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi. | 1 | 0 | 0 | 0 | 2 | 3 | 12.00 |
3 |
PÇ3. Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi. | 1 | 2 | 0 | 1 | 2 | 6 | 24.00 |
BECERİLER |
Amaç |
Hedef | T |
% |
Bilişsel ve/veya uygulama becerileri olarak tanımlanmıştır. |
1 | 2 | 3 | 1 | 2 |
1 |
PÇ4. Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi. | 1 | 0 | 3 | 0 | 2 | 6 | 24.00 |
2 |
PÇ5. Karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
3 |
PÇ6. Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi. | 0 | 2 | 0 | 1 | 0 | 3 | 12.00 |
4 |
PÇ7. Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi. | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.00 |
KİŞİSEL VE MESLEKİ YETKİNLİKLER |
Amaç |
Hedef | T |
% |
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği |
1 | 2 | 3 | 1 | 2 |
1 |
PÇ8. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi. | 1 | 0 | 3 | 0 | 2 | 6 | 24.00 |
Öğrenme Yetkinliği |
1 | 2 | 3 | 1 | 2 | T | % |
1 |
PÇ9. Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk bilinci; Gıda Mühendisliği uygulamalarında Kullanılan standartlar hakkında bilgi. | 0 | 2 | 0 | 2 | 0 | 4 | 16.00 |
İletişim ve Sosyal Yetkinlik |
1 | 2 | 3 | 1 | 2 | T | % |
1 |
PÇ10. Proje yönetimi ile risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürebilir kalkınma hakkında bilgi. | 0 | 0 | 3 | 1 | 0 | 4 | 16.00 |
Alana Özgü Yetkinlik |
1 | 2 | 3 | 1 | 2 | T | % |
1 |
PÇ11. Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ile çağın sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık. | 1 | 2 | 0 | 2 | 0 | 5 | 20.00 |
İlişkili Program Öğrenme Çıktısı Sayısı/ 11 | 6 | 6 | 5 | 8 | 6 | - | - |
---|
İlişki Ağırlığı | 6 | 12 | 15 | 10 | 12 | - | - |
*Katkı Düzeyi (0-5): 0-Yok, 1- Çok Az, 2- Az, 3- Orta, 4- Yüksek, 5- Çok Yüksek |
|