English

FACULTY OF ENGINEERING-INDUSTRIAL ENGINEERING (IN ENGLISH)

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
ISTANBUL AYDIN UNIVERSITY
FACULTY OF ENGINEERING-INDUSTRIAL ENGINEERING (IN ENGLISH)
SINIF: 1 - DÖNEM: 1
Ders KoduDers AdıDTTPKECTSH.S.İçerik TRİçerik ING
ENG119PROFESSIONAL ENGLISH-I
PROFESSIONAL ENGLISH-I
Z202.02.02How to gain information effectively, how to develop strategies for an easy and effective information gathering. Techniques for improving memory for better studying or test-taking strategies. Providing the appropriate context for improving academic language skills, this course covers the frequently used language structures and functions of professional English used in various fields.
INE193INTRODUCTION TO INDUSTRIAL ENGINEERING
INTRODUCTION TO INDUSTRIAL ENGINEERING
Z202.03.02Sanayide organizasyon ve yönetim kavramları tanıtılır.Introduce Industrial Engineering courses and their applications.
MAT145CALCULUS-I
CALCULUS-I
Z404.07.04Temel kavramlar, kümeler, sayı kümeleri, tümevarım, dik koordinat sistemi, bağıntı, ters bağıntı, fonksiyonlar ve çeşitleri, özel tanımlı fonksiyonlar, trigonometrik ve ters trigonometrik, üstel ve logaritma fonksiyonları, tek değişkenli fonksiyonların limiti, limitin özellikleri, tek değişkenli fonksiyonların sürekliliği, süreklilik özellikleri, sonsuz da limit, tek değişkenli fonksiyonların türevi, türevin geometrik ve fiziksel anlamı, türev alma kuralları, türevle ilgili teoremler, zincir kuralı, trigonometrik, üstel ve logaritma fonksiyonlarının türevleri, özel tanımlı fonksiyonların türevleri, parametrik ve kapalı fonksiyonların türevleri, yüksek mertebeden türevler, Rolle, Ortalama Değer ve Cauchy Teoremleri, L’Hospital Kuralı, belirsizlik halleri, Newton Yöntemi, türevin uygulamaları, birinci türev testi, ekstremum değerleri, konkavlık ve ikinci türev testi, asimptotlar ve eğri çizimleri, uygulamalı optimizasyon problemleri, konikler, kuadratik denklemler, kutupsal koordinatlar.Basic notions of mathematical analysis, sets and number sets, induction, rectangular coordinate system, relation, inverse relation, functions, types of functions, special defined functions, trigonometric and inverse trigonometric, exponential and logarithmic functions, limits of single-valued functions, properties of limits, continuity of single-valued functions, properties of continuous functions, limits at infinity, derivative of single-valued functions, geometric and physical meaning of the derivative, theorems on derivatives, rules of derivative, chain rule, derivatives of trigonometric and inverse trigonometric, exponential, logarithmic and special defined functions, higher order derivatives, Rolle’s Theorem, Mean Value Theorem, Cauchy’s Theorem, L’Hospital ‘s Rule, indeterminate forms, Newton’s Method, applications of derivative, the first derivative test, extreme values, concavity, the second derivative test, asymptotes, curve sketching, applied optimization problems, conic sections and quadratic equations, polar coordinates
MAT163LINEAR ALGEBRA
LINEAR ALGEBRA
Z223.05.04Matrisler, matris cebiri, özel matris türleri, temel satır ve iki nokta üst üste işlemleri, basamak formu, matrisin derecesi, temel matrisler, tersler, eşdeğer matrisler, determinantlar, determinantların özellikleri, bir matrisin kofaktörü ve eki, ters matrisin türetilmesi, doğrusal denklem sistemleri, doğrusal denklem sistemlerinin çözümleri, Cramer yöntemi, Gauss yok etme yöntemi, vektör uzayları, altuzaylar, doğrusal bağımsızlık, tabanlar ve boyut, koordinatlar, temel değişimi, iç çarpım uzayları, standart iç çarpım, ortogonal altuzaylar, ortogonal tümleyen bir altuzay, iç çarpım, iç çarpım uzayları, dik taban, dik matrisler, Gram-Schmidt dikleştirme yöntemleri, doğrusal dönüşümler, doğrusal dönüşümlerin matris gösterimleri, öz değerler, öz vektörler, köşegenleştirme, Cayley-Hamilton Teoremi, ikinci dereceden formlar, Hermitian formlar , sayısal uygulamalar.Matrices, matrix algebra, special types of matrices, elementary row and colon operations, echelon form, rank of a matrix, elementary matrices, inverses, equivalent matrices, determinants, properties of determinants, cofactor and adjoint of a matrix, derivation of inverse matrix, systems of linear equations, solutions of systems of linear equations, Cramer's method, Gauss’s elimination method, vector spaces, subspaces, linear independence, bases and dimension, coordinates, change of basis, inner product spaces, standard inner product, orthogonal subspaces, orthogonal complement of a subspace, inner product, inner product spaces, orthogonal basis, orthogonal matrices, Gram-Schmidt orthogonalization methods, linear transformations, matrix representations of linear transformations, eigen values, eigen vectors, diagonalization, Cayley-Hamilton’s Theorem, quadratic forms, Hermitian forms, numerical applications.
MEN113COMPUTER AIDED TECHNICAL DRAWING-I
COMPUTER AIDED TECHNICAL DRAWING-I
Z223.05.04Bilgisayar Destekli Teknik Resim-I dersi 88380 ID no ve MEN113 kodu ile Endüstri Mühendisliği 1. sınıf Güz dönemi zorunlu (%100 İngilizce) 3.0 kredi ve 5.0 AKTS ile 2 saat Teorik ve 2 saat Uygulamadan oluşan bir derstir. Ders işleme, ölçme ve değerlendirme yöntemleri üzerine oryantasyonu takiben, Autocad Programını kullanarak; 2 Boyutlu Çizim Teknikleri, 3 Boyutlu Objelerin Teknik Resim Standartlarına uygun 2 Boyutlu izdüşümleri ve son aşamada ise profesyonel teknik resimlerin okunması ve oluşturulmasına yönelik bilgi ve becerilerin aktarılmasını içermektedir.COMPUTER AIDED TECHNICAL DRAWING-I course with ID no of 88380 and code of MEN113 is a 1st year Fall semester compulsory course in Industrial Engineering (100% English) with a credit of 3.0 and ECTS of 5.0, consisting of 2 hours Theoretical and 2 hours Practical. Following the orientation on the course processing, measurement and evaluation methods, using Autocad Program; 2-Dimensional Drawing Techniques, 2-Dimensional projections of 3-Dimensional Objects in accordance with Technical Drawing Standards, and in the last stage, it includes the transfer of knowledge and skills to read and create professional technical drawings.
