English

INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES-FOOD SAFETY (DOC)(MASTER LEVEL)

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
ISTANBUL AYDIN UNIVERSITY
INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES-FOOD SAFETY (DOC)(MASTER LEVEL)
SINIF: 1 - DÖNEM: 1
Ders KoduDers AdıDTTPKECTSH.S.İçerik TRİçerik ING
FBE501BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
SCIENTIFIC RESEARCH METHODS
Z303.06.03Bu ders araştırma sürecinde yürütülmesi gereken faaliyetleri, araştırma modeli kurmayı, bilgi toplamayı, toplanan bilgileri analiz edip yorumlamayı ve araştırma raporunun biçimini kapsamaktadır.This course is in the process of research activities that should be executed, to establish a research model, collecting information, analyze and interpret the collected information, and the format of the research report covers.
FBE502İSTATİSTİK ANALİZ YÖNTEMLERİ VE UYGULAMALARI
STATISTICAL ANALYSIS METHODS AND APPLICATIONS
Z303.06.03Bu ders araştırma sürecinde yürütülmesi gereken faaliyetleri, araştırma modeli kurmayı, bilgi toplamayı, toplanan bilgileri analiz edip yorumlamayı ve araştırma raporunun biçimini kapsamaktadır.This course covers the activities to be carried out in the research process, establishing a research model, collecting information, analyzing and collecting the collected information, and the format of the research report.
SINIF: 1 - DÖNEM: 2
Ders KoduDers AdıDTTPKECTSH.S.İçerik TRİçerik ING
GGB597SEMİNER
SEMINAR
Z303.012.03Tez ile ilgili konu üzerine güncel kaynaklar toplanırDevelopments of thesis
GGB603BESLENME VE SAĞLIK
NUTRITION AND HEALTH
Z303.09.03Beslenmeye giriş, proteinler, kalori – beslenmenin enerji temeli, karbonhidratlar, yağlar, beslenme ve kalp sağlığı, obezite, kilo kontrolü ve yeme bozuklukları, mineral maddeler, vitaminler, sağlıklı yaşam için önemli konular, beslenme ve atletik performans, beslenme kılavuzu ve besin ögeleri.Introduction to the nutrition, proteins, calorie, carbonhydrates, lipids, nutrition and hearth health, obesity, minerals, vitamins, basic rules for a healthy rules, nutrition and athletic performance, dietary rules and myPyramid.
GGB604İLERİ İSTATİSTİKSEL YÖNTEMLER
ADVANCED STATISTICAL METHODS
S202.07.02İstatistiğin tarihcesi, temel tanımlar ve veri tipleri, verilerin sınıflandırılması, merkezi eğilim ölçüleri, dağılım ölçüleri, betimsel istatistikler ile ilgili uygulamalar, elemanter olasılık, rassal değişkenler, binom, poisson dağılımları, normal dağılım, Ki-kare dağılımı, olasılık dağılımları ve özellikleri, bilgisayar çözüm araçları.History of statistics, data, frequency tables, graphics, grouping data, central tendency measures, distributions, mode, arithmetical mean, mode median, quantiles, quartiles, moments, skewness, kurtosis, discrete probability functions, continuous probability functions, binomial, poisson, normal distributions and applications, exponential distribution, computer applications.
GGB605İLERİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ
ADVANCED FOOD MICROBIOLOGY
S303.09.03Mikroorganizmalar ve gıda, gıdalarda indikatör ve patojen mikroorganizmalar, gıda muhafaza ilkeleri, gıdalarda mikrobiyolojik bozulmalar, fermentasyon mikrobiyolojisi ve fermente gıdalar, gıda güvenliği mikrobiyolojik kriterler.Microorganisms and food, indicator and pathogen microorganisms in foods, food preservation techniques, microbial spoilage of foods, fermentation microbiology, food safety and microbiologic criteria.
