Türkçe

03080 GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI -
DÜZEYİ: Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey

İlişki Düzeyi Sayısal İlişki Düzeyi Sözel İlişki Varlığı
Dersin Program Çıktıları İle Olan İlişkileri
Zorunlu Dersler
S.No Ders Adı Program Öğrenme Çıktıları
1T%
1 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I1120.00
2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II1120.00
3 BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ-I000.00
4 GASTRONOMİYE GİRİŞ55100.00
5 MUTFAK KÜLTÜRÜ2240.00
6 TEMEL GIDA BİLGİSİ1120.00
7 KÜLTÜR TARİHİ1120.00
8 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ000.00
9 SANAT TARİHİ000.00
10 BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE SUNUM TEKNİKLERİ000.00
11 BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ VE GIDA KİMYASI2240.00
12 SOĞUK MUTFAK000.00
13 GIDA İŞLEME VE MUHAFAZA TEKNİKLERİ2240.00
14 UNLU MAMULLER VE TATLILAR1120.00
15 MUTFAK UYGULAMALARI-I2240.00
16 MUTFAK UYGULAMALARI-II2240.00
17 GIDA HİJYENİ VE GÜVENLİĞİ3360.00
18 GASTRONOMİ İÇİN MATEMATİK000.00
19 YEMEK SOSYOLOJİSİ000.00
20 GASTRONOMİ İÇİN İNGİLİZCE000.00
21 MENÜ PLANLAMA VE MALİYET KONTROL000.00
22 MUTFAK UYGULAMALARI-III2240.00
23 MUTFAK UYGULAMALARI-IV2240.00
24 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİ YÖNETİMİ3360.00
25 BİTİRME PROJESİ1120.00
26 DÜNYA MUTFAKLARI2240.00
27 TÜRK MUTFAĞI2240.00
28 GİRİŞİMCİLİK2240.00
29 MİTOLOJİ000.00
30 İNGİLİZCE-I000.00
31 İNGİLİZCE-II000.00
32 İŞLETMEYE GİRİŞ55100.00
33 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ2240.00
34 ÖRGÜTSEL DAVRANIŞA GİRİŞ2240.00
35 SOSYAL SORUMLULUK VE ETİK3360.00
36 TÜRK DİLİ-I000.00
37 TÜRK DİLİ-II000.00
38 YERİNDE UYGULAMA-I1120.00
39 YERİNDE UYGULAMA-II1120.00
40 YERİNDE UYGULAMA-III1120.00
İlişkili Ders Sayısı / 4026--
İlişki Ağırlığı52--
*Katkı Düzeyi (0-5): 0-Yok, 1- Çok Az, 2- Az, 3- Orta, 4- Yüksek, 5- Çok Yüksek
Bölüm Seçmeli Dersler
S.No Ders Adı Program Öğrenme Çıktıları
1T%
1 ENDÜSTRİYEL YEMEK ÜRETİMİ1120.00
2 ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER000.00
3 PASTACILIK VE ÇİKOLATA2240.00
4 BAHARAT VE SOSLAR1120.00
5 GASTRONOMİ VE TURİZM2240.00
6 DENİZ ÜRÜNLERİ000.00
7 BAKLAVA VE DİĞER ŞERBETLİ TATLILAR000.00
8 YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIĞI4480.00
9 İKRAM VE ETKİNLİK YÖNETİMİ3360.00
10 MENÜ PLANLAMA55100.00
11 VEJETERYAN VE DİYET MUTFAĞI2240.00
12 GIDA KALİTE VE GÜVENLİĞİ YÖNETİMİ55100.00
13 ÜRÜN GELİŞTİRME VE DUYUSAL ANALİZ2240.00
14 ARAŞTIRMA VE SUNUM TEKNİKLERİ000.00
15 GASTRONOMİ VE PAZARLAMA000.00
İlişkili Ders Sayısı / 1510--
İlişki Ağırlığı27--
*Katkı Düzeyi (0-5): 0-Yok, 1- Çok Az, 2- Az, 3- Orta, 4- Yüksek, 5- Çok Yüksek
Fakülte Seçmeli Dersler
S.No Ders Adı Program Öğrenme Çıktıları
1T%
1 KÜLTÜR VE SANATTA GÜNCEL EĞİLİMLER 2240.00
2 ESTETİK VE SANAT FELSEFESİ2240.00
3 ÇAĞDAŞ SANAT KURAMLARI2240.00
4 SANAT ESERLERİ ANALİZİ2240.00
5 YAPAY ZEKA VE DİJİTAL TEKNOLOJİLER000.00
6 TASARIM VE GÖRSEL KÜLTÜR2240.00
7 İSLAM VE DOĞU SANATLARI000.00
8 BATI SANATINDA ÖNCÜ EĞİLİMLER2240.00
9 GÖSTERGEBİLİM VE SANAT2240.00
10 TOPLUM BİLİM VE SANAT2240.00
İlişkili Ders Sayısı / 108--
İlişki Ağırlığı16--
*Katkı Düzeyi (0-5): 0-Yok, 1- Çok Az, 2- Az, 3- Orta, 4- Yüksek, 5- Çok Yüksek
