İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ISTANBUL AYDIN UNIVERSITY |
LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ-GIDA GÜVENLİĞİ (DOK) |
SINIF: 1 - DÖNEM: 1 |
Ders Kodu | Ders Adı | DT | T | P | K | ECTS | H.S. | İçerik TR | İçerik ING |
FBE613 | İLERİ ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ İLERİ ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ | Z | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | | |
GGB649 | BESLENME VE SAĞLIK NUTRITION AND HEALTH | Z | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | Beslenme ile ilgili kavramlar, beslenme ve sağlık, besin ögeleri, besin grupları, enerji metabolizması, enerji dengesizlikleri, beslenme bozuklukları, besin hijyeni ve sanitasyonu, beslenmenin kanser üzerine etkileri, hastalıklarda beslenme | Nutritional concepts, nutrition and health, nutrients, food groups, energy metabolism, energy imbalances, nutritional disorders, food hygiene and sanitation, effects of nutrition on cancer, nutrition in diseases |
SINIF: 1 - DÖNEM: 2 |
Ders Kodu | Ders Adı | DT | T | P | K | ECTS | H.S. | İçerik TR | İçerik ING |
FBE606 | SEMİNER SEMİNER | Z | 0 | 0 | 0.0 | 7.5 | 0 | | |
GGB640 | GIDA GÜVENLİĞİ VE BESLENME FOOD SAFETY AND NUTRITION | Z | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | Beslenme ile ilgili kavramlar, beslenme ve sağlık, besin ögeleri, besin grupları, enerji metabolizması, enerji dengesizlikleri, beslenme bozuklukları, besin hijyeni ve sanitasyonu, beslenmenin kanser üzerine etkileri, hastalıklarda beslenme | Nutritional concepts, nutrition and health, nutrients, food groups, energy metabolism, energy imbalances, nutritional disorders, food hygiene and sanitation, effects of nutrition on cancer, nutrition in diseases |
GGB668 | İLERİ GIDA GÜVENLİĞİ VE KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ ADVANCED FOOD SAFETY AND QUALITY MANAGEMENT SYSTEMS | Z | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | | |
GGB629 | HALK SAĞLIĞI PUBLIC HEALTH | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | | |
GGB642 | GIDA GÜVENLİĞİNDE İLERİ ANALİZ YÖNTEMLERİ ADVANCED ANALYSIS METHODS IN FOOD SAFETY | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | Genel Laboratuvar Bilgisi, Gıda Maddelerinin Temel Kimyasal, Fiziksel, Fiziko- Kimyasal ve Duyusal Analizleri, İleri Analiz Teknikleri | General Laboratory Information, Basic Chemical, Physical, Physico-Chemical and Sensory Analyzes of Foods, Advanced Analysis Techniques |
GGB644 | İSTATİSTİKSEL YÖNTEMLER STATISTICAL METHODS | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | | |
GGB646 | ANTİOKSİDANLAR VE ÖNEMİ ANTIOXIDANTS AND THEIR IMPORTANCE | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | | |
GGB647 | İLERİ GIDA TOKSİKOLOJİSİ ADVANCED FOOD TOXICOLOGY | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | | |
GGB648 | NUTRİGENOMİK NUTRIGENOMICS | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | Genetik varyasyon, gen, beslenme ve gen ekspresyonu, nutrigenomik etkinliği ve besin öğelerinin güvenirlik değerlendirmesi, gen ve çevre , Tip 1 DM gen ve besin etkileşimi, kanser nutrigenomik, genetik varyasyon ve fiziksel performans ve nutrigenomik kavramının gıda güvenliği açısından değerlendirilmesi | Genetic variation, gene, nutrition and gene expression, nutrigenomic activity and safety assessment of nutrients, gene and environment, Type 1 DM gene and nutrient interaction, cancer nutrigenomic, genetic variation and physical performance and nutrigenomic concept in terms of food safety |