PHY103PHYSICS-I
PHYSICS-I
Z223.06.04Fizik ve ölçme, vektörler, bir ve iki boyutu hareketler, hareket kanunları, çembersel hareket ve dinamik yasalarının uygulamaları, iş ve enerji, enerjinin korunumu, lineer momentum ve çarpışma, dönme hareketi, açısal momentum, denge, evrensel gravitasyon.Physics and measurements. Vectors; motion in one and two dimensions; the laws of motion; circular motion and other applications of Newton's Laws; work and energy; conservation of energy; linear momentum and collisions; rotational motion; angular momentum; equilibrium; gravitation.
TLL101TURKISH LANGUAGE-I
TURKISH LANGUAGE-I
Z202.02.02Bildirim, Dil ve Dilin Özellikleri; Dil-Düşünce İlişkisi; Dilin Gücü; Ana Dili-Yerel Dil-Millet Dili-Devlet Dili- Eğitim Dili-Kültür Dili- Uluslar arası Dil; Dil-Kültür İlişkisi; Medeniyet; Dilekçe Yazımı; Dil Aileleri-Dil Grupları -Türkçenin Dünya Dilleri Arasındaki Yeri; Türk Dilinin Tarihî Dönemleri ve Gelişmesi; Dil Bilgisi ve Bölümleri; Sözcük Çeşitleri-Kök-Ek; Cümle ve Cümlenin Öğeleri; Yazım Kuralları ve Uygulaması; Noktalama İşaretleri ve Kullanımıyla İlgili UygulamalarDefinition and characteristics of language. Relationship between language and thought. Relationship between language and culture. Concepts of mother language, cultural language, international language. Writing a letter of application. Languages of the world. The place of the Turkish Language among world's languages. Historical development of Turkish language. Phonological, morphological, semantic and syntactic structure of Turkish Language. Types of clauses. Spelling rules. Punctuation marks.
SINIF: 1 - DÖNEM: 2
Ders KoduDers AdıDTTPKECTSH.S.İçerik TRİçerik ING
CHE107GENERAL CHEMISTRY
GENERAL CHEMISTRY
Z223.05.04Maddenin özellikleri ve ölçümü. Atomlar ve atom kuramı. Kimyasal bileşikler. Kimyasal tepkimeler. Gazların özellikleri ve gaz kanunları. Termokimya, Periyodik çizelge ve bazı atom özellikleri, Kimyasal bağlar I; temel kavramlar. Kimyasal bağlar II; bağ kuramları. Sıvılar, katılar ve moleküller arası kuvvetler.Matter-its properties and measurements. Atoms and the atomic theory. Chemical compounds. Chemical reactions. Gases and gas theories. Thermochemistry. The periodic table and some atomic properties. Chemical bonding I; basic concepts. Chemical bonding II; bonding theories. Liquid,solid and intermolecular forces.
ENG118PROFESSIONAL ENGLISH-II
PROFESSIONAL ENGLISH-II
Z202.02.02Nasıl etkin öğrenilir, kolay ve etkili öğrenme için nasıl stratejiler geliştirilir. Daha iyi eğitim ya da sınav stratejileri için geliştirilmiş bellek teknikleri. Dersin içeriği, akademik dil becerilerini öğretmek için, mesleğin çeşitli alanlarında ve onların çalışmaları ile ilgili sıklıkla kullanılan Mesleki İngilizce'nin dil yapılarını ve fonksiyonlarını kapsayan uygun bir ortamı kapsamaktadır.How to learn effectively, how to develop strategies for easy and effective learning. Techniques for improved memory to better studying or test-taking strategies. The content of the course, which provides an appropriate context to teach academic language skills, covers professional English various fields of profession frequently used language structures and functions relevant to their studies.
MAT146CALCULUS-II
CALCULUS-II
Z404.07.04Alan kavramı, sonlu toplam ile hesaplama, sigma gösterimi, sonlu toplam limiti,belirli integral. Analizin ve İntegral Hesabının Temel Teoremleri, kismi integrasyon ve değişken değiştirme yöntemleri, sayısal integral yöntemleri,hiperbolik ve ters hiperbolik fonksiyonlar, integral alma teknikleri, alan, yay uzunluğu,dönel yüzeyin alanı ve hacim hesapları,moment ve ağırlık merkezinin bulunması, Pappus teoremleri, kutupsal koordinatlarda alan ve yay uzunluğu, has olmayan integraller, diziler, sonsuz seriler, geometrik seriler, harmonik ve alterne seriler için yakınsaklık testleri, mutlak yakınsaklık ve şartlı yakınsaklık, kuvvet serilerinin türevi ve integrasyonu, kuvvet serilerinin yakınsaklığı Taylor ve Maclaurin Serileri, Fourier Serileri. Vektörler, skaler ve vektörel çarpım, uzayda doğru ve düzlem denklemleri, silindirler ve kuadrik yüzeyler,vektör değerli fonksiyonların limiti, sürekliliği ve integrali.Concept of area, estimating with finite sums, sigma notation and limits of finite sums, definite integral, The Fundamental Theorems of Calculus and Integral,integration by parts,substitution rule, indefinite integrals, numerical integration , hyperbolic and inverse hyperbolic functions, techniques of integration, area, lengths of plane curves, volumes of a solid of revolution, areas of surfaces of revolution, moments and centers of mass, moments of inertia, Pappus theorems, areas and lengths in polar coordinates. improper integrals, sequences, infinite series, tests of convergence for arithmetic,geometric,harmonic, alternating series ,absolutly convergent, conditionaly convergent,derivation and interal of power series,convergence of power series, Taylor and Maclaurin Series, Fourier Series,vectors, dot Product, cross product, lines and planes in space, cylinders and quadric surfaces, vector-valued functions, limits and continuity and integrals of vector-valued functions.
MEN118COMPUTER AIDED TECHNICAL DRAWING-II
COMPUTER AIDED TECHNICAL DRAWING-II
Z223.05.04
PHY104PHYSICS-II
PHYSICS-II
Z223.06.04Elektrik ve Manyetizma Konuları: Elektrik yük ve madde, Coulomb yasası, elektrik alan, yüklü taneciklerin elektrik alanda hareketleri. Gauss's yasası, elektrik akı ve Gauss yasası, Gauss yasasının uygulamaları. Elektrik potansiyel, elektrik potansiyel enerji. Nokta yüklerin ve yük dağılımlarının elektrik alanları. Kondansatörler ve dielektrik. Kondansatörlerde depo edilen enerji. Akım ve direnç, elektrik güç ve ilgili kavramlar. Doğru akım devreleri, electromotiv kuvvet, Kirchhoff kuralları ve uygulamalar. Manyetik alan, tanımı ve özellikleri, manyetik alanın yüklere ve akımlara etki ettiği kuvvetler, manyetik alanın uygulamaları. Manyetik alanın kaynağı, Biot-Sawart ve amper yasaları. Faraday yasası, Lenz yasası, indüklenmiş elektrik alan, üreteçler motorlar. İndüksüyon, ikili ve kendine indüksüyon, RL devreleri, manyetik alanda enerji.Topics in Electricity and Magnetism: Electric charges and matter, Coulomb's law, electric fields, electric field calculations, motion of a charged particle in electric field. Gauss's law, electric flux and Gauss's law, applications of Gauss's law. Electric potential and electric potential difference, electric potential energy, electric potential due to point charges and charge distributions. Capacitance and dielectrics, definition and calculations of capacitances, energy stored in capacitors, capacitors with dielectrics. Current and resistance, electric current, resistance, electrical conduction. Direct-current circuits, electromotive force, Kirchhoff's rules, applications. Magnetic fields, definition and properties of Magnetic fields. Magnetic forces on charges and currents, applications of magnetic fields. Sources of magnetic fields, the Biot-Sawart Law, Ampere's law. Faraday's law, Lenz's law, induced electric fields, generators and motors. Inductance, mutual and self inductance, RL circuits, energy in magnetic fields.
