|
|
13040 GIDA MÜHENDİSLİĞİ - Tezli Programlar |
DÜZEYİ: Yüksek Lisans , TYYÇ: 7. Düzey , EQF-LLL: 7. Düzey , QF-EHEA: 2. Düzey |
Programın yukarıda belirtilen amaç ve hedefleri doğrultusunda programı başarı ile tamamlayan öğrenci aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve yetkinlikleri gösterir.
|
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI |
BİLGİ |
Kuramsal ve/veya olgusal bilgi sınıflandırmasına göre düzenlenmiştir. |
Başarı Yüzdesi |
1 |
İleri seviyede karmaşık mühendislik problemlerini tanımlar ve cozer |
%100.00 |
2 |
Gıda kimyası, gıda mikrobiyolojisi ve gıda teknolojisi üzerine araştırma geliştirir |
%100.00 |
2 |
|
%100.00 |
2 |
|
%100.00 |
2 |
|
%100.00 |
2 |
|
%100.00 |
2 |
|
%100.00 |
2 |
|
%100.00 |
2 |
|
%100.00 |
2 |
|
%100.00 |
3 |
Matematik, Fen Bilimleri ve Gıda Mühendisliğindeki bilgilerini derinleştirir |
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
|
BECERİLER |
Bilişsel ve/veya uygulama becerileri olarak tanımlanmıştır. |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Gıda işleme fabrikalarının dizaynı ve işletiminde tipik mühendislik yaklaşımlarını uygular |
%100.00 |
2 |
Gıda mühendisliği problemlerinin çözümünde mühendislik problem çözümü bilgilerini uygular |
%100.00 |
3 |
Yeni proje planlaması için bilimsel literatür araştırması yürütür |
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
4 |
Gıda mühendisliğindeki mdern teknolojileri uygular |
%100.00 |
5 |
Gıda mühendisliğinde denyler yürütür ve cihazları kullanır |
%100.00 |
6 |
Tüm gıda mühendisliği uygulamalarını (üretim, işleme, saklama, paketleme kalite yönetimi) yürütür |
%100.00 |
6 |
|
%100.00 |
6 |
|
%100.00 |
6 |
|
%100.00 |
6 |
|
%100.00 |
6 |
|
%100.00 |
6 |
|
%100.00 |
6 |
|
%100.00 |
|
KİŞİSEL VE MESLEKİ YETKİNLİKLER |
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Başladığı bir işi tamamlama ve karşılaşabileceği olası karmaşık durumlarda sorumluluk alarak çözüm üretme becerisi kazanır. |
%100.00 |
2 |
Sorumluluk alma özgüveni gelistirir |
%100.00 |
3 |
Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlarda etkin çalışabilme becerisi kazanır |
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
|
Öğrenme Yetkinliği |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Gıda Mühendisligi alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye genişlemesine ve derinlemesine ulaşır |
%100.00 |
2 |
Bilgiyi değerlendirme ve yorumlama becerisi kazanır. |
%100.00 |
2 |
|
%100.00 |
2 |
|
%100.00 |
2 |
|
%100.00 |
2 |
|
%100.00 |
2 |
|
%100.00 |
2 |
|
%100.00 |
2 |
|
%100.00 |
2 |
|
%100.00 |
|
İletişim ve Sosyal Yetkinlik |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Toplumu gıdaların bilincli kullanımı konusunda bilinclendirir,ve onları yapılanları yerinde gormek amacıyla universiteye davet eder |
%100.00 |
2 |
Uzman ya da uzman olmayan dinleyici gruplarını mühendislik problemleri ve çözüm önerileri ile ilgili konularda yazılı ve sözlü olarak bilgilendirir |
%100.00 |
2 |
|
%100.00 |
2 |
|
%100.00 |
2 |
|
%100.00 |
2 |
|
%100.00 |
2 |
|
%100.00 |
2 |
|
%100.00 |
2 |
|
%100.00 |
2 |
|
%100.00 |
|
Alana Özgü Yetkinlik |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Gıdaların hammadde halinden tuketım asamasına kadar suregelen zıncırde yer alır |
%100.00 |
2 |
İnsanlıgın yararına guvenli yuksek kaliteli katma degeri yuksek gıda maddelerinin tasarımında ,uretiminde ve dagıtımında yer alır |
%100.00 |
3 |
Sut endustrisi,konserve endustrısı,makarna endustrisi,yag endustrisi,mesrubat endustrısi ,sarap endustrisi ,farmosetik proses endustrisi ve dondurulmus gıdaların soguk zıncırı ve tasınmasında gorev alır |
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
3 |
|
%100.00 |
|
|