GGB650 | İLERİ GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ ADVANCED FOOD BIOTECHNOLOGY | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | Bitki ve hayvan biyoteknolojisi, mikrobiyal biyoteknoloji, enzim biyoteknolojisi, rekombinant DNA teknolojisi, genetik olarak modifiye edilmiş organizmalar (bitkiler, hayvanlar ve mikroorganizmalar), rekombinant gıda ürünleri, gıda endüstrisinde rekombinant enzimler ve proteinler, fermentasyon, biyoreaktörler ve endüstriyel mikroorganizmalar | Plant and animal biotechnology, microbial biotechnology, enzyme biotechnology, recombinant DNA technology, genetically modified organisms (plants, animals and microorganisms), recombinant food products, recombinant enzymes and proteins used in food industry, fermentation, bioreactors and industrial microorganisms |
GGB651 | İLERİ GIDA GÜVENLİĞİ VE KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ ADVANCED FOOD SAFETY AND QUALITY MANAGEMENT SYSTEMS | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | Kalite ile ilgili kavramlar, kalite kontrolü, yiyecek ve içeceklerin kalitesini etkileyen faktörler, kalite yönetim sistemleri, iyi üretim uygulamaları, tehlike analizinin yapılması, kritik kontrol noktalarının belirlenmesi, kritik limitlerin oluşturulması, kritik kontrol noktalarının izlenmesi için sistemin kurulması, kontrol altında olmayan noktaların izlenmesi ve varsa düzeltici faaliyetlerin oluşturulması, Sistemin etkili bir şekilde işlemesinin denetlenmesi için kontrol prosedürlerinin oluşturulması, prosedür ve kayıtları kapsayan dökümantasyon sisteminin oluşturulması | Concepts related to quality, quality control, factors affecting the quality of food and beverages, quality management systems, good production practices, hazard analysis, determination of critical control points, establishment of critical limits, establishment of system for monitoring critical control points, monitoring of non-controlling points and creation of corrective actions, creation of control procedures for monitoring the effective operation of the system, creation of a documentation system including procedures and records |
GGB653 | İLERİ PROBİYOTİKLER VE PREBİYOTİKLER ADVANCED PROBIOTICS AND PREBIOTICS | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | Gıda endüstrisinde probiyotikler ve prebiyotiklerin yeri, probiyotikler, fizyolojik ve sağlık üzerine etkileri, prebiyotikler, fizyolojik ve sağlık üzerine etkileri, sinbiyotikler fizyolojik ve sağlık üzerine etkileri, probiyotik, prebiyotik ve sinbiyotik mekanizması, gıda kaynakları ve uygulama alanları | Probiotics and prebiotics in food Industry, probiotics, physiology and health, prebiotics, physiology and health, sinbiotics, physiology and health, probiotic, prebiotic and sinbiotic mechanism, food sources and applications |
GGB655 | FONKSİYONEL GIDALAR VE ÖNEMİ FUNCTIONAL FOODS AND THEIR IMPORTANCE | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | Omega–3 yağ asitleri, Probiyotik bakteriler, Prebiotikler, Phytosteroller, Karotinoidler, Flavonoidler ve diğer sekonder bitkisel maddeler, Vitamin A, C, E, Calcium, Biyoaktif peptidler, Fitoöstrogenler, lifli maddeler ve bu maddeleri ihtiva eden gıda maddelerinin fonksiyonel özellikleri, Fonksiyonel gıdalara örnekler. | Omega fatty acids, probiotic bacteria, Prebiotics, Phytosteroller, carotenoids, Flavonoids, and other secondary plant substances, vitamins A, C, E, Calcium, bioactive peptides, Phytoestrogens, fibrous materials and functional properties of food products containing these ingredients, functional foods examples. Functional food concept |