SEN118COMPUTER PROGRAMMING
COMPUTER PROGRAMMING
Z223.03.04Bu derste, programlama dilinin yapıları, algoritmik problemlerin çözümü ve C'deki temel veri yapıları öğretilmektedir. Bu ders uygulamalı laboratuvar oturumları tarafından desteklenmektedir.basic concepts of programming and aims to explain the students basic programming techniques.
TLL102TURKISH LANGUAGE-II
TURKISH LANGUAGE-II
Z202.02.02Cümle Çeşitleri; Anlatım Bozuklukları; Paragraf; Anlatım Biçimleri; Yazılı Anlatım Türleri; Sözlü Anlatım Türleri; Yazım Kuralları ve Noktalama İşaretlericlause types, narrative errors, proverb and idioms, syntactic errors, subordinative errors, paragraph, narrative types, oral narratives, punctuation marks, speling rules
SINIF: 2 - DÖNEM: 1
Ders KoduDers AdıDTTPKECTSH.S.İçerik TRİçerik ING
ATA103PRINCIPLES OF ATATURK AND THE HISTORY OF REVOLUTIONS-I
PRINCIPLES OF ATATURK AND THE HISTORY OF REVOLUTIONS-I
Z202.02.02Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son Döneminde Fikir Hareketleri, Trablusgarp Savaşı, Balkan Savaşları, Birinci Dünya Savaşı, Mondros Mütarekesi ve İşgaller, Milli Mücadele Hareketinin Doğuşu ve Milli Teşkilatlar, Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun' a Çıkışı ve Anadolu'daki durum, Amasya Genelgesi, Ulusal Kongreler, Mîsak-ı Milli'nin İlanı, Büyük Millet Meclisi'nin Açılması, Kurtuluş Savaşı, Mudanya Mütarekesi, Lozan Barış Antlaşması.Introduction, Fall of the Ottoman Empire, Tanzimat and Islahat Eras, Tripoli and Balkan Wars, World War I, The Armistice of Moudros, the Occupation of Anatolia and the National Reactions, The Birth of the Turkish Revolution, Turkish War of Independence, The Armistice of Mudanya, The Treaty of Lausanne.
INE213INTRODUCTION TO MATHEMATICAL OPTIMIZATION
INTRODUCTION TO MATHEMATICAL OPTIMIZATION
Z425.05.06Endüstri Mühendisliğindeki optimizasyon problemleri ve klasik optimizasyon teknikleri, doğrusal problemler, simpleks ve simpleks temelli çözüm teknikleri.Optimization problems in Industrial Engineering and classic optimization techniques, linear problems, simplex and simplex solution-based techniques.
INE215INTRODUCTION TO ECONOMICS
INTRODUCTION TO ECONOMICS
Z303.04.03Dersin içeriğini ekonominin genel olarak ele alınması ve ardından mikro ve makro ekonomik analizin daha detaylı ele alınması ve öğrencilere ekonomik düşünme alışkanlığının verilmesi konuları oluşturur.Cover topics on basic principles of economics, how markets work, markets and welfare, the economics of the public sector, firm behavior and organization of the industry, the factors market and consumer choice.
MAT249DIFFERENTIAL EQUATIONS
DIFFERENTIAL EQUATIONS
Z404.05.04Differential Equations, The Definition and Classification, Order and Degree of Differential Equations, Solutions of Differential Equations: The Integral Curve, İmplicit-Explicit Solution, Particular Solution, The General Solution, Singular Solution, İnitial Value Problem. Derivation of Differential Equations. First Order Differantial equations: Separable Differential Equations, Variables that can be converted Separable Differential Equations Differential Equations, Homogeneous Functions, Homogeneous Differential Equations, Becomes homogeneous differential equations that can be converted. Linear Equations, Method of Integrating Factors, Method of Variation Parameters, Bernoulli Equations, Exact Equations and Integrating Factors , Exact Equtions, The Method of İntegrating Factors Based on a Single Variable, Riccati Equations. First Order Higher Degree Differential Equations: Clairaut and Lagrange's Equations. Higher Order Linear Equations: Homogeneous Equations with Constant Coefficients, Characteristic Equation, Fundamental Solutions of Linear Homogeneous Equations, Linear independence and Wronskian Determinant, Complex Roots of The Characteristic Equation, Real Valued Solutions, Repeated Roots, Reduction of Order. Nonhomogeneous Equations Method of Undetermined Coefficients, Method of Variation Parameters. Euler Differential Equation with Variable Coefficients. The Laplace Transform: The Laplace Transform, Definition of Laplace Transform. The Inverse Laplace Transform, Definition of Inverse Laplace Transform. Solution of Initial Value Problems with the help of the Laplace Transformation.
