|
|
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
|
Ders Adı
| Kodu
| Yılı
| Yarıyılı
| Süresi (T+U)
| Kredisi
| AKTS Kredisi
|
GIDA KİMYASI-II |
GDM214 |
2 |
4 |
2+2 |
3.0 |
5.0 |
Amaç ve İçeriği |
Dersin Amacı |
Gıdaların bileşimini oluşturan vitaminler, mineraller, enzimler, birincil üretim, proses ve çevresel şartlar kaynaklı gıda kontaminantları, ağır metaller, pestisitler, gıda katkı maddeleri, mikotoksinler ve doğal toksinler hakkında temel bilgileri vermek, sağlık etkileri, mevzuatlar izin verilen miktarları, analiz yöntemleri, bulaşma ve önleme metotları konusunda bilgi vermek,
|
Dersin İçeriği |
Vitaminler, mineraller, enzimler, birincil üretim, proses ve çevresel şartlar kaynaklı gıda kontaminantları, ağır metaller, pestisitler, gıda katkı maddeleri, mikotoksinler ve doğal toksinler ını kapsar |
Dersin Meslek Eğitimini Sağlamaya Yönelik Katkısı |
. |
|