GGB606İLERİ GIDA GÜVENLİĞİ VE KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ
ADVANCED FOOD SAFETY AND QUALITY MANAGEMENT SYSTEMS
S202.07.02Rekabet ve kalite kavramları, kalitenin tarihsel gelişimi ve kalite guruları, Toplam Kalite Yönetimi Felsefesi ve İlkeleri, Organizasyonlarda kalite kültürü ve faaliyetlerdeki kalite sorumlulukları, sürekli iyileştirme (Kaizen), kalite maliyetleri, Toplam Kalite Yönetiminde Tedarikçiler, EFQM Mükemmellik Modeli, ISO 9000:2008 Kalite Yönetim Sistemleri, HACCP sistemleri, gıda işletmeleride HACCP sistemlerinin uygulamaları.Competition and quality concepts, history of quality, quality gurus, philosophy and principles of TQM, quality culture in companies, and responsibilities in activities, continuous improvement (kaizen), Quality costs, suppliers in TQM, EFQM excellence model, self-assessment, TS-EN-ISO 9000:2008 Quality Management Systems, HACCP systems,application of HACCP in food companies.
GGB607İLERİ GIDA ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ
ADVANCED FOOD TECHNOLOGIES
S202.07.02Sektör bazında gıda üretim teknikleriFood production technologies for different industries.
GGB608İLERİ GIDA TOKSİKOLOJİSİ
ADVANCED FOOD TOXICOLOGY
S303.09.03Tanımlar, zehirlerin sınıflandırılması ve özellikleri, toksisite ve toksisiteyi etkileyen faktörler, gıdalardaki toksik ögeler, özellikleri, miktarları, tolerans değerleri, yasal düzenlemeler.Descriptions, classification of the toxic substances and properities, toxicity and factors affecting the toxicity, toxic substances in foods, properties, tolerance levels, regulations.
GGB609İLERİ GIDA KİMYASI
ADVANCED FOOD CHEMISTRY
S303.09.03Gıda bileşenlerinin fonksiyonel özellikleri ve reaksiyonları, hayvansal ve bitkisel kökenli gıda maddelerinin kimyasal yapılarının incelenmesi gibi konuların detaylı olarak işlenmesini kapsamaktadır.Water (structure of water, chemical physical properties of water and ice, water activity, freezing, food spoilage), microorganisms and water activity, enzymes effects of enzymes on food, melanin reactions, proteins (aminoacids, classifications, biological values), lipids (chemical structures, fatty acids), food colors and flavanoids
GGB610İLERİ İNSAN BESLENMESİNDE YENİ GELİŞMELER
RECENT ADVANCES IN HUMAN NUTRITION
S202.07.02Gıda endüstrisinde probiyotikler ve prebiyotiklerin yeri, probiyotikler, fizyolojik ve sağlık üzerine etkileri, prebiyotikler, fizyolojik ve sağlık üzerine etkileri, sinbiyotikler fizyolojik ve sağlık üzerine etkileri, probiyotik, prebiyotik ve sinbiyotik mekanizması, gıda kaynakları ve uygulama alanları.Probiotics and prebiotics in food Industry, probiotics, physiology and health, prebiotics, physiology and health, sinbiotics, physiology and health, probiotic, prebiotic and sinbiotic mechanism, food sources and applications.
GGB611İLERİ FONKSİYONEL GIDALAR
ADVANCED FUNCTIONAL FOODS
S202.07.02Fonksiyonel gıdalar ve nutrasötikler, prebiyotikler, Probiyotikler ve Fonksiyonel gıdalar: metabolizmaları, fitokimyasallar ve fonksiyonel gıdalar, lifli besinler, soya, deniz ürünleri, uzun zincirli çoklu doymamış yağ asitleri, konjuge linoleik asit, yapılandırılmış lipidler, sarımsak, Ginseng metabolizmaları, Regülasyonlar, Değerlendirmeler ve standartlar.Functional foods and nutraceuticals, prebiotics and probiotics and nutritional foods, phytochemicals, metabolic aspects of fiber, soy, marine products, long chain polyunsaturated lipids, conjugated linoleic acid, garnic, Ginseng, regulations/Rules, assessments and standards.