MAT251NUMERICAL METHODS
NUMERICAL METHODS
Z223.04.04Ders (katalog) içeriği Bu ders Yuvarlama Hataları ve Bilgisayar Aritmetiğini kapsar: İkili Makine Sayıları, Ondalık Makine Sayıları, Yakınsama Oranı, İkiye Bölme Yöntemi; Sabit Nokta İterasyonu Newton Yöntemi; Sekant Yöntemi, Yanlış Konum Yöntemi; İteratif Yöntemlerde Hata Analizi; Hızlandırılmış Yakınsama, İnterpolasyon ve Lagrange Polinomu, Veri Yaklaşımı ve Neville Yöntemi, Bölünmüş Farklar: İleri, Geri ve Ortalanmış Farklar Sayısal Türev: Üç ve Beş Nokta Formülleri Sayısal İntegral, Sayısal Türev: İkinci Türev Orta Nokta Formülü; Yuvarlama Hatası Kararsızlığı, Sayısal İntegrasyon: Yamuk ve Simpson Kuralı, Romberg İntegrasyonu, Uyarlanabilir Dördülleme Yöntemleri, Gauss Karelemesi, Sayısal İntegral: Açık ve Kapalı Newton-Cotes Formülleri, Sayısal İntegral: Bileşik Sayısal İntegrasyon ve Yuvarlama Hatası KararlılığıThis course covers the Round-off Errors and Computer Arithmetic: Binary Machine Numbers, Decimal Machine Numbers, Rate of Convergence,The Bisection Method; Fixed-Point Iteration The Newton's Method; The Secant Method,The Method of False Position; Error Analysis for Iterative Methods; Accelerating Convergence,Interpolation and the Lagrange Polynomial,Data Approximation and Neville's Method,Divided Differences: Forward, Backward and Centered Differences Numerical Differentiation: Three and Five Point Formulas Numerical Integration,Numerical Differentiation: Second Derivative Midpoint Formula; Round-Off Error Instability,Numerical Integration: the Trapezoidal and Simpson's Rule , Romberg Integration, Adaptive Quadrature Methods, Gaussian Quadrature,Numerical Integration: Open and Closed Newton-Cotes Formulas,Numerical Integration: Composite Numerical Integration and Round-Off Error Stability
MAT253PROBABILITY AND STATISTICS
PROBABILITY AND STATISTICS
Z223.05.04Descriptive statistics, set theory, sample space,probability, conditional probability, bayes theory, random variables, discrete and continuous probability distributions, joint probabilities, variance and covariance, some discrete and continuous probability distrubions,sampling distributions, estimation theory, hypothesis testing
MEN215MATERIAL SCIENCE
MATERIAL SCIENCE
Z223.05.04Malzeme biliminin kapsamı, gelişimi ve mühendislikteki yeri, malzemelerin sınıflandırılması - Atomlar arası çekim kuvvetleri, kristal sistemleri, sıkı paketleme, diziliş hatası, kafes hataları, katı eriyikler, atom yayılması, çökelme, dispersiyon ve deformasyon sertleşmesi. - Malzemelere ait mekanik özellikler. - Alaşım, faz,bileşen tanımı, faz kanunu, soğuma eğrileri öğretmek. - Demir-sementit faz diyagramı. - Çevre etkileriContents and developments of material science and its share in engineering. Classification of the engineering materials. Interstitial forces between atoms, crystallographic structures, defects, and their effects on the properties. Solid solutions, diffusion mechanisms. Deformation mechanisms, strain hardening, strain aging. Phase diagrams, reactions, and alloys. Ferrous and non-ferrous alloys. Non-metallic materials and their properties. Environmental effects.
SINIF: 2 - DÖNEM: 2
Ders KoduDers AdıDTTPKECTSH.S.İçerik TRİçerik ING
ATA104PRINCIPLES OF ATATURK AND THE HISTORY OF REVOLUTIONS-II
PRINCIPLES OF ATATURK AND THE HISTORY OF REVOLUTIONS-II
Z202.02.02Siyasal Alanda Yapılan İnkılâplar, Hukuk Alanında Yapılan İnkılâplar, Eğitim ve Kültür Alanında Yapılan İnkılâplar, İktisâdi Alanda Yapılan İnkılâplar, Sosyal Alanda Yapılan İnkılâplar, Atatürk İlkeleri, Atatürk Dönemi Türk Dış Politikası, İkinci Dünya Savaşı Yıllarında Türkiye, 1950 -1960 Yılları Arası TürkiyePolitical Reforms, Legal Reforms, Educational and Cultural Reforms, Economic Reforms, Social Reforms, Atatürk’s Principles, Atatürk’s Foreign Policy, Turkey in the World War II, Turkey Between 1950- 1960.
INE212PLANT LOCATION
PLANT LOCATION
Z202.04.02
INE228OPERATIONS RESEARCH-I
OPERATIONS RESEARCH-I
Z324.06.05Linear Programming: graphical method, simplex algorithm, sensitivity analysis, transportation method, duality theory, decision analysis.
INE238MANUFACTURING PROCESSES
MANUFACTURING PROCESSES
Z324.06.05
INE294RESEARCH AND REPORT WRITING TECHNIQUES
RESEARCH AND REPORT WRITING TECHNIQUES
Z202.04.02Proje geliştirme ve PRoje döngüsü yönetimi kapsamında projenin nasıl hazırlanacağı ve sunulacağı ile ilgili donanımProject (for midterm) and also writing short essay and describing a chart, table, or curve.
MAT252MATHEMATICAL MODELING AND SIMULATION
MATHEMATICAL MODELING AND SIMULATION
Z223.05.04
BUS437BASIC BUSINESS
BASIC BUSINESS
G202.03.02
EFU416ENVIRONMENTAL EDUCATION
ENVIRONMENTAL EDUCATION
G202.03.02Çevre eğitimi, çevre eğitiminin tarihsel gelişimi, çevre okuryazarı, sürdürülebilir çevre nedir, çevre ile ilgili temel kavramlar; ekoloji, besin zinciri,biyom ekosistemler küresel ısınma, iklim değişiklikleri, enerji kaynakları, kirlilik çeşitleri, çevre ile ilgili kurumlar, yasalar, politikalar, stratejiler ve çevreyle ilgili bir probleme çözüm üretecek aktif katılımlı projelerin geliştirilmesi.The course provides learning and applications of environmental education (EE),The history of environmental education, Environmental Literacy, Education for Sustainability, main concepts to get knowledge about environment problems like food chain, ecosystem, comminities, biomes, global warming, climate changes, energy source, kinds of pollutions, Foundations, Organizations related with environmental education, policies, laws related with environmental education and project development for implementation of solution to an environmental problem.
EFU490MATHEMATICAL THINKING
MATHEMATICAL THINKING
G303.03.03
ELL322LANGUAGE AND CULTURE
LANGUAGE AND CULTURE
G303.03.03Bu dersin icerigini Stil / tarz/ kod/ çeşit/ lehçe/dilibilimsel repertuar ve söz yapılar, Dil seçimi: toplumsal faktörler, diglossia, Kod değiştirme/karıştırma, Dil seçimi, Dil ve kimlik gibi konular olusturmaktadir.The course covers the topics most central to the discipline and its development such as language, dialect and standard; variation within one speech community - the work of the variationist sociolinguists; language variation and social networks; sociolinguistics of speech communities - diglossia, code switching and language shift; language contact, pidginisation and creolisation; language death and revitalisation; language globalisation and localisation; sociolinguistics of orthography.
ELL419ENGLISH LITERATURE
ENGLISH LITERATURE
G303.03.03
INT407EKONOMİCS HISTORY OF EUROPE
EKONOMİCS HISTORY OF EUROPE
G202.03.02
PSR333MODERN WORLD HISTORY
MODERN WORLD HISTORY
G303.03.03Modernleşme- modern hükümet, modern toplum ve kültür-, belirtilen dönemdeki Batı uygarlığının, özellikle kolonileşme ve emperyalizm gibi araçları kullanarak benimsediği önemli rol, Avrupa, Afrika, Asya ve Latin Amerika kalkınma süreçleri gibi konular dersin içeriğini oluşturmaktadır.This course is a survey of world history from the early sixteenth century to the present, emphasizing social, intellectual and political topics.
SINIF: 3 - DÖNEM: 1
Ders KoduDers AdıDTTPKECTSH.S.İçerik TRİçerik ING
INE323OPERATIONS RESEARCH-II
OPERATIONS RESEARCH-II
Z324.05.05Rassal Süreçler, Karar Analizi, Çok Ölçütlü Karar Verme, Kuyruk Modelleri ve Giriş Düzeyinde Simülasyon konuları ile ilgili tekniklerDuality, integer programming, dynamic programming,markov processes, simulation techniques, such as learning.
