Türkçe

10475-GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ-
DÜZEYİ: Önlisans , TYYÇ: 5. Düzey , EQF-LLL: 5. Düzey , QF-EHEA:Kısa Düzey
DERS PLANI
Her hangi bir dersin amaç, öğrenme çıktıları, içerik, değerlendirme ve iş yükü AKTS gibi detay bilgilerini görmek için dersin isminin üzerine tıklamanız yeterlidir.

1. Sınıf Güz ( Birinci ) Dönemi Dersleri
ID Kodu Ders Adı Dersin Türü Süresi (T+U) Kredisi AKTS Kredisi
12489 AGK105 GENEL KİMYA Zorunlu 2 + 0 2.0 3.0
12490 ALT103 LABORATUVAR TEKNİKLERİ Zorunlu 2 + 2 3.0 5.0
12504 AMB105 GENEL MİKROBİYOLOJİ Zorunlu 2 + 2 3.0 5.0
9356 AMT101 MATEMATİK-I Zorunlu 2 + 0 2.0 3.0
11066 ASG108 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Zorunlu 2 + 0 2.0 2.0
1029 ATA101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu 2 + 0 2.0 2.0
88729 BIL121 BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ-I Zorunlu 2 + 0 2.0 2.0
88739 ING121 İNGİLİZCE-I Zorunlu 2 + 0 2.0 4.0
8827 SSE101 SOSYAL SORUMLULUK VE ETİK Zorunlu 0 + 2 1.0 2.0
1010 TUR101 TÜRK DİLİ-I Zorunlu 2 + 0 2.0 2.0
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):30 AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :0 AKTS Kredi Toplamı :30

1. Sınıf Bahar ( İkinci ) Dönemi Dersleri
ID Kodu Ders Adı Dersin Türü Süresi (T+U) Kredisi AKTS Kredisi
12436 ABI108 BESLENME İLKELERİ Zorunlu 2 + 0 2.0 2.0
12074 AGK106 GIDA KİMYASI Zorunlu 2 + 2 3.0 4.0
12075 AMB106 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ Zorunlu 2 + 2 3.0 5.0
9415 AMT102 MATEMATİK-II Zorunlu 2 + 0 2.0 3.0
1039 ATA102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Zorunlu 2 + 0 2.0 2.0
88730 BIL122 BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ-II Zorunlu 2 + 0 2.0 2.0
12076 GKK114 MEYVE SEBZE ÜRÜNLERİNDE KALİTE Zorunlu 2 + 0 2.0 2.0
88740 ING122 İNGİLİZCE-II Zorunlu 2 + 0 2.0 4.0
2116 TUR102 TÜRK DİLİ-II Zorunlu 2 + 0 2.0 2.0
9062 YUM102 YERİNDE UYGULAMA-I Zorunlu 0 + 0 0.0 4.0
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):30 AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :0 AKTS Kredi Toplamı :30

2. Sınıf Güz ( Üçüncü ) Dönemi Dersleri
ID Kodu Ders Adı Dersin Türü Süresi (T+U) Kredisi AKTS Kredisi
12471 AGK201 GIDA KODEKSİ VE STANDARTLARI Zorunlu 1 + 0 1.0 2.0
12470 AGS203 GIDA HİJYENİ VE SANİTASYONU Zorunlu 2 + 0 2.0 3.0
12485 GKK211 MEYVE SEBZE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ Zorunlu 2 + 2 3.0 4.0
12486 GKK223 SÜT VE ÜRÜNLERİNDE KALİTE Zorunlu 2 + 0 2.0 4.0
12510 GKK225 ET VE ÜRÜNLERİNDE KALİTE Zorunlu 2 + 0 2.0 4.0
1019 ING201 MESLEKİ İNGİLİZCE-I Zorunlu 3 + 0 3.0 3.0
10369 YUM201 YERİNDE UYGULAMA-II Zorunlu 0 + 0 0.0 4.0
  Detay
SEÇMELİ DERS MODÜLÜ Seçmeli -  - - 6
0001 BLMSEC Bölüm Seçmeli - + - - -
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):24 AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :6 AKTS Kredi Toplamı :30

2. Sınıf Bahar ( Dördüncü ) Dönemi Dersleri
ID Kodu Ders Adı Dersin Türü Süresi (T+U) Kredisi AKTS Kredisi
12468 AGA204 GIDA ANALİZLERİ VE KATKI MADDELERİ Zorunlu 1 + 2 2.0 4.0
12469 AOG202 ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 + 0 2.0 3.0
12472 GKK214 SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ Zorunlu 1 + 2 2.0 4.0
12511 GKK216 ET VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ Zorunlu 1 + 2 2.0 4.0
12512 GKK218 TAHIL VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ Zorunlu 1 + 2 2.0 4.0
10376 GRI201 GİRİŞİMCİLİK Zorunlu 2 + 0 2.0 2.0
1027 ING202 MESLEKİ İNGİLİZCE-II Zorunlu 3 + 0 3.0 3.0
10375 YUM202 YERİNDE UYGULAMA-III Zorunlu 0 + 0 0.0 4.0
  Detay
SEÇMELİ DERS MODÜLÜ Seçmeli -  - - 2
0001 BLMSEC Bölüm Seçmeli - + - - -
AKTS Kredi Toplamı (Zorunlu):28 AKTS Kredi Toplamı (Seçmeli) :2 AKTS Kredi Toplamı :30
EBS : İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi İstanbul Aydın Üniversitesi AKTS Bilgi Paketi AKTS Bilgi Paketi ECTS Information Package Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS/ECTS), Avrupa Yükseköğretim Alanı (Bologna Süreci) hedeflerini destekleyen iş yükü ve öğrenme çıktılarına dayalı öğrenci/öğrenme merkezli öğretme ve öğrenme yaklaşımı çerçevesinde yükseköğretimde uluslarası saydamlığı arttırmak ve öğrenci hareketliliği ile öğrencilerin yurtdışında gördükleri öğrenimleri kendi ülkelerinde tanınmasını kolaylaştırmak amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından 1989 yılında Erasmus Programı (günümüzde Yaşam Boyu Öğrenme Programı) kapsamında geliştirilmiş ve Avrupa ülkeleri tarafından yaygın olarak kabul görmüş bir kredi sistemidir. AKTS, aynı zamanda, yükseköğretim kurumlarına, öğretim programları ve ders içeriklerinin iş yüküne bağlı olarak kolay anlaşılabilir bir yapıda tasarlanması, uygulanması, gözden geçirilmesi, iyileştirilmesi ve bu sayede yükseköğretim programlarının kalitesinin geliştirilmesine ve kalite güvencesine önemli katkı sağlayan bir sistematik yaklaşım sunmaktadır. ETIS : İstanbul Aydın University Education & Training System Istanbul Aydin University ECTS Information Package ECTS Information Package European Credit Transfer and Accumulation System (ECTS) which was introduced by the European Council in 1989, within the framework of Erasmus, now part of the Life Long Learning Programme, is a student-centered credit system based on the student workload required to achieve the objectives of a programme specified in terms of learning outcomes and competences to be acquired. The implementation of ECTS has, since its introduction, has been found wide acceptance in the higher education systems across the European Countries and become a credit system and an indispensable tool supporting major aims of the Bologna Process and, thus, of European Higher Education Area as it makes teaching and learning in higher education more transparent across Europe and facilitates the recognition of all studies. The system allows for the transfer of learning experiences between different institutions, greater student mobility and more flexible routes to gain degrees. It also offers a systematic approach to curriculum design as well as quality assessment and improvement and, thus, quality assurance.