|
|
16560 TIBBİ MİKROBİYOLOJİ - Yüksek Lisans Sonrası Program |
DÜZEYİ: Doktora , TYYÇ: 8. Düzey , EQF-LLL: 8. Düzey , QF-EHEA: 3. Düzey |
Programın yukarıda belirtilen amaç ve hedefleri doğrultusunda programı başarı ile tamamlayan öğrenci aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve yetkinlikleri gösterir.
|
PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI |
BİLGİ |
Kuramsal ve/veya olgusal bilgi sınıflandırmasına göre düzenlenmiştir. |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Uluslar arası platformlarda kabul gören standartta kaliteli bir mikrobiyoloji eğitimi almış, bilim ufku genişlemiş ve mikrobiyoloji ile ilişkili bir çok sektörde tercih edilen, mikrobiyoloji konusunda yetkinleşmiş bir insan olmak |
%98.75 |
1 |
|
%98.75 |
1 |
|
%98.75 |
1 |
|
%98.75 |
1 |
|
%98.75 |
1 |
|
%98.75 |
1 |
|
%98.75 |
1 |
|
%98.75 |
1 |
|
%98.75 |
1 |
|
%98.75 |
1 |
|
%0 |
1 |
|
%0 |
1 |
|
%0 |
1 |
|
%0 |
1 |
|
%0 |
1 |
|
%0 |
1 |
|
%0 |
1 |
|
%0 |
1 |
|
%0 |
1 |
|
%0 |
|
BECERİLER |
Bilişsel ve/veya uygulama becerileri olarak tanımlanmıştır. |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Laboratuar çalışmaları ile teknik becerilerin kazanılmış olması, bilgiye ulaşabilme, araştırma yapabilme, deney planlayabilme, problem çözebilme, deney sonuçlarını yorumlayabilme, sunum yapabilme, mikrobiyoloji ile ilgili konularda strateji geliştirebilme becerilerinin kazanılmış olması |
%98.75 |
1 |
|
%98.75 |
1 |
|
%98.75 |
1 |
|
%98.75 |
1 |
|
%98.75 |
1 |
|
%98.75 |
1 |
|
%98.75 |
1 |
|
%98.75 |
1 |
|
%98.75 |
1 |
|
%98.75 |
2 |
Enfeksiyon etkenlerini izole eder |
%99.00 |
3 |
Enfeksiyon etkenlerini tanımlama basamaklarını gerçekleştirir |
%99.00 |
3 |
|
%99.00 |
3 |
|
%99.00 |
3 |
|
%99.00 |
3 |
|
%99.00 |
3 |
|
%99.00 |
3 |
|
%99.00 |
3 |
|
%99.00 |
3 |
|
%99.00 |
|
KİŞİSEL VE MESLEKİ YETKİNLİKLER |
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Genel bakteriyoloji, viroloji, parazitoloji, mikoloji ve immünoloji gibi mikrobiyolojinin temel alanlarında bilgi sahibi olunması |
%99.00 |
2 |
Genel bakteriyoloji, viroloji, parazitoloji, mikoloji ve immünoloji alanlarında kullanılan laboratuvar yöntemlerinin teorik ve pratik düzeyde bilinmesi ve uygulanması |
%99.00 |
3 |
Mikrobiyoloji bilim alanında gerçekleşen son gelişmelerin farkında olunması |
%99.00 |
4 |
Mikrobiyoloji bilim alanında etik değer ve sorunların farkında olunması |
%98.75 |
4 |
|
%98.75 |
4 |
|
%98.75 |
4 |
|
%98.75 |
4 |
|
%98.75 |
4 |
|
%98.75 |
4 |
|
%98.75 |
|
Öğrenme Yetkinliği |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Mikrobiyoloji bilim alanında yayınlanmış araştırmalar konusunda eleştirel değerlendirme yapabilme becerisi kazanılması |
%99.00 |
2 |
Ortak bilimsel projelerde grup çalışması deneyimi edinilmesi |
%99.00 |
3 |
Mikrobiyoloji alanında yapılan bir araştırmanın yazılı, sözlü ve görsel olarak sunulabilmesi ve yayına hazırlanabilmesi yetkinliğinin kazanılması |
%98.75 |
3 |
|
%98.75 |
3 |
|
%98.75 |
3 |
|
%98.75 |
3 |
|
%98.75 |
3 |
|
%98.75 |
3 |
|
%98.75 |
3 |
|
%98.75 |
|
İletişim ve Sosyal Yetkinlik |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Araştırma ve kariyer etiğinin kazanılmış olması |
%99.00 |
1 |
|
%99.00 |
1 |
|
%99.00 |
1 |
|
%99.00 |
1 |
|
%99.00 |
1 |
|
%99.00 |
1 |
|
%99.00 |
1 |
|
%99.00 |
1 |
|
%99.00 |
1 |
|
%99.00 |
|
Alana Özgü Yetkinlik |
Başarı Yüzdesi |
1 |
Üzerinde çalışma yapılan (tez çalışması) spesifik konularda bilgilerin derinleştirilmiş olması |
%99.00 |
2 |
Bilgiye ulaşabilme konusunda bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanmayı öğrenmiş olması |
%99.00 |
2 |
|
%99.00 |
2 |
|
%99.00 |
2 |
|
%99.00 |
2 |
|
%99.00 |
2 |
|
%99.00 |
2 |
|
%99.00 |
2 |
|
%99.00 |
2 |
|
%99.00 |
|
|