GGB656 | GIDA GÜVENLİĞİ FOOD SAFETY | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | | |
GGB657 | GIDA KONTROL VE SİSTEMLERİ FOOD INSPECTION AND ITS SYSTEMS | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | | |
GGB659 | GIDA KORUMA YÖNTEMLERİ FOOD PROTECTION METHODS | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | | |
GGB661 | GIDA ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ FOOD PRODUCTION TECHNOLOGIES | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | | |
GGB663 | BESLENME VE SAĞLIK NUTRITION AND HEALTH | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | | |
GGB664 | İLERİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ ADVANCED FOOD MICROBIOLOGY | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | | |
GGB665 | İLERİ PROBİYOTİKLER VE PREBİYOTİKLER ADVANCED PROBIOTICS AND PREBIOTICS | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | | |
GGB670 | GIDA GÜVENLİĞİNDE ENSTRÜMENTAL ANALİZ TEKNİKLERİ GIDA GÜVENLİĞİNDE ENSTRÜMENTAL ANALİZ TEKNİKLERİ | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | | |
GGB672 | İLERİ NUTRİGENOMİK İLERİ NUTRİGENOMİK | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | | |
GGB674 | İLERİ GIDA GÜVENCESİ, GIDA GÜVENLİĞİ VE İKLİM DEĞİŞİMİ İLERİ GIDA GÜVENCESİ, GIDA GÜVENLİĞİ VE İKLİM DEĞİŞİMİ | S | 3 | 0 | 3.0 | 7.5 | 3 | | |
SINIF: 2 - DÖNEM: 1 |
Ders Kodu | Ders Adı | DT | T | P | K | ECTS | H.S. | İçerik TR | İçerik ING |
FBE600-YTR | DOKTORA YETERLİK DOCTORAL PROFICIENCY | Z | 0 | 0 | 0.0 | 30.0 | 0 | Doktora yeterlilik sınavı, yazılı ve sözlü olarak iki bölümden oluşmaktadır. Doktora tez jürisi öğrencinin yazılı ve sözlü sınavlardaki başarı durumunu değerlendirerek öğrencinin başarılı veya başarısız olduğuna salt çoğunlukla karar vermektedir. | The PhD qualification examination consists of two parts, written and oral. The doctoral thesis jury evaluates the success of the student in written and oral exams and decides by absolute majority whether the student is successful or unsuccessful. |
SINIF: 2 - DÖNEM: 2 |
Ders Kodu | Ders Adı | DT | T | P | K | ECTS | H.S. | İçerik TR | İçerik ING |
FBE600-ONR | DOKTORA TEZ ÖNERİSİ DOCTORAL THESIS PROPOSAL | Z | 0 | 0 | 0.0 | 30.0 | 0 | Bu derste öğrenci çalışmak istediği tez konusunu jüri önünde savunur. | |
SINIF: 3 - DÖNEM: 1 |
Ders Kodu | Ders Adı | DT | T | P | K | ECTS | H.S. | İçerik TR | İçerik ING |
FBE600-1 | TEZ THESIS | Z | 0 | 0 | 0.0 | 30.0 | 0 | Doktora Tez Çalışması | Doctoral Thesis |
SINIF: 3 - DÖNEM: 2 |
Ders Kodu | Ders Adı | DT | T | P | K | ECTS | H.S. | İçerik TR | İçerik ING |
FBE600-2 | TEZ THESIS | Z | 0 | 0 | 0.0 | 30.0 | 0 | Yüksek lisans tez çalışması. | Doctoral Studies |
SINIF: 4 - DÖNEM: 1 |
Ders Kodu | Ders Adı | DT | T | P | K | ECTS | H.S. | İçerik TR | İçerik ING |
FBE600-3 | TEZ THESIS | Z | 0 | 0 | 0.0 | 30.0 | 0 | Doktora tez çalışmaıs | Doctoral thesis study |
SINIF: 4 - DÖNEM: 2 |
Ders Kodu | Ders Adı | DT | T | P | K | ECTS | H.S. | İçerik TR | İçerik ING |
FBE600-4 | TEZ THESIS | Z | 0 | 0 | 0.0 | 30.0 | 0 | Doktora tez çalışması | Doctoral thesis study |