INE331MODELING IN INDUSTRIAL ENGINEERING
MODELING IN INDUSTRIAL ENGINEERING
Z223.05.04Optimizasyon yazılımlarını öğretilmesi ve sonuçların yorumu.1) Network modeling as a powerful optimization tool, 2) Use of optimization software and interpretation of results.
INE345PRODUCTION PLANNING AND CONTROL-I
PRODUCTION PLANNING AND CONTROL-I
Z303.04.03The Production Planning and Control course encompasses a comprehensive exploration of key topics over a 14-week period. Students will delve into the intricacies of Production Systems, understanding their dynamics and optimization. Demand Management and Forecasting Techniques will be explored to equip students with skills to anticipate market needs. Sales and Operations Planning, Master Production Schedule, and Material Requirements Planning will be covered to provide a holistic view of production management. Just in Time Manufacturing, Push and Pull Production Systems, and Shop-Floor Control will be examined to understand efficient production processes. Production Scheduling, Workforce Planning, and Capacity Management will be explored to ensure effective resource allocation. The course will culminate with a focus on Total Quality Management, emphasizing the significance of quality in the production process. This well-rounded curriculum aims to equip students with a robust understanding of production planning and control principles, preparing them for the challenges and opportunities in the field.
INE371ENGINEERING ECONOMICS
ENGINEERING ECONOMICS
Z303.04.03Mühendislik kararlarının analizi; ilke ve karar alternatifleri karşılaştırma metodolojilerini anlatir. Mühendislikte fırsatlar nasıl yakalanır ve girişimcilik kültürünün benimsenmesi hedeflenir.Analysis of engineering decisions; principles and methodology of comparing decision alternatives
INE375FINANCIAL ACCOUNTING
FINANCIAL ACCOUNTING
Z223.05.04Muhasebe, işletmenin yapmış olduğu faaliyetlerin kaydedilmesi ile ilgili bir bilim dalı ve sanat olarak tanımlanmaktadır. Muhasebenin fonksiyonları işletmenin faaliyetleri ile ilgili belgeleri dosyalama ve kaydetme, kaydedilmiş bilgileri gruplama, raporlama, raporlanmış bilgilerin analizi ve yorumu olarak sıralanmaktadır. Eğitim programlarında genel muhasebe dersi kapsamında muhasebenin ilk üç fonksiyonu olan kaydetme, gruplama ve raporlama öğretilmektedir.
YUM303WORK PLACEMENT-I
WORK PLACEMENT-I
Z000.04.00Yerinde uygulama ile ilgili etkinlikler; Yerinde Uygulama Koordinatörlüğü, öğrencinin kurumundaki danışmanları ve yerinde uygulama yaptığı iş yerindeki yetkilisi ile birlikte planlanır ve yürütülür. Bu etkinlikler, yerinde uygulamanın yapıldığı bir iş ortamına bağlı olarak, öğrencilerin alanlarıyla ilgili yürütülen çalışmalar içerisinde yer alarak uygulama deneyimi kazanmalarına yönelik öğrenme ve uygulama etkinliklerini içerir. Öğrencinin akademide öğrendiği bilginin sanayi ve endüstride uygulanması, teknoloji transferi uygulamalarının öğretilmesi amaçlanır. Öğrenci, yerinde uygulama etkinliği sonunda, İAÜ’nin “Yerinde Uygulama Yönergesi”ne uygun olarak hazırlayacağı ve yerinde uygulama yaptığı iş yerinden onaylanmış yazılı bir raporu bağlı olduğu bölüm veya programına sunar.The work placement activities which students undertake during their training in the workplaces are planned and conducted according to a “Work Placement Activity Plan” prepared in coordination of the tutors of students, one from their department and one from the workplace, as prescribed in “The IAU’s Work Placement Directives” The contents of the “Work Placement Activity Plans” are prepared depending on both the operations of workplace and the study field of students and ensure that students participate in various activities, in workplaces in relation to the their fields of study; include learning and training activities such as applying the theoretical knowledge into practical problems, performing experiments and anaylising the results, defining the problems and processes related to their field of study, participating in teams, experiencing working with other personalities and observing how decisions are made, etc.
CEN317INTRODUCTION TO SUSTAINABLE WATER MANAGEMENT
INTRODUCTION TO SUSTAINABLE WATER MANAGEMENT
F303.03.03
COM331E-TRANSFORMATION
E-TRANSFORMATION
F303.03.03E-DÖNÜŞÜM: Farklı bağlamlarda kullanılabilen spesifik bir terimdir. Bu derste ele alınan genel konular, kuruluşlardaki süreçleri ve işlevleri dönüştürmek için elektronik ve dijital teknolojilerin kullanılmasıdır: Dijital Dönüşüme Genel Bakış, Bilgi Teknolojisi (BT) Altyapısı, E-İş ve E-Ticaret ve diğerleri.E-TRANSFORMATION: is a specific term that can be used in different contexts. The general topics covered in this course are the use of electronic and digital technologies to transform processes and functions within organizations such as: Digital Transformation Overview, Information Technology (IT) Infrastructure, E-Business and E-Commerce and others.
