Türkçe

10110 GIDA TEKNOLOJİSİ -
DÜZEYİ: Önlisans , TYYÇ: 5. Düzey , EQF-LLL: 5. Düzey , QF-EHEA:Kısa Düzey

İlişki Düzeyi Sayısal İlişki Düzeyi Sözel İlişki Varlığı
Dersin Program Çıktıları İle Olan İlişkileri
Zorunlu Dersler
S.No Ders Adı Program Öğrenme Çıktıları
123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536T%
1 BESLENME İLKELERİ2532213222132002222222225532232455539251.11
2 GIDA KİMYASI2352111115233232521421003301222353338245.56
3 GIDA KODEKSİ VE STANDARTLARI1325222232332442202232224402420455329251.11
4 GIDA HİJYENİ VE SANİTASYONU22133113523334042242352244323223425510156.11
5 GENEL MİKROBİYOLOJİ55555555552335055355553355055523555415183.89
6 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ22422225353343335335343455323323533411966.11
7 GIDA ENDÜSTİSİNDE AMBALAJLAMA34444533440234044344443255345402444011966.11
8 MATEMATİK-I3233222223134303322222222211221222227642.22
9 MATEMATİK-II2222222222133332353232333232222522228848.89
10 ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ55245222220324342042533344224402543110457.78
11 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ1214331151211111114411221111111133336536.11
12 İSTATİSTİK3303333333000303303333003303330033307240.00
13 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I1111111111311101111111113311111111114122.78
14 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II1111111111111111101111113111120011113620.00
15 BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ-I0000150000021030000000111110050400002614.44
16 BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ-II0000150000011002050022111110001400002916.11
17 GENEL KİMYA3153311325232332523521333331312253119452.22
18 LABORATUVAR TEKNİKLERİ1131300005043414511510330100001031215832.22
19 GIDA İŞLEME İLKELERİ54224222233234233232433344223423333210357.22
20 GIDA KODEKSİ VE STANDARTLARI1325222232232332202232224402420455328949.44
21 GIDA ANALİZLERİ VE KATKI MADDELERİ33453525534554534554334443443434543314077.78
22 ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ5523311231333435433222034431440233229854.44
23 TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ55444544440034344045443355345503444012670.00
24 GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ5131512201111535222311015520000055017240.00
25 HAZIR YEMEK TEKNOLOJİSİ44544444444333533453455334343333343413474.44
26 SU ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ45544534433333444344554433333344445513876.67
27 SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ55444222443344034344443344023323544211865.56
28 GIDA ENDÜSTRİSİ MAKİNE VE EKİPMANLARI51054421421555452453335553405443545412971.67
29 GİRİŞİMCİLİK32234433434355443444445355434333344413273.33
30 İNGİLİZCE-I0000305000020500000000005000400000002413.33
31 İNGİLİZCE-II0000305002011210000000001005000000002111.67
32 MESLEKİ İNGİLİZCE-I3311425214000254502222215535332522229251.11
33 MESLEKİ İNGİLİZCE-II55555555550005055055550055055500555012569.44
34 TÜRK DİLİ-I1111111111131132111111224301331511135731.67
35 TÜRK DİLİ-II3322222222222343322232334442332522339552.78
36 YERİNDE UYGULAMA-I55543324335455544444455355533444444414781.67
37 YERİNDE UYGULAMA-II55543314343334234234314533311202323110558.33
38 YERİNDE UYGULAMA-III5455221525222004312422333332220243429653.33
İlişkili Ders Sayısı / 38343432343835353332352734343426353427343435343133373627323333233134343330--
İlişki Ağırlığı10910699107111958490951046590901168111110972103107100938886136125727910299499812411010477--
*Katkı Düzeyi (0-5): 0-Yok, 1- Çok Az, 2- Az, 3- Orta, 4- Yüksek, 5- Çok Yüksek
Bölüm Seçmeli Dersler
S.No Ders Adı Program Öğrenme Çıktıları
123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536T%
1 GIDA FORMULASYONLARI VE DUYUSAL ANALİZ0500500001130111110000202101111111003217.78
2 ÇEVRE KORUMA1111311111511331023112113411114221115932.78
3 ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ0000500000000505000000005520030300003318.33
4 GIDA İŞLETMELERİNDE MALİYET KONTROLÜ 1111231111123111111151211111111111114726.11
5 MEYVE SEBZE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ3234311213131121213331232321111153317441.11
6 BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ54434343540004045045440055045500444010558.33
İlişkili Ders Sayısı / 6454464444544364644444443664556455543--
İlişki Ağırlığı10139922877810895157139511101387518196891278131093--
*Katkı Düzeyi (0-5): 0-Yok, 1- Çok Az, 2- Az, 3- Orta, 4- Yüksek, 5- Çok Yüksek
EBS : İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi İstanbul Aydın Üniversitesi AKTS Bilgi Paketi AKTS Bilgi Paketi ECTS Information Package Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS/ECTS), Avrupa Yükseköğretim Alanı (Bologna Süreci) hedeflerini destekleyen iş yükü ve öğrenme çıktılarına dayalı öğrenci/öğrenme merkezli öğretme ve öğrenme yaklaşımı çerçevesinde yükseköğretimde uluslarası saydamlığı arttırmak ve öğrenci hareketliliği ile öğrencilerin yurtdışında gördükleri öğrenimleri kendi ülkelerinde tanınmasını kolaylaştırmak amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından 1989 yılında Erasmus Programı (günümüzde Yaşam Boyu Öğrenme Programı) kapsamında geliştirilmiş ve Avrupa ülkeleri tarafından yaygın olarak kabul görmüş bir kredi sistemidir. AKTS, aynı zamanda, yükseköğretim kurumlarına, öğretim programları ve ders içeriklerinin iş yüküne bağlı olarak kolay anlaşılabilir bir yapıda tasarlanması, uygulanması, gözden geçirilmesi, iyileştirilmesi ve bu sayede yükseköğretim programlarının kalitesinin geliştirilmesine ve kalite güvencesine önemli katkı sağlayan bir sistematik yaklaşım sunmaktadır. ETIS : İstanbul Aydın University Education & Training System Istanbul Aydin University ECTS Information Package ECTS Information Package European Credit Transfer and Accumulation System (ECTS) which was introduced by the European Council in 1989, within the framework of Erasmus, now part of the Life Long Learning Programme, is a student-centered credit system based on the student workload required to achieve the objectives of a programme specified in terms of learning outcomes and competences to be acquired. The implementation of ECTS has, since its introduction, has been found wide acceptance in the higher education systems across the European Countries and become a credit system and an indispensable tool supporting major aims of the Bologna Process and, thus, of European Higher Education Area as it makes teaching and learning in higher education more transparent across Europe and facilitates the recognition of all studies. The system allows for the transfer of learning experiences between different institutions, greater student mobility and more flexible routes to gain degrees. It also offers a systematic approach to curriculum design as well as quality assessment and improvement and, thus, quality assurance.