Üniversite Seçmeli Dersler
S.No Ders Adı Program Öğrenme Çıktıları
1T%
1 KADIN VE EGZERSİZ000.00
2 SİBER GÜVENLİK000.00
3 AKRAN REHBERLİĞİ000.00
4 RİTİM DANS VE ORFF EĞİTİMİ000.00
5 BİLGİSAYAR OYUNU İLE EĞİTİM000.00
6 ÇOKLU ORTAM TASARİMİ VE ÜRETİMİ000.00
7 ÖĞRETİM TASARİMİ000.00
8 ÖĞRETİMDE TEKNOLOJİK UYGULAMALAR000.00
9 FOTOĞRAFA GİRİŞ000.00
10 KİŞİLERARASI İLETİŞİM000.00
11 İNSAN HAKLARI (AİHM VE İÇTİHATLARI)000.00
12 TÜKETİCİ HUKUKU000.00
13 KARİYER PLANLAMA000.00
14 FİNANSAL OKURYAZARLIK000.00
15 AVRUPA SARAY BAHÇELERİ000.00
16 TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI000.00
17 SOSYOLOJİ000.00
18 BARIŞ ÇALIŞMALARINDA ÇAĞDAŞ YAKLAŞIMLAR000.00
19 DİJİTAL HABERCİLİK000.00
İlişkili Ders Sayısı / 190--
İlişki Ağırlığı0--
*Katkı Düzeyi (0-5): 0-Yok, 1- Çok Az, 2- Az, 3- Orta, 4- Yüksek, 5- Çok Yüksek
EBS : İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi İstanbul Aydın Üniversitesi AKTS Bilgi Paketi AKTS Bilgi Paketi ECTS Information Package Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS/ECTS), Avrupa Yükseköğretim Alanı (Bologna Süreci) hedeflerini destekleyen iş yükü ve öğrenme çıktılarına dayalı öğrenci/öğrenme merkezli öğretme ve öğrenme yaklaşımı çerçevesinde yükseköğretimde uluslarası saydamlığı arttırmak ve öğrenci hareketliliği ile öğrencilerin yurtdışında gördükleri öğrenimleri kendi ülkelerinde tanınmasını kolaylaştırmak amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından 1989 yılında Erasmus Programı (günümüzde Yaşam Boyu Öğrenme Programı) kapsamında geliştirilmiş ve Avrupa ülkeleri tarafından yaygın olarak kabul görmüş bir kredi sistemidir. AKTS, aynı zamanda, yükseköğretim kurumlarına, öğretim programları ve ders içeriklerinin iş yüküne bağlı olarak kolay anlaşılabilir bir yapıda tasarlanması, uygulanması, gözden geçirilmesi, iyileştirilmesi ve bu sayede yükseköğretim programlarının kalitesinin geliştirilmesine ve kalite güvencesine önemli katkı sağlayan bir sistematik yaklaşım sunmaktadır. ETIS : İstanbul Aydın University Education & Training System Istanbul Aydin University ECTS Information Package ECTS Information Package European Credit Transfer and Accumulation System (ECTS) which was introduced by the European Council in 1989, within the framework of Erasmus, now part of the Life Long Learning Programme, is a student-centered credit system based on the student workload required to achieve the objectives of a programme specified in terms of learning outcomes and competences to be acquired. The implementation of ECTS has, since its introduction, has been found wide acceptance in the higher education systems across the European Countries and become a credit system and an indispensable tool supporting major aims of the Bologna Process and, thus, of European Higher Education Area as it makes teaching and learning in higher education more transparent across Europe and facilitates the recognition of all studies. The system allows for the transfer of learning experiences between different institutions, greater student mobility and more flexible routes to gain degrees. It also offers a systematic approach to curriculum design as well as quality assessment and improvement and, thus, quality assurance.