EEE345TALENT MANEGEMENT
TALENT MANEGEMENT
F303.03.03Yetenek yönetiminin tarihsel gelişimi Bilimde yeteneğe yönelik farklı yaklaşımlara genel bakış (pedagoji, psikoloji, psikofizyoloji), iş dünyasında yetenek anlayışının oluşumu ve pratikte (işletme, yönetim) yetenek kavramının ortaya çıkışı. Yetenek yönetiminin ortaya çıkışının önkoşulları, yetenek yönetimine yönelik ilk yaklaşımlar, kıyaslama arayışından evrim ve yetenek yönetiminde bağlamsallaştırma ve kapsayıcılığa özel bir yaklaşım, çalışan yönetimine böyle bir yaklaşımın oluşmasına yol açan çevresel faktörler. -İş hayatında yeteneğin tanımı. Yetenek yönetimi sistemi Şirketin misyonu, felsefesi, değer sistemi ve kurum kültürü, iş dünyasında ve belirli bir organizasyonda yetenek belirlemenin temelidir. Yetenek tanımlarının bileşenlerinin belirlenmesi. Şirketin iş stratejisi ve bunun bir yetenek yönetimi sistemi modelinin oluşturulmasıyla bağlantısı. Ana ikili çiftlerle tanımlanan yetenek yönetimi sistemi modeli. Yeteneğin tanımı ile yetenek yönetimi sisteminin yapısı arasındaki bağlantı. Kurumsal sosyal sorumluluk, sürdürülebilirlik ve yetenek yönetimi etiği. -Yetenek yönetimi sistemini şekillendiren faktörler, yetenek yönetimi sisteminin yapılandırılması Sektörel işgücü piyasaları, bir işgücü piyasasında kendine özgü koşulların oluşmasını etkileyen faktörler, belirli bir sektörde yetenekli çalışanlara yönelik özel bir talebe yol açabilecek faktörler. Sektörlerin segmentleri, şirketlerde yetenek yönetimi sisteminin yapılandırılması. -Kurumlarda yetenek yönetimi uygulamaları Organizasyonlarda yetenek yönetimi uygulamaları: çekme, seçme, geliştirme, atama, motivasyon, değerlendirme, elde tutma. Organizasyona yetenekler sağlamak için sürekli bir süreç oluşturmak-The historical development of talent management Overview of different approaches to talent in science (pedagogy, psychology, psychophysiology), the formation of understanding of talent in business and the emergence of the concept of talent in practice (business, management). The prerequisites of the emergence of talent management, the first approaches to talent management, the evolution from the search for benchmarks and an exclusive approach to contextualisation and inclusiveness in talent management, environmental factors that lead to the formation of such an approach to employee management. -Definition of talent in business. Talent management system The company’s mission, philosophy, value system, and corporate culture, the basis of talent determinations in business and in a certain organisation. Identification of the components of talent definitions. Business strategy of the company and its connection to the formation of a model of talent management system. The talent management system model defined by the main dichotomous pairs. The link between the definition of talent and the structure of the talent management system. Corporate social responsibility, sustainability and ethics of talent management. -Factors shaping the talent management system, the talent management system configuration Sectoral labour markets, factors affecting the formation of unique conditions in a labour market, drivers that can lead to a specific request for talented employees in a certain industry. Segments of industries, the configuration of the talent management system in companies. -Talent management practices in organisations Practices of talent management in organisations: attraction, selection, development, assignment, motivation, evaluation, retention. Build a continuous process of supplying the organisation with talents
MEN301MATERIAL SELECTION
MATERIAL SELECTION
F303.03.03
OMH311MULTI CRITERIA DECISON MAKING
MULTI CRITERIA DECISON MAKING
F303.03.03Temel kavramlar, özelliklerin dönüğtürlmesi, bulanık harar kuralları, ağırlıkların belirlenmesi, AHP, ANP, ELECTRE ve TOPSISBasic concepts, transformation of attributes, fuzzy decision rules, assessing weights, AHP, ANP, ELECTRE, TOPSIS
SEN321MACHINE LEARNING
MACHINE LEARNING
F303.03.03
SINIF: 3 - DÖNEM: 2
Ders KoduDers AdıDTTPKECTSH.S.İçerik TRİçerik ING
IGS304OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY
OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY
Z202.02.02İş Sağlığı ve Güvenliğinin Kavram ve Kurallarının Gelişimi,İş Sağlığı ve Güvenliğine Genel Bakış ve Güvenlik Kültürü, Türkiye’de ve Dünyada İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri, İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları, işçi sağlığı ve güvenliği ile ilgili genel bilgiler, işçi sağlığını etkileyen fiziksel, mekanik, kimyasal, biyolojik ve ergonomik faktörler ile ilgili konular aktarılır.Development of Concepts and Rules of Occupational Health and Safety, Occupational Health and Safety Overview and Safety Culture, Occupational Health and Safety in Turkey and in the World, Occupational Health and Safety Services, Occupational Health and Safety Committees, General information on occupational health and safety, Physical, mechanical, affecting workers' health. Chemical, biological and ergonomic factors.
INE310EXPERIMENT DESIGN IN ENGINEERING
EXPERIMENT DESIGN IN ENGINEERING
Z223.05.04Distınguish Single and multiple-factor ANOVA design of experiments, Taguchi experimental design techniques.
INE320QUALITY MANAGEMENT
QUALITY MANAGEMENT
Z223.05.04Quality and basic concepts; Factors effecting quality; Total quality control; Total quality management and basic concepts; Implementation process of TQM; TQM and process relation; Quality assurance systems; Quality costs; Quality improvement tools; Statistical Quality control techniques
INE332HUMAN RESOURCES MANAGEMENT
HUMAN RESOURCES MANAGEMENT
Z303.03.03İnsan temini egitimi yapmak.Explain staffing, training and development, job description and evaluation.
INE334PRODUCTION PLANNING AND CONTROL-II
PRODUCTION PLANNING AND CONTROL-II
Z303.05.03
INE336WORK STUDY AND ERGONOMICS
WORK STUDY AND ERGONOMICS
Z303.05.03Distinguish a variety of tools used in method study, operations analysis, motion economy principles, various work measurement techniques, job analysis and evaluation, and workplace design.
YUM306WORK PLACEMENT-II
WORK PLACEMENT-II
Z000.02.00Yerinde uygulama ile ilgili etkinlikler; Yerinde Uygulama Koordinatörlüğü, öğrencinin kurumundaki danışmanları ve yerinde uygulama yaptığı iş yerindeki yetkilisi ile birlikte planlanır ve yürütülür. Bu etkinlikler, yerinde uygulamanın yapıldığı bir iş ortamına bağlı olarak, öğrencilerin alanlarıyla ilgili yürütülen çalışmalar içerisinde yer alarak uygulama deneyimi kazanmalarına yönelik öğrenme ve uygulama etkinliklerini içerir. Öğrencinin akademide öğrendiği bilginin sanayi ve endüstride uygulanması, teknoloji transferi uygulamalarının öğretilmesi amaçlanır. Öğrenci, yerinde uygulama etkinliği sonunda, İAÜ’nin “Yerinde Uygulama Yönergesi”ne uygun olarak hazırlayacağı ve yerinde uygulama yaptığı iş yerinden onaylanmış yazılı bir raporu bağlı olduğu bölüm veya programına sunar.The work placement activities which students undertake during their training in the workplaces are planned and conducted according to a “Work Placement Activity Plan” prepared in coordination of the tutors of students, one from their department and one from the workplace, as prescribed in “The IAU’s Work Placement Directives” The contents of the “Work Placement Activity Plans” are prepared depending on both the operations of workplace and the study field of students and ensure that students participate in various activities, in workplaces in relation to the their fields of study; include learning and training activities such as applying the theoretical knowledge into practical problems, performing experiments and anaylising the results, defining the problems and processes related to their field of study, participating in teams, experiencing working with other personalities and observing how decisions are made, etc.
OMH318ADVANCED TOTAL QUALITY MANAGEMENT
ADVANCED TOTAL QUALITY MANAGEMENT
F303.03.03
SINIF: 4 - DÖNEM: 1
Ders KoduDers AdıDTTPKECTSH.S.İçerik TRİçerik ING
INE449SUPPLY CHAIN MANAGEMENT
SUPPLY CHAIN MANAGEMENT
Z303.03.03Rekabet ile TZ arasındaki ilişki, TZ tasarımı, logistik, depo yönetimi, stok yönetimi, ulaştırma fiatlaması, dağıtım planlaması, rotalama konularının açıklanmasıMake competition with the relationship between the SC, the SC design, logistics, warehouse management, inventory management, transportation fiatlaması, distribution planning, routing, and disclosure issues.