GGB612İLERİ GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ
ADVANCED FOOD BİOTECHNOLOGY
S202.07.02Gıda mikrobiyolojisi, biyokimya ve moleküler biyoloji, moleküler biyolojik yöntemler, gıda ensdüstrisinde fermantasyon teknolojileri, enzimler, ekmek mayası üretimi, fermente et ürünleri, fermente süt ürünleri, fermente bitkisel ürünler, fermente alkollü içecekler, atık teknolojisinden uygulamalar, yağlarda uygulamalar, aroma biyoteknolojisi, bitki biyoteknolojisi, genetik modifiye gıdalar, alt akış işlemleri.Food microbiology, biochemistry and molecular biology, molecular biological techniques, fermentation technologies in the food industry, enzymes, production of bread yeast, fermented meat and meat products, fermented dairy products, fermented plant products, fermented alcoholic beverages, biotechnology in waste water treatment technology, biotechnology in lipids, biotechnology in aromas, biotechnology in plants, genetically modified foods, downstream processing.
GGB613İLERİ GIDA GÜVENLİĞİNDE İMMUNODİYAGNOSTİK
ADVANCED IMMUNODIAGNOSTICS FOR FOOD SAFETY
S202.07.02Gıda endüstrisinde probiyotikler ve prebiyotiklerin yeri, probiyotikler, fizyolojik ve sağlık üzerine etkileri, prebiyotikler, fizyolojik ve sağlık üzerine etkileri, sinbiyotikler fizyolojik ve sağlık üzerine etkileri, probiyotik, prebiyotik ve sinbiyotik mekanizması, gıda kaynakları ve uygulama alanları.Probiotics and prebiotics in food Industry, probiotics, physiology and health, prebiotics, physiology and health, sinbiotics, physiology and health, probiotic, prebiotic and sinbiotic mechanism, food sources and applications.
GGB614İLERİ BİTKİ KİMYASI
ADVANCED PHYTOCHEMISTRY
S202.07.02Doğal bileşikler kimyasına giriş, toksikolojinin temelleri, bitkilerdeki etkin maddelerin sınıflandırılması, etkin maddelerin etki mekanizması, fenolik bileşikler (monofenoller, flavonoidler, fenolik asitler, hydrosinamik asitler, alkaloidler, bitkisel östrojenler), organosülfitler, indoller ve glukosiyonatlar, protein inhibitörleri, antibiyotikler, interferonlar, hormonlar, terponoidler, koagülasyonu inhibe eden ve artıran biyogenler, immün sisteme giriş.Introduction to The Chemistry of Natural Compunds, introduction to toxicology, the groups of phytochemical substances, metabolic path way of different kinds of phytochemicals, phenolic compounds (monophenols, flavonoids, phenolic acids, hyroxycinamic acids, alkaloids, phytoostrogens), organosulfids, indols and glucosinolates, protein inhibitors, antibiotics, interferons, hormons, terpenoids, biogens of coagulation inhibitors and its agonists, introduction to immunology.
GGB615İLERİ GIDA KORUMA YÖNTEMLERİ VE PATOJEN MİKROORGANİZMALARIN YÜKSELİŞİ
ADVANCED FOOD PRESERVATION TECHNOLOGIES AND EMERGING PATHOGENS
S202.07.02Tüketici sağlığı ve gıda güvenlik önlemleri Genel gıda mikrobiyolojisini ve hijyen uygulamaları Başlıca üretimden tüketime, geniş çaptaki gıda ürünleri ile ilgili potansiyel tehlikeler.Competition and quality concepts, history of quality, quality gurus, philosophy and principles of TQM, quality culture in companies, and responsibilities in activities, continuous improvement (kaizen), Quality costs, suppliers in TQM, EFQM excellence model, self-assessment, TS-EN-ISO 9000:2008 Quality Management Systems, HACCP systems,application of HACCP in food companies.
GGB616İLERİ NUTRİGENOMİK
ADVANCED NUTRIGENOMICS
S303.09.03Beslenmeye giriş, proteinler, kalori – beslenmenin enerji temeli, karbonhidratlar, yağlar, beslenme ve kalp sağlığı, obezite, kilo kontrolü ve yeme bozuklukları, mineral maddeler, vitaminler, sağlıklı yaşam için önemli konular, beslenme ve atletik performans, beslenme kılavuzu ve besin ögeleriIntroduction to the nutrition, proteins, calorie, carbonhydrates, lipids, nutrition and hearth health, obesity, minerals, vitamins, basic rules for a healthy rules, nutrition and athletic performance, dietary rules and myPyramid.
