PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI |
ÖĞRENME-ÖĞRETME YÖNTEMİ |
ÖLÇME-DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ |
BİLGİ |
Kuramsal ve/veya olgusal bilgi sınıflandırmasına göre düzenlenmiştir. |
   1 |
Öğrencileri gıda işlemleri mühendisliğinde profesyonel deneyimlere hazırlar. |
   2 |
Gıda işlemler mühendisliği alanında özelleşerek gıda işlemleri ve Gıda Mühendisliğinin farklı alanlarında mühendisler ve bilim insanları yetiştirir. |
   3 |
Gıda mühendisliğinde karmaşık mühendislik problemlerini tanımlama ve cozme becerisi kazanır. |
   4 |
Matematik, fizik, kimya, organik/ inorganik bilgi teknolojisi, gıda mikrobiyolojisi ve gıda teknolojisinin metodolojik ve operasyonel bilgisine sahiptir. |
   4 |
|
   4 |
|
   4 |
|
   4 |
|
   4 |
|
   4 |
|
   5 |
Edinilen bilgi ve becerileri gıda mühendisliğinde yapılan araştırmalarda ve sanayii üretiminde karmaşık problemlerin çözümünde yeni fikirler geliştirmede kullanır. |
   6 |
Gıda muhendisliginin yontemsel ve operasyonel unsurlarını gıda üretim, proses, depolama, ambalajlama ve kalite kontrolünde kullanır. |
   6 |
|
   6 |
|
   6 |
|
   6 |
|
   6 |
|
   6 |
|
   6 |
|
   6 |
|
|
- Grup Çalş. / Ödevi
- Laboratuar
- Okuma
- Ödev
- Uygulama
- Yerinde Uygulama
|
- Ara Sınav
- Final Sınavı
- Rapor Sunma
- Ödev Değerlendirme
- Sözlü Değerlendirme
|
BECERİLER |
Bilişsel ve/veya uygulama becerileri olarak tanımlanmıştır.
|
   1 |
Muhendislik yontemlerini gıda proses ve operasyonlarının tasarımına uygular. |
   2 |
Yeni gıda ürünleri üretimi için yenilikçi prosesler geliştirir. |
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
   3 |
Gıda Muhendisligi alanında uygun analitik yöntemler ve modelleme tekniklerini seçer ve uygular. |
   4 |
Veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi kazanır. |
   5 |
Gıda sanayiinde modern teknolojilere yönelik edinimlerini uygular. |
   5 |
|
   5 |
|
   5 |
|
   5 |
|
   5 |
|
   5 |
|
   5 |
|
|
- Grup Çalş. / Ödevi
- Ödev
- Uygulama
- Yerinde Uygulama
|
|
KİŞİSEL VE MESLEKİ YETKİNLİKLER |
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği |
   1 |
Gıda Mühendisliği alanında profesyonel olarak çalışır. |
   2 |
Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlarda etkin çalışabilme becerisi kazanır. |
   3 |
Yazılı-sözlü iletişim ve data analizinde en son yeni teknikleri değerlendirir. |
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
|
|
|
Öğrenme Yetkinliği |
   1 |
Kimya, fizik, ekonomi, mühendislik mikrobiyolojisi, yöneticilik, beslenme ve toplum sağlığı gibi bir takım disiplinlere yönelik temel prensipleri ve teknikleri anlar. |
   2 |
Teorik ve uygulamalı olarak gıda sanayiinde çalışır. |
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
|
|
|
İletişim ve Sosyal Yetkinlik |
   1 |
Topluma ve çevreye karşı duyarlıdır. |
   2 |
Toplumla yakın çalışma içerisine girerek ilgili grupların davet edilmesi, fakülte öğretim üyeleri ve öğrenciler ile tanışmasının sağlanması ve güncel aktiviteleri üzerine görüşür. |
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
   2 |
|
|
- Laboratuar
- Ödev
- Uygulama
- Mesleki Faaliyet
|
- Ara Sınav
- Final Sınavı
- Rapor Sunma
|
Alana Özgü Yetkinlik |
   1 |
Gıdaların hammadde halinden tuketim aşamasına kadar süregelen üretim zincirinde yer alır. |
   2 |
İnsanlıgın yararına guvenli yuksek kaliteli katma degeri yuksek gıda maddelerinin tasarımında ,uretiminde ve dagıtımında yer alır. |
   3 |
Süt endüstrisi, konserve endüstrisi, makarna endüstrisi, yağ endüstrisi, meşrubat endüstrisi, şarap endüstrisi, farmasötik proses endüstrisi ve dondurulmuş gıdaların soğuk zinciri ve taşınmasında görev alır. |
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
   3 |
|
|
|
|