INE457INDUSTRIAL ENGINEERING DESIGN-I
INDUSTRIAL ENGINEERING DESIGN-I
Z223.05.04
INE493GRADUATION PROJECT-I
GRADUATION PROJECT-I
Z143.07.05Proje geliştirme ve proje döngüsü yönetimi kapsamında öğrenciler proje konusu belirlerken kendi önerilerini de getirebilirler. Eğer öğrenci isterse akademik personel tarafından hazırlanan proje konuları listesinden de seçim yapabilir. Proje konuları bölüm içindeki araştırma konularıyla da ilgili olabilir. Ayrıca sanayiye yönelik projeler teşvik edilmektedir.Students come up with their own ideas or choose their project topic from the lists supplied by members of the staff. Projects can be related to funded research projects within the department and projects related to industry are encouraged.
YUM403WORK PLACEMENT-III
WORK PLACEMENT-III
Z000.04.00Yerinde uygulama ile ilgili etkinlikler, öğrencinin kurumundaki ve yerinde uygulama yaptığı iş yerindeki danışmaları ile birlikte planlanır ve yürütülür. Bu etkinlikler, yerinde uygulamanın yapıldığı bir iş ortamına bağlı olarak, öğrencilerin alanlarıyla ilgili yürütülen çalışmalar içerisinde yer alarak uygulama deneyimi kazanmalarına yönelik öğrenme ve uygulama etkinliklerini içerir. Öğrencinin akademide öğrendiği bilginin sanayi ve endüstride uygulanması, teknoloji transferi uygulamalarının öğretilmesi amaçlanır. Öğrenci, yerinde uygulama etkinliği sonunda, İAÜ’nin “Yerinde Uygulama Yönergesi”ne uygun olarak hazırlayacağı ve yerinde uygulama yaptığı iş yerinden onaylanmış yazılı bir raporu bağlı olduğu bölüm veya programına sunar.The work placement activities which students undertake during their training in the workplaces are planned and conducted according to a “Work Placement Activity Plan” prepared in coordination of the tutors of students, one from their department and one from the workplace, as prescribed in “The IAU’s Work Placement Directives” The contents of the “Work Placement Activity Plans” are prepared depending on both the operations of workplace and the study field of students and ensure that students participate in various activities, in workplaces in relation to the their fields of study; include learning and training activities such as applying the theoretical knowledge into practical problems, performing experiments and anaylising the results, defining the problems and processes related to their field of study, participating in teams, experiencing working with other personalities and observing how decisions are made, etc.
INE483PRINCIPLES OF MARKETING
PRINCIPLES OF MARKETING
S303.04.03Pazarlama Stratejisi.Pazar Bölümlendirme ve Tüketici İle İLişkileri Geliştitme Yöntemleri- Define Marketing and the marketing Process - Dıstinguish the Marketplace and Consumers - Design a Customer-Driven Marketing Strategy and Integrated Marketinn Mix
INE485SOLAR ENERGY SYSTEMS
SOLAR ENERGY SYSTEMS
S303.04.03Güneş enerjisine giriş. Güneş radyasyonu. Güneş toplama yöntemleri. Güneş sistemlerinin bileşenleri. Güneş enerjili ısıtma sistemleri. Binalar için sıvı bazlı güneş enerjili ısıtma sistemleri. Deniz suyunun güneş enerjisiyle damıtılması.Introduction to solar energy. Solar radiation. Methods of solar collection. Components of solar systems. Solar heating systems. Liquid-based solar heating systems for buildings. Solar distillation of seawater.
INE4896 SIGMA
6 SIGMA
S303.04.03
CEN413DISASTER MANAGEMENT
DISASTER MANAGEMENT
F303.03.03
COM473INTERNET OF THINGS & INDUSTRY 4.0
INTERNET OF THINGS & INDUSTRY 4.0
F303.03.03Introduction of IOT: Sensing & actuation. Enabling technologies: Radio frequency Identification (RFID) and Wireless sensors. IOT applications. Ubiquitous computing, IOT based monitoring & control for Smart Home Automation, Hardware & Software, Cybersecurity in Industry 4.0, Basics of Industrial IoT: Industrial Processes, Industrial Sensing & Actuation, Industrial Internet Systems.Industrial IoT: Security and Fog Computing - Fog Computing in IIoT. Introduction to Industry 5.0 & the role of COBOTS ( Collaborative robots) and disruptive technologies like digital twin & Augmented reality in driving a sustainable environment
COM475INTRODUCTION TO CYBER SECURITY
INTRODUCTION TO CYBER SECURITY
F303.03.03Bilgi ve Ağ Güvenliği Kavramları, Simetrik ve Asimetrik Şifreleme, Zararlı Yazılımlar, Sosyal Mühendislik, DoS ve DDoS Saldırıları, Firewall, Saldırı Tespit Sistemleri, Kullanıcı Doğrulama, Taşıma Katmanı Güvenliği, Internet Doğrulama Protokolleri, Kablosuz Ağları Güvenliği, BT Yönetimi ve Risk DeğerlendirmeInformation and Network Security Concepts, Symmetric and Asymmetric Encryption, Malicious Software, Social Engineering, DoS and DDoS Attacks, Firewall, Intrusion Detection Systems, User Authentication, Transport Layer Security, Internet Authentication Protocols, Security of Wireless Networks, IT Management and Risk Assessment
EEE435RENEWABLE ENERGY SOURCES
RENEWABLE ENERGY SOURCES
F303.03.03Enerji kaynakları hakkında yorum yapar. Enerji ve enerji türlerini kavrar. Güneş enerjisi ile ilgili yorumlar yapar. Güneş enerjisi santrallerini açıklar. Güneş enerjisi toplayıcılarını açıklar. Jeotermal enerji ile ilgili yorumlar yapar. Jeotermal akışkandan elektrik üretimini açıklar. Jeotermal enerji potansiyelini açıklar. Rüzgar enerjisi ile ilgili yorumlar yapar. Rüzgar enerjisinden elektrik üretimini açıklar. Hidrojen enerjisi ile ilgili yorumlar yapar. Hidrojenden enerji üretimi yöntemini açıklar.Different Energy Sources ; Non renewable Energy sources ; Renewable Energy Sources . wind Energy Production; Wind energy Conversion Photovoltaic Systems ;Photovoltaic Energy Production; Photovoltaic Energy Conversion . MPPT In Photovoltaic System; Different Methods For Photovoltaic System MPPT . Different Hydroelectric System; Different Wave Generation System . Different Thermal Energy System
OMH421MODELLING AND SIMULATION OF ENGINEERING SYSTEMS
MODELLING AND SIMULATION OF ENGINEERING SYSTEMS
F303.03.03
SEN457ARTIFICIAL INTELLIGENCE
ARTIFICIAL INTELLIGENCE
F303.03.032
SINIF: 4 - DÖNEM: 2
Ders KoduDers AdıDTTPKECTSH.S.İçerik TRİçerik ING
BLE101BUSINESS LAW AND PROFESSIONAL ETHICS
BUSINESS LAW AND PROFESSIONAL ETHICS
Z202.02.02Etik Kavramı, Ahlak Kavramı ve Ahlaki Gelişim Süreci, Etik Kuralları, Etik Sistemleri, Etik-Toplum İlişkisi, Etik Değerlere Uygun Davranışların Sonuçları, Etik Sorgulama, Toplumsal Yozlaşma, Mesleki Etik Kavramı, Mesleki Etik İlkeler, İş Hayatında Etik Dışı Konular, İş Etiğinde Uygun Davranışların Sonuçları, İş Yerinde Etik Ortam Sağlamak, Farklı Mesleklerde Etik İlkeler, Çalışanların Etik Profilleri, Etik Liderlik.Ethics Concept, Moral Concept and Moral Development Process, Ethical Rules, Ethics Systems, Ethics-Society Relationship, Results of Behaviors Conforming to Ethical Values, Ethical Inquiry, Social Corruption, Professional Ethics Concept, Professional Ethical Principles, Non-Ethical Issues in Business Life, Appropriate in Business Ethics Consequences of Behaviors, Providing an Ethical Environment in the Workplace, Ethical Principles in Different Professions, Ethical Profiles of Employees, Ethical Leadership.