GGB617İLERİ ANTİOKSİDAN BİLEŞİKLER
ADVANCED ANTIOXIDANT COMPUNDS
S202.07.02Doğal bileşikler kimyasına giriş, toksikolojinin temelleri, bitkilerdeki etkin maddelerin sınıflandırılması, etkin maddelerin etki mekanizması, fenolik bileşikler (monofenoller, flavonoidler, fenolik asitler, hydrosinamik asitler, alkaloidler, bitkisel östrojenler), organosülfitler, indoller ve glukosiyonatlar, protein inhibitörleri, antibiyotikler, interferonlar, hormonlar, terponoidler, koagülasyonu inhibe eden ve artıran biyogenler, immün sisteme giriş.Introduction to The Chemistry of Natural Compunds, introduction to toxicology, the groups of phytochemical substances, metabolic path way of different kinds of phytochemicals, phenolic compounds (monophenols, flavonoids, phenolic acids, hyroxycinamic acids, alkaloids, phytoostrogens), organosulfids, indols and glucosinolates, protein inhibitors, antibiotics, interferons, hormons, terpenoids, biogens of coagulation inhibitors and its agonists, introduction to immunology.
GGB618İLERİ GIDA, BESLENME VE METABOLOMİK
ADVANCED FOOD AND NUTRITION METABOLOMICS
S202.07.02Beslenmeye giriş, proteinler, kalori – beslenmenin enerji temeli, karbonhidratlar, yağlar, beslenme ve kalp sağlığı, obezite, kilo kontrolü ve yeme bozuklukları, mineral maddeler, vitaminler, sağlıklı yaşam için önemli konular, beslenme ve atletik performans, beslenme kılavuzu ve besin ögeleriIntroduction to the nutrition, proteins, calorie, carbonhydrates, lipids, nutrition and hearth health, obesity, minerals, vitamins, basic rules for a healthy rules, nutrition and athletic performance, dietary rules and myPyramid.
GGB619İLERİ PROTEOMİK
ADVANCED PROTEOMICS
S202.07.02Beslenmeye giriş, proteinler, kalori – beslenmenin enerji temeli, karbonhidratlar, yağlar, beslenme ve kalp sağlığı, obezite, kilo kontrolü ve yeme bozuklukları, mineral maddeler, vitaminler, sağlıklı yaşam için önemli konular, beslenme ve atletik performans, beslenme kılavuzu ve besin ögeleriIntroduction to the nutrition, proteins, calorie, carbonhydrates, lipids, nutrition and hearth health, obesity, minerals, vitamins, basic rules for a healthy rules, nutrition and athletic performance, dietary rules and myPyramid.
GGB620GIDA GÜVENLİĞİ, BESLENME VE BİYOYARARLILIK
FOOD SAFETY, NUTRITION AND BIOFUNCTIONALITY
S202.07.02Gıda güvenligi, toplam kalite kontrol ve HACCP, HACCP sisteminin örnek bir işlem üzerine hazırlanmasıCompetition and quality concepts, history of quality, quality gurus, philosophy and principles of TQM, quality culture in companies, and responsibilities in activities, continuous improvement (kaizen), Quality costs, suppliers in TQM, EFQM excellence model, self-assessment, TS-EN-ISO 9000:2008 Quality Management Systems, HACCP systems,application of HACCP in food companies.
GGB625İLERİ PROBİYOTİKLER VE PREBİYOTİKLER
ADVANCED PROBIOTICS AND PREBIOTICS
S303.06.03Gıda endüstrisinde probiyotikler ve prebiyotiklerin yeri, probiyotikler, fizyolojik ve sağlık üzerine etkileri, prebiyotikler, fizyolojik ve sağlık üzerine etkileri, sinbiyotikler fizyolojik ve sağlık üzerine etkileri, probiyotik, prebiyotik ve sinbiyotik mekanizması, gıda kaynakları ve uygulama alanlarıProbiotics and prebiotics in food Industry, probiotics, physiology and health, prebiotics, physiology and health, sinbiotics, physiology and health, probiotic, prebiotic and sinbiotic mechanism, food sources and applications
GGB628İLERİ GIDA GÜVENLİĞİ VE KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ
ADVANCED FOOD SAFETY AND QUALITY MANAGEMENT SYSTEMS
S303.07.03Gıdalarda patojen mikroorganizmalar, kimyasal bulaşan ve kalıntılar;gıda güvenliği yönetim sistemleri, hijyen ve sanitasyon, HACCP sistemi ve uygulama örnekleri, gıda güvenliği ile ilgili ulusal ve uluslararası mevzuatlar.Food safety, total quality control and HACCP, preparation of HACCP system in a sample process
GGB643İLERİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ
ADVANCED FOOD MICROBIOLOGY
S303.08.03Mikroorganizmalar ve gıda, gıdalarda indikatör ve patojen mikroorganizmalar, gıda muhafaza ilkeleri, gıdalarda mikrobiyolojik bozulmalar, fermentasyon mikrobiyolojisi ve fermente gıdalar, gıda güvenliği mikrobiyolojik kriterlerMicroorganisms and food, indicator and pathogen microorganisms in foods, food preservation techniques, microbial spoilage of foods, fermentation microbiology, food safety and microbiologic criteria.
SINIF: 3 - DÖNEM: 1
Ders KoduDers AdıDTTPKECTSH.S.İçerik TRİçerik ING
GGB699TEZ
THESIS
Z000.030.00Doktora Tez ÇalışmasıDoctoral Thesis
SINIF: 4 - DÖNEM: 1
Ders KoduDers AdıDTTPKECTSH.S.İçerik TRİçerik ING
FBE600-1TEZ
THESIS
Z000.030.00
EBS : İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi İstanbul Aydın Üniversitesi AKTS Bilgi Paketi AKTS Bilgi Paketi ECTS Information Package Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS/ECTS), Avrupa Yükseköğretim Alanı (Bologna Süreci) hedeflerini destekleyen iş yükü ve öğrenme çıktılarına dayalı öğrenci/öğrenme merkezli öğretme ve öğrenme yaklaşımı çerçevesinde yükseköğretimde uluslarası saydamlığı arttırmak ve öğrenci hareketliliği ile öğrencilerin yurtdışında gördükleri öğrenimleri kendi ülkelerinde tanınmasını kolaylaştırmak amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından 1989 yılında Erasmus Programı (günümüzde Yaşam Boyu Öğrenme Programı) kapsamında geliştirilmiş ve Avrupa ülkeleri tarafından yaygın olarak kabul görmüş bir kredi sistemidir. AKTS, aynı zamanda, yükseköğretim kurumlarına, öğretim programları ve ders içeriklerinin iş yüküne bağlı olarak kolay anlaşılabilir bir yapıda tasarlanması, uygulanması, gözden geçirilmesi, iyileştirilmesi ve bu sayede yükseköğretim programlarının kalitesinin geliştirilmesine ve kalite güvencesine önemli katkı sağlayan bir sistematik yaklaşım sunmaktadır. ETIS : İstanbul Aydın University Education & Training System Istanbul Aydin University ECTS Information Package ECTS Information Package European Credit Transfer and Accumulation System (ECTS) which was introduced by the European Council in 1989, within the framework of Erasmus, now part of the Life Long Learning Programme, is a student-centered credit system based on the student workload required to achieve the objectives of a programme specified in terms of learning outcomes and competences to be acquired. The implementation of ECTS has, since its introduction, has been found wide acceptance in the higher education systems across the European Countries and become a credit system and an indispensable tool supporting major aims of the Bologna Process and, thus, of European Higher Education Area as it makes teaching and learning in higher education more transparent across Europe and facilitates the recognition of all studies. The system allows for the transfer of learning experiences between different institutions, greater student mobility and more flexible routes to gain degrees. It also offers a systematic approach to curriculum design as well as quality assessment and improvement and, thus, quality assurance.