GRI403ENTREPRENEURSHIP
ENTREPRENEURSHIP
Z202.02.02Girişimciliğin Temel Fonksiyonları, KOBİ’lerin Ekonomiye ve Sosyal Hayata Katkıları. KOBİ’lerin Zayıf Yönleri ve Türkiye’de KOBİ’lere Destek Sağlayan Kuruluşlar. Franchising Sistemi ve Yatırımcıya Sağlayacağı Faydalar. Pazarlama ve Tutundurma Stratejileri. İş Planı ve Bölümleri.Basic Functions of Entrepreneurship, SMEs Contributions to Economics and Social Life. Weaknesses of SMEs and SMEs Support Provided by Institutions. Franchising Benefits System and the investor. Marketing and Promotion Strategies. Business Plan and Sections.
INE414GRADUATION PROJECT-II
GRADUATION PROJECT-II
Z143.07.05Bölüme ait araştırma konuları proje geliştirme ve proje döngüsü yönetimi. Araştırma yöntemleri. Model kurma, geliştirme ve gerçek veriler kullanarak uygulama. Yazılı ve sözlü sunum.Research in area of studies. Research methods. Modelling, development and application on real data. Oral and written presentation.
INE416INDUSTRIAL ENGINEERING DESIGN-II
INDUSTRIAL ENGINEERING DESIGN-II
Z223.05.04Modelleme, Sistem Çalışması, Sistem Analizi, Sistem tasarımı, Proses dizaynı, Çizelgeleme teknikleriModeling, Initial System Study, Systems Analysis, System Development Life Cycle, Optimization Techniques, Iterative Computations, 2 Process Design, Scheduling and all other Industrial Engineering topics
INE418PROJECT MANAGEMENT
PROJECT MANAGEMENT
Z223.03.04Proje yönetiminin esasları, proje ömür döngüsü, proje genel ifadesi ve belgesi, çizelgeleme teknikleri, proje hızlandırma, kaynak dengeleme ve bütçe yönetimi.Concentrate on the issue of runnig a business enterprise.
COM459MANAGEMENT INFORMATION SYSTEMS
MANAGEMENT INFORMATION SYSTEMS
S303.04.03
INE448FACILITY PLANNING AND DESIGN
FACILITY PLANNING AND DESIGN
S303.04.03To find the best location for a facility and design the optimal internal layout of the facility.
INE456TOTAL QUALITY MANAGEMENT
TOTAL QUALITY MANAGEMENT
S303.04.03
INE458SPECIAL TOPICS IN INDUSTRIAL ENGINEERING
SPECIAL TOPICS IN INDUSTRIAL ENGINEERING
S303.04.03
INE484INTERNATIONAL TRADE
INTERNATIONAL TRADE
S303.04.03Bu ders karşılaştırmalı üstünlük kanunu, ticaretten kazançlar, Ricardo modeli, Heckscher-Ohlin teorisi, standart ve alternatif ticaret teorileri, uluslararası faktör hareketleri, ve bu tarife ve tarife dışı engeller gibi ticaret politikalarını kapsar.This course covers the law of comparative advantage, the gains from trade, the Ricardian model, the Heckscher-Ohlin theory, the standard and alternative trade theories, international factor movements, and trade polices such as tariff and non-tariff barriers.
MEN412PROJECT MANAGEMENT IN ENGINEERING
PROJECT MANAGEMENT IN ENGINEERING
F303.03.03
OMH424OPTIMISATION AND DYNAMIC ANALSIS OF ENGINEERING SYSTEMS
OPTIMISATION AND DYNAMIC ANALSIS OF ENGINEERING SYSTEMS
F303.03.03
SEN454CLOUD COMPUTING
CLOUD COMPUTING
F303.03.03
EBS : İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi İstanbul Aydın Üniversitesi AKTS Bilgi Paketi AKTS Bilgi Paketi ECTS Information Package Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS/ECTS), Avrupa Yükseköğretim Alanı (Bologna Süreci) hedeflerini destekleyen iş yükü ve öğrenme çıktılarına dayalı öğrenci/öğrenme merkezli öğretme ve öğrenme yaklaşımı çerçevesinde yükseköğretimde uluslarası saydamlığı arttırmak ve öğrenci hareketliliği ile öğrencilerin yurtdışında gördükleri öğrenimleri kendi ülkelerinde tanınmasını kolaylaştırmak amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından 1989 yılında Erasmus Programı (günümüzde Yaşam Boyu Öğrenme Programı) kapsamında geliştirilmiş ve Avrupa ülkeleri tarafından yaygın olarak kabul görmüş bir kredi sistemidir. AKTS, aynı zamanda, yükseköğretim kurumlarına, öğretim programları ve ders içeriklerinin iş yüküne bağlı olarak kolay anlaşılabilir bir yapıda tasarlanması, uygulanması, gözden geçirilmesi, iyileştirilmesi ve bu sayede yükseköğretim programlarının kalitesinin geliştirilmesine ve kalite güvencesine önemli katkı sağlayan bir sistematik yaklaşım sunmaktadır. ETIS : İstanbul Aydın University Education & Training System Istanbul Aydin University ECTS Information Package ECTS Information Package European Credit Transfer and Accumulation System (ECTS) which was introduced by the European Council in 1989, within the framework of Erasmus, now part of the Life Long Learning Programme, is a student-centered credit system based on the student workload required to achieve the objectives of a programme specified in terms of learning outcomes and competences to be acquired. The implementation of ECTS has, since its introduction, has been found wide acceptance in the higher education systems across the European Countries and become a credit system and an indispensable tool supporting major aims of the Bologna Process and, thus, of European Higher Education Area as it makes teaching and learning in higher education more transparent across Europe and facilitates the recognition of all studies. The system allows for the transfer of learning experiences between different institutions, greater student mobility and more flexible routes to gain degrees. It also offers a systematic approach to curriculum design as well as quality assessment and improvement and, thus, quality assurance.